Rutinen som gir deg mindre synlige porer

Det er mange som sliter med store porer, og det finnes dessverre ingen mirakelkur som på magisk vis fjerner de. Porer er både naturlige og nødvendige for hudens funksjon, men feil bruk av produkter eller dårlig beskyttelse kan gjøre dem større. Vi har derfor satt sammen en enkel hudpleierutine bestående av 6 steg (+ 1 ekstra!) til fet og kombinasjonshud som ønsker å redusere synligheten av porene.

Rutinen som reduserer store porer:

Oljerens: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying

Enhver god hudpleierutine starter med rens. Har du overdreven oljeproduksjon og store porer er Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying et utmerket valg, Banila Co har nemlig utviklet denne oljerensen spesielt til deg. Den inneholder ekstrakter fra tetre, bambus og rooibos, i tillegg til stjerneingrediensen Tri-Peel Acid Blend, en mikstur av AHA, BHA og LHA som dyprenser porene og jevner ut huden. Masser inn en god mengde på tørr hud slik at sminke, svette og smuss smelter bort. Skyll med lunkent vann før du går videre til neste steg.

Vannbasert rens: Banila Co Clean It Zero Foam Cleanser Pore Clarifying

Det andre produktet i den porebekjempende hudpleieserien til Banila Co er Clean It Zero Foam Cleanser Pore Clarifying. Denne inneholder også Tri-Peel Acid Blend og tetre, i tillegg til kaolinleire og vulkansk aske, som er spesielt gunstig for oljete hudtyper. Likevel føles rensen lett og mild, og den vil heller ikke tørke ut huden. Vi anbefaler at du masserer denne rensen inn i huden i minst 40-60 sekunder før du skylder den bort.

Toner: Banila Co Clean It Zero Toner Pad Pore Clarifying

Disse tonerpadsene inneholder hele 85% tetreekstrakt, og både eksfolierer bort døde hudceller og virker anti-inflammatorisk på irriterte kviser. Tri-Peel Acid Blend sørger for å holde porene smussfrie, mens beroligende heartleaf gjør slik at huden ikke irriteres. Clean It Zero Toner Pad Pore Clarifying er superenkel å bruke, bare ta 1 pad og stryk først over med den ru siden, så den myke siden. Vær forsiktig med å ikke gni hardt. Tips! Du kan fint bruke disse padsene andre steder på kroppen, f.eks. på rygg hvis du opplever å få kviser der.

Serum: Purito Galacto Niacin 97 Power Essence

Niacinamide er en fantastisk ingrediens å ha med i en rutine mot porer og oljete hud. Ikke bare jevner den ut hudtonen og stimulerer produksjonen av kollagen, den regulerer også talgproduksjonen slik at huden føles mer balansert. Purito Galacto Niacin 97 Power Essence  er i utgangspunktet en essens, men kan også brukes som serum. Den inneholder 5% niacinamide, i tillegg til 92% fermenterte galactomyces, som er et biprodukt i produksjonen av risvinen sake. Dette produktet vil både jevne ut hudtonen og etterlate den mer balansert og smidig.

Fuktighetskrem: COSRX Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion

Ofte vil de med fetere hudtyper vegre seg for å bruke fuktighetskrem, og prøver heller å “tørke ut” huden. Det er så absolutt ikke en god idé – gå heller for oljefrie fuktighetskremer som gir fukt i form av vann. Slik unngår du dehydrert hud, og potensielt også en skadet hudbarriere. Da er COSRX Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion et godt valg, spesielt til Banila Co-produktene i denne rutinen. Kremen inneholder nemlig 70% bjørkesevje, en ingrediens som går veldig fint sammen med syreprodukter. Ikke minst har den en optimal pH-verdi på 5.5.

Solfaktor: d’Alba Piedmont UV Essence Waterfull Fresh Sun Cream

Avslutt alltid hudpleierutinen med en solfaktor på dagtid! Stråling fra solen elder huden fortere, noe som fører til tap av spenst. Når kollagenet og elastinet i huden brytes ned, blir huden dratt ned og porene forstørres. Waterfull Fresh Sun Cream fra d’Alba Piedmont er spesielt utviklet for de med fet og kombinasjonshud. I tillegg inneholder solkremen hudpleiende ingredienser som hvit trøffel, vitamin E og tindved (sea buckthorn), som sammen også vil jevne ut hudtonen.

Bonussteg! Blingpop Charcoal Bubble Mask

Blingpop Charcoal Bubble Mask er en sheetmaske som bobler opp på huden. Det er en morsom opplevelse i seg selv, men den er likevel effektiv mot porer og døde hudceller. Masken inneholder kull som renser ut av porene og balanserer talg, samtidig som den gir godt med fukt i form av 8 typer hyaluronsyre og beroligende centella asiatica. Bruk den 1 gang i uken.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *