Fra å booste kollagenproduksjonen til å styrke hudbarrieren, er niacinamide en super ingrediens å tilføre i hudpleierutinen din. Ingrediensen har raskt blitt en av de mest populære hudpleieingrediensene, ikke bare i Korea, men over hele verden. Den er elsket av mange og det med god grunn. Vi forklarer hvilke fordeler denne superingrediensen bringer med seg!

Hva er niacinamide?

Niacinamide, også kjent som nikotinamid, er en form for vitamin B3. Stoffet er vannløselig, noe som gjør at det ikke lagres naturlig i kroppen og derfor er viktig å fylle på. Vi kan få niacinamide gjennom maten vi spiser, men også gjennom ulike hudpleieprodukter.  Om man ønsker å nyte godt av de ulike fordelene denne ingrediensen bringer med seg, kan man altså enten få den i seg i form av kosttilskudd, eller ved å påføre produkter direkte på huden.

Hvordan virker ingrediensen?

Blant annet er niacinamide både anti-inflammatorisk og anti-aging, samtidig som den er rik på antioksidanter og vil hjelpe til med å fornye hudcellene. Superingrediensen bidrar også til å styrke hudbarrieren, uten å skape verken irritasjon eller sensitivitet. Antioksidantene jobber med  å begrense skader fra frie radikaler og vil derfor forebygge dannelse av tidlige aldringstegn. I tillegg vil niacinamide hjelpe til med å hydrere huden og dermed gjøre den mer balansert. Den forhindrer evaporering (tap av vann fra huden) og øker faktisk evnen til andre fuktighetsgivende ingredienser slik at de fungerer bedre.

Disse egenskapene gjør superingrediensen til en aktiv ingrediens som er svært effektiv for å behandle en rekke hudproblemer. Blant annet gjør den en god jobb på følgende områder:

  • Jevner ut hudtonen: Studier viser at niacinamide hemmer overføring av melanosom fra melanocytter til keratinocytter, altså produksjonen av melanin. Det vil si at den forebygger dannelse av mørke flekker på huden, som kan komme fra for eksempel UV-stråler.
  • Redusere urenheter og store porer: Niacinamide virker anti-inflammatorisk og vil derfor motvirke infeksjoner i huden, altså kviser. I tillegg hjelper den til med å regulere hudens oljeproduksjon og kan på den måten redusere synligheten av porer.
  • Tilføre glød: Med tanke på at niacinamide bidrar til å holde huden hydrert er den et godt tilskudd for deg som ønsker en sunn glød. 
  • Passer sensitiv hud: Niacinamide blir ofte godt tolerert av de fleste hudtyper. Ingrediensen kan også brukes på områder som rundt øynene og halsen, der huden ofte er tynnere enn resten av ansiktet. 
  • Øker ceramide-produksjonen: Ingrediensen øker ceramide-produksjonen i huden, som gjør den til en super ingrediens å se etter om du ønsker å styrke hudbarrieren din. 

Hvordan bruke niacinamide?

Niacinamide kan trygt brukes både morgen og kveld, og det gjør ingenting om flere av produktene i rutinen inneholder ingrediensen. Siden niacinamide er en ingrediens som tolereres av de fleste hudtyper, selv sensitive, kan den fint også brukes hver eneste dag. Du kan finne ingrediensene i både essenser, serum, tonere og ulike kremer. Når rutinen du påfører ingrediensen avhenger altså av hvilket produkt som inneholder niacinamide, og hvilke andre aktive ingredienser rutinen din består av. 

Hva kan mikses med niacinamide? 

Enkelte aktive ingredienser kan være vanskelig å kombinere med andre, men heldigvis er ikke denne godbiten en av dem. Niacinamide går godt sammen med de fleste ingredienser, og kan brukes både morgen og kveld. Vitamin C har imidlertid gjerne en lavere pH-verdi enn niacinamide, noe som er greit å vite om man ønsker å bruke konsentrerte mengder av begge ingrediensene. I såfall bør man starte med vitamin C, siden den har en lavere pH-verdi, og vente til produktet er helt absorbert før man påfører produktet med niacinamide. Det er likevel vanlig å finne disse to ingrediensene sammen i et produkt, fordi de går strålende sammen dersom de settes sammen på riktig måte. Du kan lese mer om hvordan du kan bruke ingrediensene sammen her!

Våre favoritter med niacinamide

TIA’M Vita B3 Source er et utmerket alternativ for alle som ønsker å implementere superingrediensen i sin rutine. Den gir merkbare resultater fra ingrediensens gode egenskaper og gir effektivt en jevnere, klarere og mer glødende hud. Serumet inneholder 10% niacinamide (B3) og 2% arbutin, og vil redusere synligheten av misfarging og pigmentering i huden. 

En annen favoritt er The Niacinamide 15 Serum fra COSRX! Serumet har en høy konsentrasjon av ingrediensen, i tillegg til 1% sink. Hvis du har fet, akneutsatt eller kombinasjonshud er dette serumet midt i blinken. I tillegg til å bidra til å få kontroll over akne, hudormer og kviseutbrudd, balanserer serumet oljeproduksjonen og bidrar til en glatt og klarere hud.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *