Sanjas vinterrutine for dehydrert hud

Hver vinter er like spennende for huden min, og når jeg sier spennende så mener jeg det på en sarkastisk måte! Huden min tåler nordisk klima relativt dårlig, og friker ut så snart minusgradene kryper på. Opp gjennom årene har jeg lært meg hvordan jeg skal tilpasse hudpleierutinen min før den kalde sesongen, og i dag deler jeg min nåværende rutine for deg som har dehydrert hud, er glad i anti-aging og ønsker å holde talgproduksjonen i sjakk!

Dobbelrens

De siste månedene har jeg vært ekstra nøye med å rense huden min. Jeg må ærlig innrømme at jeg til tider kjapper meg gjennom renserutinen for å bli fort ferdig. Nå gjør jeg et bevisst valg hver gang jeg renser huden og bruker ekstra lang tid på oljerensen og den vannbaserte rensen. Min nåværende favoritt er SKINFOOD Black Sugar Cleansing Oil, en god gammel klassiker med en utrolig deilig duft som gjør at jeg gleder meg til å ta av sminken hver kveld. Etter å ha massert den godt inn i huden og skylt av så fortsetter jeg renserutinen med COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser som er mild mot huden min, men gjør jobben og holder kviser og hudormer unna.

Toner

Jeg har vært en stor fan av å påføre toner lagvis i vinter, og denne toneren fra SNP har den beste konsistensen for dette. I tillegg gir den meg varig spenst siden den inneholder peptider som virker anti-aging på huden min, samtidig som den fukter godt ved hjelp av hyaluronsyre. Det er viktig for meg å påføre toneren på fuktig hud slik at jeg får mest mulig effekt av toneren og de neste produktene i min hudpleierutine. Jeg påfører den som sagt i 3-4 lag før jeg går videre til essens og serum.

2-3 ganger i uken påfører jeg også COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid i kjeveområdet med en bomullspad for å redusere synligheten av hvite hudormer. Dette steget gjør jeg kun på kvelden før jeg legger meg, og det gjør jeg før jeg påfører min vanlige toner, i dette tilfellet SNP Prep Peptaronic Toner.

Essens

Snegleslim har vært et MUST for meg i det siste, og COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence er et produkt jeg ofte vender tilbake til, spesielt når jeg ønsker ekstra mye glød, og at fine linjer blir mindre synlige. Og denne gjør jobben helt fantastisk godt. Jeg bruker 2 pumps og fordeler på ansiktet og halsen. Jeg påfører forøvrig alle hudpleieprodukter på halsen og brystet også. Dette er områder som ofte blir glemt, men som er like viktig å ta vare på som ansiktet om det er viktig for deg å bremse aldringsprosessen.

Ansiktsolje

På vinteren bruker jeg vanligvis ansiktoljer i stedet for tradisjonelle serum. I år har jeg brukt AROMATICA Organic Rosehip Oil på dager jeg har rødlig og irritert hud pga kald vind og tørrhet i luften. Da blander jeg den sammen med fuktighetskremen fordi den har en sterk naturlig oransje farge. På dager jeg ønsker spenst og glød bruker jeg vår nyhet KLAVUU Special Care Face Treatment Oil. Dette er ingen nyhet for meg og er en olje har jeg brukt i flere år, så at denne er på SkinSecret nå er jeg veldig stolt over! Dette er en ansiktsolje som har gode anti-age fordeler for huden, og vil gi huden en jevnere hudtone og superfin glød, uten å gjøre huden fet.

Fuktighet

Et superviktig steg for meg er å lukke inn all fukten slik at den holder seg i løpet av dagen, og slik at sminken ikke ser tørr og kakete ut. Samtidig så ønsker jeg ikke at huden ser fet ut heller. Dette oppnår jeg ved å bruke MULDREAM Vegan Green Mild Intense Facial Cream som inneholder fuktighetsgivende betaglukan, panthenol og ceramider som vil øke fuktighetsnivået i huden samtidig som den styrker hudbarrieren. Jeg synes også at konsistensen er akkurat passe tykk, og den får sminken til å se superbra ut!

Solbeskyttelse

Sist men ikke minst klarer jeg meg aldri uten solkrem, og jeg tror ikke jeg har forlatt huset uten et lag de siste 5 årene. For meg er det viktig at solkremen er lettvektig og at den lar huden min puste. Dette får jeg ved å bruke THANK YOU FARMER Sun Project Water Sun Cream SPF50+ PA+++. Denne blir litt for fet på sommeren, men på vinteren er den helt gull! Den preller heller ikke av huden og sminken rører seg ikke en helt dag.

Luftfukter

Hvis du gjør alt for å fukte huden og fremdeles føler at den er stram og tørr, så anbefaler jeg at du investerer i en luftfukter. Jeg har vår SKINSECRET Luftfukter 400ml på hver dag, spesielt på dager hvor det er ekstra tørt og kaldt ute. Ikke bare føles huden min fuktig og balansert, men håret har også blitt mykere og tuppene mindre “frizzy”. Jeg skryter luftfukteren opp i skyene hver gang sjansen byr seg, men den er veldig verdt det!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *