Kombinasjonshud – hvordan behandle det?

Synes du det kan være vanskelig å finne riktig hudpleie fordi huden både oppleves som tørr og oljete? Da kan det være at du har kombinasjonshud – den hudtypen som faktisk er mest vanlig. Kombinasjonshud kjennetegnes av at ulike områder i ansiktet har forskjellig behov når det kommer til hudpleie, så det er ikke rart det kan være litt tricky å finne en rutine som funker. Flere av oss på SkinSecret-teamet har kombinasjonshud, så i denne artikkelen har vi samlet dere produktanbefalinger for denne hudtypen!

Hva kjennetegner en kombinasjonshud? 

Kombinasjonshud er den vanligste hudtypen, og hudtypen innebærer at huden gjerne opptrer forskjellig på ulike partier i ansiktet. Kombinasjonshud har nemlig både fetere områder og tørrere områder. Vanligvis er pannen, nesen og haken (også kjent som T-sonen) fet, mens kinnene kan være tørrere. Det betyr at man gjerne må tilpasse hudpleierutinen sin slik at den behandler både oljete og tørr hud. Samtidig som at huden gjerne opptrer ulikt på ulike partier i ansiktet, vil kombinasjons hud ofte påvirkes lett av årstidene, og det kan derfor være lurt å tilpasse og justere hudpleierutinen gjennom året.

Hvordan behandle kombo-hud?

Selv om kombinasjonshud er en vanlig hudtype, er det ikke alltid like lett å behandle den. Noen kremer blir for fete, mens andre gir for lite fukt. Et tips er å bruke produkter som ikke inneholder for mye olje, men heller produkter som tilfører fukt i form av vann. I tillegg kan det være lurt å tilpasse rutinen etter huden din og supplere med produkter som gir ekstra fukt der huden føles tørr, men holde seg til litt lettere produkter i t-sonen der man gjerne kan ha litt fetere/mer oljete hud. Se også etter produkter som sørger for å balansere fukt- og oljebalansen i huden.

Anbefalte produkter for kombinasjonshud

Siden vi er flere på teamet som har kombinasjonshud har Anna, Alma, Amalie og Fride samlet sine favorittprodukter for å pleie og balansere deres kombinasjonshud!

Anna: SKIN1004 Madagascar Centella Tea-Trica BHA Foam og SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Fresh Ampoule

Jeg liker å bruke SKIN1004 Madagascar Centella Tea-Trica BHA Foam som inneholder BHA for å balansere talgproduksjonen og forebygge kviser. SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Fresh Ampoule liker jeg å bruke på dagtid for å minimere synligheten på porene mine, samtidig som serumet gir den glass skin-effekten!

Alma: COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence og I`M FROM Honey Mask

COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence er min nye favoritt! Huden min elsker både niacinamide og snegleslim, så dette produktet er gull for min hud. I`M FROM Honey Mask er den beste ansiktsmasken noen sinne – den fukter godt samtidig som den hjelper med å holde urenheten i sjakk.

Amalie: I´M FROM Honey serum, COSRX Advanced 96 Snail Mucin og SKIN1004 Madagascar Centella Soothing Cream

Huden min trenger mye fukt, men jeg bruker ikke for tykke kremer som kan gjøre huden for fet. Honey serum fra I´M FROM bruker jeg mest på kvelden for å dynke huden i fukt, men kan bruke en liten mengde på morgenen også for en fin glow. COSRX Advanced 96 Snail Mucin og SKIN1004 Madagascar Centella Soothing Cream bruker jeg hver dag, det er to favoritter for å balansere min kombo-hud! Alle disse produktene er non comedogenic eller ikke kommedogene, så dersom man sliter med uren hud trenger man ikke være bekymret for at disse skal tette porene. Dessuten er de veldig gode dersom man har aknearr!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *