Porer – kan man egentlig bli kvitt de?

Man hører mye om porer innen hudpleie. Mange tror veien til mindre porer er å bruke røffe produkter som er harde mot huden og tørker den ut. Det er absolutt ikke nødvendig å strippe huden sin for all fuktighet for å ta tak i de verste porene. Det er mye informasjon der ute,  derfor har vi gjort det enkelt for deg med en guide til hvordan du takler dine porer i forhold til hudtype og andre faktorer.

Hvordan fungerer egentlig porer?

Porer er hårfollikker som huser små hår, samt svette-og oljekjertler. Det vil si at både svette og olje kommer ut av porene dine, og det er derfor ikke rart man til tider føler seg oljete og lite fresh. Men visste du at når man er oljete er det kroppens måte å beskytte huden? På lik linje som når man svetter er det kroppen som rett og slett ‘detoxer’ og kjøler seg ned. Dermed trenger du ikke være redd for en litt oljete hud, men det er selvsagt ikke ideelt hvis andre kan speile seg i ansiktet ditt.

Har du store porer, er det mest sannsynlig genetisk betinget. Med en mer oljete hudtype, vil ofte porene være større også. Dette betyr ikke at alt håp er ute, for man kan absolutt forbedre utseendet på porene likevel, men man bør være klar over visse begrensninger for hva som er mulig å få til. Det er for eksempel en myte at man kan fjerne eller lukke porer helt. Men det man kan gjøre er å få de til å se så godt ut som mulig.

Bli kvitt ‘poreblems’

Den største grunnen til ‘poreblems’  er at hudens naturlige oljer blander seg med smuss og bakterier, som resulterer i urenheter, og kan få porene dine til å se større ut enn de faktisk er. I den andre enden av skalaen kan porer produsere for lite olje, noe som ofte skjer når vi blir eldre. Dette gjør huden gusten, flassete og generelt lite spenstig.

Ønsker du at produktene dine skal virke mest mulig effektive, er det viktig at man har et rent utgangspunkt. Det begynner med en god rutine for ansiktsrens som fjerner både sminke og smuss fra huden, men som også renser porene dine og gjør huden klar for de neste stegene i hudpleierutinen din. En god rens til nettopp dette er COSRX sin Salicylic Daily Gentle Cleanser, som virker effektivt mot urenheter og passer til alle hudtyper.

Videre er en skrubb vesentlig for å holde porene fri for talg og smuss. Mange tror at en fysisk skrubb er det beste, men fysiske skrubber kan ofte være harde mot huden og kan skade mer enn de hjelper. En annen type skrubb som er bevist å være mer effektiv og mindre irriterende på huden, er en kjemisk skrubb. Med en kjemisk skrubb får man renset dypt i epidermis (det ytterste hudlaget). COSRX BHA Blackhead Power Liquid er et eksempel på en kjemisk skrubb som virker dypt i porene og fjerner døde hudceller og smuss som kan tette igjen og føre til urenheter, kviser og betennelser.

Etter at du har renset og skrubbet, er det tid for litt selvpleie og hva er vel bedre enn en god ansiktsmaske? LINDSAY Cool Modeling Mask Cup er både morsom å bruke og svært effektiv. Den detoxer huden, fjerner døde hudceller og gir deg en sunn glød med sine algeekstrakter og magnesium, i tillegg til å stramme opp porene! Til slutt skal du tilføre huden rikelig med fukt. Her er TIA’M Pore Fix Kit et godt alternativ. I dette settet får du et serum som behandler fet og dehydrert hud, samt strammer og reduserer synligheten av store porer, og en krem som gir dyp pleie uten å gjøre huden fet.

Kort oppsummert

Det er ingen mirakelkur som fjerner porer helt, men det er mange måter man kan redusere synligheten av porene. Produktene som er anbefalt i denne artikkelen er gode til nettopp dette, og renser i dybden uten å strippe huden for de oljene man faktisk trenger.

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *