Hvordan starte dagen på en god måte!

Vi i SkinSecret vet hvor viktig det er å betrakte kropp, hud og sinn som en helhet om man ønsker en balansert og sunn livsstil. Å ta vare på huden er altså en viktig rutine i hverdagen, men det er også andre rutiner som er nyttige å ta med seg. Hvordan du starter dagene vil for eksempel kunne bidra til å forme hverdagen slik du ønsker, og øke produktivitet og velvære. Vi gir deg en sjekkliste med noen enkle, men virkningsfulle punkter for en god start på dagen!

1. Re opp sengen din

Dette punktet virker kanskje selvsagt for mange, men for andre er det vanskelig å huske på å re opp sengen når man såvidt har våknet fra drømmeland. Det er likevel lurt å gjøre dette til en rutine, for selv om det fort gjort å re opp sengen, gir dette en mulighet for mestringsfølelse. Start dagen med å føle at du har fått unna et gjøremål, så har du et godt momentum inn i dagen!

2. Skriv en liste for dagen

Å bruke tid på å skrive ned gjøremål og aktiviteter, er en fin måte å skaffe seg et overblikk og lage en liten strategi for seg selv. Denne typen lister gjør det lettere for oss å prioritere tid og energi riktig, slik at dagen blir mer produktiv. Skriv gjerne ned arbeidsoppgaver på jobb, men også andre mål og ting du vil fokusere på. Ønsker du for eksempel å tilbringe kvalitetstid med familie eller venner, få unna ærender eller kanskje sette av tid til egenpleie? Skriv det ned!

3. 5-minutters strekk

Enkelte liker å starte dagen sin med en skikkelig treningsøkt for å komme i gang. Dette er helt supert, men i realiteten er ikke det ikke alle som har tid til det. En liten strekk derimot har de aller fleste tid til, og ikke trenger man å svette heller. Sett av 5 minutter til en kjapp yogarutine, eller bare strekk litt på kroppen der det føles godt! Litt tøy og bøy er nemlig glimrende for å varme opp musklene og stimulere blodsirkulasjonen.

4. Rens og hudpleierutine

Det er lite som føles like oppkvikkende som å vaske ansiktet på morgenkvisten. Rens ansiktet med din favorittrens, og avslutt gjerne med litt kaldt vann før du begynner med hudpleierutinen, så får du en ekstra oppfriskende følelse!

5. Få noe varmt i kroppen

Vi som bor i Norge er smertelig klar over at morgentimene gjerne er litt kaldere, og det er fort gjort å bli frossen, selv på våren. Uansett om kaffe, te eller matcha er din go-to, er det superdeilig å starte dagen med varm drikke. Sett deg gjerne ned og senk skuldrene mens du drikker (hvis du har tid), for å sette en rolig og avslappet stemning.

6. Rydd arbeidssonen din

Rotete omgivelser er lik et rotete sinn. En ryddig arbeidssone gjør det lettere å holde seg produktiv og effektiv, så sørg for å ta en liten rydde-runde før du setter deg ned. Dette er kanskje spesielt gjeldene for de som jobber hjemmefra, men også om du sitter på kontor bør du gjøre arbeidssonen fri for krims-krams og distraksjoner.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *