Rutinen som får huden din i balanse

Visste du at ubalanse i hudens pH-verdi kan være roten til ulike hudproblemer? Hud som ikke holder riktig pH-verdi kan fort bli tørr, problematisk og kløende. I en hverdag bestående av skiftene vær, munnbindbruk og stress har nok mange gjort noen tapre forsøk på å eksfoliere og fukte huden, uten at det blir noe særlig bedre. Det hjelper dessverre lite å pøse på med diverse produkter dersom hudens pH-verdi er i ubalanse. Overeksfoliering er et resultat av overdreven rens og eksfoliering av huden, som bryter ned hubarrieren. Dette kan igjen føre til ubalansert pH-verdi og irritert hud.

Den ideelle pH-verdien for huden ligger på rundt 5,5 på pH-skalaen, men kan variere litt ut ifra hvilken hudtype du har. Fet hud har gjerne en pH-verdi på mellom 4 0g 5, mens tørr hud gjerne kan ha en pH-verdi på mellom 6 og 7. Ofte kan tørr og irritert hud være et symptom på at huden er i ubalanse, og det vil da være essensielt med riktige produkter som bidrar til en sunn og sterk hudbarriere. Vi har selvfølgelig tips til en rutine som kan hjelpe til med alt dette, i tillegg til å gi huden fuktighet og glød!

pH balanserende rutine:

Oljerens: ACWELL pH Balancing Watery Cleansing Oil 

For å balansere hudens pH-verdi vil det være gunstig å bruke en rens som er skånsom mot huden. ACWELL pH Balancing Watery Cleansing Oil har en mer vannlignende konsistens enn vanlige oljerenser og oppleves derfor lett og frisk. Den inneholder anti-inflammatorisk lakrisrot og 20% grønn te ekstrakt som har en balanserende effekt på huden.

Vannbasert rens: ACWELL pH Balancing Soothing Cleansing Foam

Som steg 2 av dobbelrensen følger en dyptgående vannbasert rens. ACWELL pH Balancing Soothing Cleansing Foam som passer perfekt for deg som vil redusere sorte hudormer og kviser samtidig som huden balanseres. Den inneholder AHA-, BHA-, og PHA-syrer som  skånsomt fjerner døde hudceller og bidrar til en balansering av talgproduksjon.

ACWELL pH Balancing Bubble Free Cleansing Gel

Dersom du har ekstra sensitiv hud og ønsker et enda mer skånsomt alternativ vil ACWELL pH Balancing Bubble Free Cleansing Gel være et supert valg. Med lav pH-verdi og beroligende ekstrakter fra lakrisrot og hylleblomst er denne rensegelen mild mot huden, samtidig som den rengjør i dybden. I tillegg inneholder den også hele 8 typer hyaluronsyre som gir huden fuktighet.

Toner: ACWELL Real Aqua Balancing Toner

En viktig del av å unngå ubalansert hud er å passe på å gi huden nok fuktighet. ACWELL Real Aqua Balancing Toner er den perfekte toneren for deg som vil gi huden pleie og unngå dehydrering. Med fuktighetsgivende planteingredienser som lakrisrot gir den optimal fuktighet. I tillegg inneholder toneren også LHA- syre som virker eksfolierer på en mild måte, samt 3 typer hyaluronsyre som sørger for å binde fukt til huden og gi beskyttelse.

Serum: KLAVUU Blue Pearlsation 8 Hydra Marine Ampoule 

KLAVUU Blue Pearlsation 8 Hydra Marine Ampoule er et serum som virker både fuktighetsgivende og balanserende. En kombinasjon av havets mineralrike ingredienser og hyaluronsyre av ulik molekylær størrelse vil gi dyptgående fuktighet. Vitamin B5 bidrar til å styrke hudbarrieren som er viktig for å opprettholde hudens balanse. I tillegg inneholder serumet niacinamid og adenosine som motvirker aldringstegn.

Fuktighetskrem: ACWELL Real Aqua Balancing Cream

Mot slutten av rutinen bør du avslutte med en krem som gir godt med fuktighet. ACWELL Real Aqua Balancing Cream passer spesielt bra for å balansere tørr og dehydrert hud. Den inneholder  fuktighetsgivende og beroligende planteingredienser, blant annet lakrisrot og houttunyia cordata. Samtidig inneholder kremen også omega 3 og omega 6 som fungerer styrkende på hudbarrieren. Som om ikke dette er nok, vil den også ha en anti-inflammatorisk effekt ved hjelp av ulike planteekstrakter som roer ned irritert hud.

Solfaktor: KLAVUU UV Protection Fresh Sun Gel SPF 50+ PA++++

Sist men ikke minst er solfaktor et absolutt must, spesielt på denne tiden av året. Det er derfor viktig å velge en solfaktor som gir god beskyttelse uten å tørke ut huden. KLAVUU UV Protection Fresh Sun Gel SPF 50+ PA++++ gir beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, uten å føles tung og klissete. Med ingredienser fra blant annet sjøgress, alger, sjøperler og dypt havvann fungerer den både pleiende og fuktighetsgivende.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *