Hvorfor er det viktig med øyekrem?

Du har sikkert hørt løftene: øyekremer som skal redusere eller til og med fjerne aldringstegn som fine linjer, rynker og mørke ringer. Disse kremene kommer også ofte med en heftig prislapp – men hjelper de i det hele tatt eller er det bare dyre fuktighetskremer i mindre forpakninger? Sistnevnte er nødvendigvis ikke sant, da de aller fleste øyekremene er utviklet spesifikt mot huden rundt øyet. I tillegg har disse kremene som regel en tykkere konsistens enn vanlige kremer, og inneholder også aktive ingredienser som hjelper mot de mange problemene som oppstår i dette delikate området. Men hvorfor er det så viktig å bruke øyekrem? Les videre og finn ut!

Hvorfor bruke øyekrem?

Tenker du noen gang over hvor mye området rundt øynene er i bevegelse? Ved første tanke kanskje ikke så mye? Men faktisk er dette området i konstant bevegelse i løpet av dagen, og når man prater, ler, gråter eller myser med øynene, rykkes det i den svært delikate huden rundt øynene på en uheldig måte. Hvis man også regner med de gangene man vasker seg i ansiktet, fjerner sminke eller gnir seg i øynene, er det ganske klart at øyeområdet er under ganske mye stress.

Huden rundt øyet er finere, tynnere og mer ømfintlig, og må dermed behandles annerledes enn resten av ansiktet. Faktisk er huden rundt øyet ditt hele fem ganger tynnere, og har heller ikke mye naturlig fuktighet i form av olje. Tatt alt dette i betraktning, er det ikke rart at det nettopp er dette området som for mange er det første stedet som viser tegn på aldring og tørrhet – og det er heller ikke rart at øyekrem har blitt et viktig steg i den koreanske hudpleierutinen.

Når bør jeg begynne å bruke øyekrem?

Mange av de som begynner med øyekrem er allerede i tretti-årene, men visste du at om du er i tyveårene, bør du inkludere det i hudpleierutinen din allerede nå – selv om du ikke har fått en eneste rynke? En tommelfingerregel når det kommer til hudpleie er: jo tidligere, jo bedre! Dette er fordi de beste resultatene følger prevensjon og ikke etterbehandling.

Våre øyekremer

Som med huden i resten av ansiktet, finnes det også forskjellige hudtyper rundt øyet også. En god øyekrem behandler de spesifikke problemene du sliter med, men gir også god fuktighet og motvirker aldringstegn slik at huden får ny glød.

Husk at øyekremer skal klappes lett inn med ringfingeren, aldri gnis inn! Her er våre øyekremer:

KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream er en tykkere anti-aging øyekrem for deg med mørke ringer. Denne passer alle hudtyper og inneholder luksuriøse perleekstrakter.

Purito Centella Green Level Eye Cream er vår nykommer spesielt utviklet for de med tørr og sensitiv hud rundt øynene, og gir dermed mye fuktighet og beskyttelse, men passer også alle hudtyper. Peptidene og centellaekstrakten strammer opp og jevner huden.

Sliter du spesielt med mørke ringer rund øynene, kan SKIN & LAB K Plus Red-X Cream hjelpe med å lysne dette området.

Eksklusiv øyemaske

Unn deg litt ekstra luksus i hverdagen med Beauugreen Collagen & Gold Hydrogel Eye Patches, som med sitt innhold av kollagen og ekte gull gir spenst og glød til huden rundt øynene. Niacinamiden reduserer mørke ringer, samtidig som masken kjøler ned øyeområdet og gir et våkent uttrykk. Denne masken kan brukes hver dag, helst tre ganger i uken.

Oppsummering

Øyekremer er en viktig del av den koreanske hudpleierutinen, og dette er fordi det delikate området rundt øyet er gjerne det første stedet aldringstegn vises. Selv om mange ikke begynner med å bruke øyekrem før aldringstegnene allerede har dukket opp, anbefaler vi alltid at øyekrem er noe man bør begynne med så tidlig som mulig. Da opplever man de aller beste resultatene.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *