Hvordan unngå slitt og flatt hår

Det er ikke til å stikke under en stol at håret i blant kan bli slitt og livløst, og det finnes utallige faktorer som kan bidra til dette. Alt fra stylingverktøy til kjemiske behandlinger til tørr luft, til og med for hyppig hårvask kan gjøre håret mer slitt. Heldigvis finnes det noen steg man kan ta for å unngå unødvendig slitasje, slik at håret holder seg sunt og friskt så lenge som mulig. Vi har satt sammen en hårpleierutine som passer perfekt til høsten, samt noen ekstra tips for å bevare håret.

Hårpleierutine mot slitt og flatt hår

KUNDAL Balancing Refreshing Shampoo (White Musk)

Først og fremst anbefaler vi å starte med shampoo som gir massevis av fuktighet og pleie. KUNDAL Balancing Refreshing Shampoo (White Musk) har macadamia, honning og arganolje som sine nøkkelingredienser, og virker dermed både fuktighetsgivende, styrkende og antibakteriell. I tillegg har den en lav pH-verdi på 5.5 som er med på å balansere huden i hodebunnen og motvirke flassing. Shampooen dufter av White Musk, en herlig, ren og blomstrete lukt.

LADOR Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack

Et friskt og glansfult hår begynner med en sunn hodebunn, samtidig som den tørre luften i vinterhalvåret kan gjøre hodebunnen både tørrere og mer sensitiv. Derfor anbefaler vi LADOR Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack, en eksfolierende hårmaske som roer ned hodebunnen og fjerner alt av produktrester og døde hudceller. Ingrediensene består blant annet av tetre, grønn te, aloe vera og snegleslim som gir dyp fuktighet og næring til håret og hodebunnen. Bruk masken 1-2 ganger i uken for en deilig behandling – perfekt også for de med sensitiv hodebunn!

KUNDAL Hydro-Intensive Protein Treatment (White Musk)

Følg så opp med KUNDAL Hydro-Intensive Protein Treatment (White Musk). Med den samme fantastiske duften som shampooen gir denne balsamen også pleiende fuktighet. Hydrolyserte proteiner og peptider reparer håret og beskytter det mot videre slitasje ved å danne en beskyttende barriere rundt hårstråene. Dette hjelper også til med å lukke fuktighet og næring inne i håret slik at det holder seg glansfullt, livlig og silkemykt.

AROMATICA Vitalizing Rosemary Root Enhancer

Til slutt har vi hårsprayen AROMATICA Vitalizing Rosemary Root Enhancer. Dette er en multifunksjonell hårspray som både renser og harmoniserer hodebunnen, tilfører næring og vitaminer til hårstråene og gir en luftig, voluminøs finish. Samtidig gir den en deilig, oppfriskende følelse ved hjelp av rosmarin, grønnmynte og lavendel.

Bonustips!

Trapp ned på hårvasken

Som sagt kan overdreven hårvask være med på skape mer slitasje, og det er smart å begrense hårvasken så mye som mulig. Man bør også unngå å gni shampoo inn i lengdene i håret, med mindre man har noe spesielt som trengs å vaskes ut.

Dropp håndkleet

Å tørke håret ved å gni det med et håndkle er langt fra det beste man kan gjøre for håret. Prøv heller å klemme vannet forsiktig ut med for eksempel en gammel t-skjorte i bomull. Dette stoffet er mer skånsomt mot håret og skaper mindre slitasje.

Stress ned

For mye stress i hverdagen kan føre til at vi begynner å miste mer hår, en tilstand kalt Telogen effluvium. I tillegg kan denne tilstanden også hemme hårets naturlig vekstsyklus og føre til at hårstråene knekker fortere. Å stresse ned er altså ikke bare godt for hud, kropp og sjel, men håret vil også nyte godt av en mer avslappet hverdag. 

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *