Rutine for sensitiv og akneutsatt hud

Kviseutbrudd forekommer ikke bare i tenårene. De kan også dukke opp i voksen alder, spesielt om man har sensitiv hud fra før av. Hud som befinner seg i en sensitiv tilstand er hyperreaktiv når det kommer til ytre stressfaktorer, og blir ofte rød, flassende, og betent samtidig som den kan føles kløende, varm og ubehagelig. Dette er et tegn på at hudbarrieren er svekket og dermed ikke klarer å fungere slik den skal.

Kviser er et annet veldig klart tegn på at hudhelsen ikke er helt optimal. Vanligvis er akne et resultat av overproduksjon av olje og talg fra små hårsekker i huden. Dette fettet kan igjen blande seg med døde hudceller og bakterier, tette igjen porene og føre til kviser. Behandlingen består som regel av sterke anti-akne ingredienser, men dersom huden er sensitiv er det ikke sikkert den tåler de sterkeste produktene. Derfor har vi satt sammen en rutine som jobber med behandle og redusere kviser, samtidig som den passer for sensitiv hud!

Oljerens: BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Purifying

Å starte med en oljerens er et must for å ta knekken på kviser og urenheter, og vi sverger ofte til Banila Co! Clean It Zero Cleansing Balm Purifying er spesielt utviklet for sensitiv hud, samtidig som den passer godt å behandle akne. Ved å bruke denne i kveldsrutinen får du fjernet sminke, smuss og overflødig olje som kan bli liggende på hudoverflaten og tette igjen porene. Vi anbefaler likevel å holde oljerensen til kun kveldsrutinen dersom du har veldig sensitiv hud.

Vannbasert rens: COSRX AC Calming Foam Cleanser

Neste steg i rutinen er en vannbasert rens. Vi anbefaler å velge en som er tilpasset sensitiv hud, og da er COSRX AC Calming Foam Cleanser et godt valg. Den har beroligende egenskaper samtidig som den renser porene i dybden!

Toner: SNP Prep Salironic Toner

For sensitiv og akneutsatt hud kan det være vanskelig å finne eksfolierende produkter som er skånsomme nok. SNP Prep Salironic Toner kombinerer ulike syrer som smelter vekk døde hudceller og kontrollerer oljeproduksjonen, som er helt ideelt for å få bukt med kviser. Samtidig er den såpass mild at den ikke vil irritere sensitiv hud.

Essens: NEOGEN Real Ferment Micro Essence

Med tanke på at sensitiv hud ofte er et tegn på at hudbarrieren er svekket, er det lurt å se etter produkter som bidrar til å styrke denne. NEOGEN Real Ferment Micro Essence hjelper til med å oppnå en sunn, sterk og balansert hud ved hjelp av probiotiske ingredienser, samtidig som den jobber med å jevne ut hudtonen og redusere rødhet!

Spot-behandling: COSRX AC Collection Ultimate Spot Cream

Ofte kan man kjenne det når et kviseutbrudd er på vei ved at området begynner å verke eller bli betent. For å korte ned på kviseutbruddets levetid kan man velge en behandlingskrem som behandler det spesifikke området. Vi digger COSRX AC Collection Ultimate Spot Cream som effektiv roer ned kvisene og bidrar til at de forsvinner så raskt som mulig!

Fuktighetskrem: ACWELL Real Aqua Balancing Cream

Denne godbiten fra Acwell hydrerer huden i dybden og vil derfor bidra til å balansere hudens oljeproduksjon. ACWELL Real Aqua Balancing Cream er full av gode og næringsrike ingredienser som huden vil elske! Lakrisrot, beroligende ekstrakter og omega-3 og -6 lindrer irritasjon og tilfører pleiende fuktighet.

Solfaktor: PURITO Daily Go-To Sunscreen

Helt til slutt kommer solfaktor, som vanlig. UV-stråler er en versting for sensitiv hud, samtidig som de også kan forverre arrdannelse. Det er med andre ord lurt å sørge for daglig beskyttelse, og derfor anbefaler vi å gjøre solfaktor til en fast del av morgenrutinen. PURITO Daily Go-To Sunscreen er med sine milde ingredienser en god match for sensitiv hud.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *