Hvordan trippelrenser man huden?

Å ha et helt rent grunnlag før man lagvis begynner å påføre toner, essens, serum og fuktighetskrem er utrolig viktig. Du kjenner muligens allerede til dobbelrensemetoden, men har du hørt om trippelrensing? Denne uken forklarer vi hvorfor og hvordan trippelrensen utføres.

Hva er trippelrensing?

Å dobbelrense huden er et velelsket konsept blant hudpleieentusiaster. Metoden går ut på å først bruke en oljerens som fjerner sminke, svette og olje som bygger seg opp i løpet av dagen, før du bruker en vannbasert rens tilpasset din hudtype slik at huden ikke tørker ut. Med en trippelrens legges rett og slett et ekstra steg til før den avsluttende vannbaserte rensen. Slik sørger du for at huden er helt fri for sminke og produktrester, og klar før behandlingsstegene i rutinen.

Hvem bør trippelrense huden?

Bruker du tung sminke, mye solfaktor, har fet hud eller bor i by med forurensing og støv i luften, kan det å rense huden i tre steg være gunstig for deg. Å rense huden godt er kanskje det aller viktigste steget i den koreanske hudpleierutinen, men det betyr likevel ikke at det ikke er fare å overrense huden. Overrensing kan føre til overdreven oljeproduksjon, i tillegg til ødeleggelse av normale hudfunksjoner og barrieren som beskytter huden. Tørr hud eller hud med normal talgproduksjon bør derfor vise varsomhet.

Slik gjør du

Trippelrensen utføres bare på kveldstid, i morgenrutinen vil en dobbelrens eller til og med bare vannbasert rens være nok. Begynn rensen med å påføre Neogen Real Flower Cleansing Rose Water på en bomullspad for stryk lett over ansiktet for å fjerne sminke. Denne rensen har ekte roseblader i seg, i tillegg til hibiskus, rosmarinblomst og hyaluronsyre, som sammen gjør at den ikke tørker ut huden. Etter bruk, skyll ansiktet med lunkent vann og klapp huden tørr med et håndkle.

Bruk en passelig mengde Heimish All Clean Balm og massér inn i ansiktet, pass på at du renser alle kriker og kroker, og glem heller ikke hårlinjen, underside av kjeven og hals hvis du bruker sminke der. Oljerensen skylles så av med vann.

Det avsluttende steget er å bruke en mild men effektiv vannbasert rens. Rensen bør være tilpasset din hudtype, og skal ikke etterlate huden stram eller tørr etter rens. COSRX sin Low pH Good Morning Gel Cleanser er et godt valg for de med fet eller kombinasjonshud. Massér i minst 1 minutt på fuktighud, og skyll av etterpå.

Kjøp hele settet her:

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *