Hvordan preppe huden for kaldere vær?

Nå er vi inne i en ny årstid, og samtidig som høstfargene springer frem vil også været bli kaldere. For at huden skal takle kuldegradene så godt som mulig er det lurt å preppe den allerede nå. Mange opplever at huden blir tørrere utover høsten, og derfor kan det vært lurt å implementere noen nye produkter i rutinen. Vi gir deg 3 tips for å oppnå høstklar hud!

Hva trenger huden i et kaldere vær?

Kald høstluft og sterk vind, kombinert med tørrere og varmere inneklima er ikke akkurat ideelt for huden. Mange opplever at huden gjerne blir mer tørr og irritert, som noen ganger er et resultat av en svekket hudbarriere. Da er det spesielt lurt å sørge for at det ytterste hudlaget får nok næring og fuktighet, og ingredienser som ceramider og peptider er en god match. Disse styrker huden og bidrar til at den holder seg sunn og glatt.

Samtidig bør man også eksfoliere jevnlig for å rense vekk døde hudceller, sånn at hudpleieproduktene absorberes lett og fungerer optimalt. Du trenger imidlertid ikke å skrubbe huden daglig – det holder med en skånsom eksfoliering et par gang i uken, for å unngå en svekket hudbarriere.

Tre tips for å preppe huden for kulden

Gi huden en mild eksfoliering med en pleiende wash-off maske!

Høsten er den perfekte tiden for koselige hjemmespa-kvelder med tente lys. Ved å gå for en ansiktsmaske med eksfolierende effekt kan du bidra til å holde huden glatt og frisk, samtidig som du unner deg litt egenpleie.

SKINFOOD Pear Mint Food Mask er en deilig leirmaske som gir en avkjølende og forfriskende følelse. Den gjør en god jobb med å trekke ut overflødig olje fra porene og motvirke kviser, og etterlater huden myk og behagelig.

Velg en krem som styrker hudbarrieren

Når man skal velge fuktighetskrem for de kaldere månedene, kan man gjerne gå for en med litt tykkere konsistens.

En helt super fuktighetskrem for høsten er MANYO FACTORY Bifida Biome Concentrate Cream, som inneholder både ceramider og peptider. Den vil derfor hjelpe til med å styrke hudbarrieren, samtidig som den har gode anti-age fordeler som gir spenstigere og glattere hud! Dersom du har tørr hud fungerer den perfekt som en dagkrem, mens kombinasjonshud kan bruke den som nattkrem.

Lukk inne fuktighet med en ansiktsolje

Høsten er en sårbar tid for huden; ikke bare er temperaturforandringene en utfordring i seg selv, sommeren setter også ofte sitt preg. Spesielt om man har tilbrakt mye tid i solen i sommer, nyter huden godt av litt ekstra omtanke og pleie før kuldregradene setter inn for fullt.

AROMATICA Organic Neroli Brightening Facial Oil vil ikke bare roe ned irritasjon og motvirke kviseutbrudd, den hjelper også til med å holde huden fuktet og hydrert dagen lang. Oljen legger seg nemlig som en beskyttende hinne som lukker fuktighet inne i huden og dermed motvirker tørrhet. I tillegg gir ansiktsoljen en nydelig glød og etterlater huden silkemyk!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *