Sanjas sommerrutine for ung og fresh hud!

Jeg gjentar meg selv når jeg sier at dette er et av de mest etterspurte blogginnleggene, og jeg forsøker fra tid til annen å dele med dere min nåværende hudpleierutine, selv om den stadig vekk endrer seg. Denne gangen er det annerledes, fordi jeg har ikke testet mye nytt så min rutine har vært den samme i flere måneder, og jeg har aldri vært mer fornøyd med huden min. I dag deler jeg alt med dere, samt noen ekstra tips som ikke er relatert til produktene jeg bruker.

Keep it simple

Jeg har for første gang på mange år gjort hudpleierutinen min enkel og minimert stegene til kun det aller nødvendigste for huden min. Jeg forstår at for mange er mine 7 nåværende steg fortsatt maksimalisme, men å gå fra 12 til 7 steg er et stort sprang for meg.

Siden jeg har sensitiv hud som ikke tåler nordisk klima godt, har det varmere været vært fordelaktig for hudkvaliteten min. Jeg har også implementert nye vaner som har gitt nytt liv til huden min, men la oss først hoppe rett over på min nåværende sommerrutine for fresh og ungdommelig hud!

Rens

Jeg har byttet en god del på oljerenser, og har brukt alt fra lettvinte pads ARIUL The Perfect Cleansing Oil Pads til luksuriøse KLAVUU Pure Pearlsation Divine Pearl Cleansing Oil. Oljepadsene fra Ariul er min favoritt når jeg ikke har brukt sminke hele dagen, lett å sveipe over ansiktet før jeg hopper rett over til den vannbaserte rensen. LAGOM Cellup Gel To Water Cleanser har vært min absolutte favoritt, og jeg har utelukket brukt denne i over 2 måneder nå. Jeg elsker at den bare blir om til vann når den masseres inn i huden, samtidig som den effektivt fjerner alt av solkremrester og overflødig talg. Enkelte kvelder har jeg kun brukt denne og følt at den har gjort jobben. Elsk!

Skrubb

I sommer har jeg vært ekstra nøye med eksfoliering, både av kropp og ansikt. Jeg har kun brukt NEOGEN Bio-Peel Gauze Peeling Wine fordi de bekjemper aldring og er lettvinte å bruke. I tillegg blir huden silkemyk og glatt etterpå. Lukten er også vanvittig god, som er et stort pluss hos meg. Jeg bruker denne 1 gang i uken i kveldsrutinen.

Toner

En tonermist som har gjort ting fantastisk enkelt for meg er LAGOM Cellus Mist Toner som gir utrolig mye fukt, samtidig som den jevner ut hudtonen. Denne liker jeg å spraye mellom stegene i hudpleierutinen for å få en ekstra boost. Den beste misten jeg noensinne har brukt.

Øyekrem

Rett etter toner påfører jeg øyekrem for å forsegle underøyeområdet med pleiende ingredienser, og da bruker jeg KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream, fordi jeg fortjener all luksusen den gir meg og underøyeområdet mitt. Herlig konsistens og helt fantastiske resultater. Ja takk!

Serum

Anti-aging og fukt er mine fokusområder når det kommer til hudpleie året rundt, og i sommer har jeg brukt ABIB Luminous Serum Melting Vita hver morgen og kveld. Med anti-age Q10 kapsler og en feiende flott konsistens gir denne meg en tydelig spenstig og jevn hud. Jeg pleier å påføre noen dråper i håndflatene, gni litt slik at kapslene oppløses før jeg presser det inn i huden min. Og da fokuserer jeg mest på områder rundt munnen, halsen og pannen.

Fuktighetskrem

Min go-to har vært COSRX Pure Fit Cica Cream, en vanvittig god krem som fukter godt både morgen og kveld. Jeg bruker et tynnere lag på morgenen og et tykkere lag på kvelden. På kvelden liker jeg å spraye med LAGOM Cellus Mist Toner etter denne kremen for å lukke inn all fukten – funker optimalt hver gang!

Solfaktor

Hver morgen, uansett vær, uansett årstid. Min must-have og mitt viktigste anti-age våpen. I sommer har jeg brukt BLITHE UV Protector Honest Sunscreen SPF50+ PA++++ og KLAVUU UV Protection Fresh Sun Gel SPF 50+ PA++++. Begge er lettvektige og har den høyeste av solbeskyttelse mot både UVA og UVB.

Bonustips!

Gå uten sminke

Denne sommeren har jeg virkelig gitt huden min en “breather”. Min rolle hos SkinSecret innebærer å være mye foran kamera under kraftige studiolys hvor det å bruke sminke blir en nødvendighet. Så det å ta en pause fra sminke har vært befriende og veldig godt for huden min. Jeg anbefaler deg å gjøre det samme om du har muligheten. Own the skin you’re in.

Soling (!)

Jeg er nødt til å innrømme det; Jeg har solt meg fra tid til annen den siste måneden, men kun på ettermiddagen/kvelden når solen ikke står høyest, og jeg har passet på å smøre meg regelmessig inn med solkrem. Solkysset hud har en spesiell glød ved seg, og hudtonen blir automatisk jevnere, og hvem vil vel ikke se fresh ut i sommermånedene?

Mindre skjermtid

For første gang på mange år har jeg faktisk fysisk måttet løsrive meg fra jobb og skjermen. For en som elsker jobben sin og ikke tenker på det som jobb, har dette vært veldig utfordrende, men jeg har klart å kutte drastisk ned på skjermtiden i et par uker, noe jeg er utrolig stolt over. Og jeg er overbevist om at dette har gitt meg et bedre søvnmønster, mindre stress, og dermed også bedre hud.

Fokus på hals og hender

Jeg har alltid visst hvor viktig det er å ta vare på huden på halsen og hendene siden det gjerne er her aldringstegnene vises tydeligst, men jeg har ofte hoppet over disse områdene fordi fokuset alltid har vært ansiktet. Inntil nylig. Nå er jeg opptatt av å bruke pleiende håndmasker som TOI:L x Catherine Muller Floral Hand Mask (ELSKER lukten og følelsen etterpå), og påføre solkrem på hendene før jeg går ut. Når det gjelder halsen og nakken, så har jeg begynt å rense, pleie og fukte godt disse områdene. Når jeg bruker sheetmasker pleier jeg å legge sheetmasken på halsen etter noen minutter for å spesifikt behandle dette området, og jeg har begynt å merke økt spenst og en glattere hud.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *