Sebacious filaments – hva er det og hvordan behandle dem?

Har du opplevd å ha sorte hudormer rundt nesen som aldri ser ut til å gå vekk? Da kan det faktisk hende at dette er sebacious filaments, og ikke sorte hudormer (eller blackheads som de også kalles). Vi forklarer hva sebacious filaments er, hvordan de ser ut og hva man kan gjøre for å forebygge og behandle dem.

Hva er det?

Sebacious filaments er ganske enkelt porer som er fylt med olje. Alle mennesker har talgkjertler i huden som produserer olje, og denne oljen transporteres ut gjennom porene for å gi fuktighet til hudoverflaten. Når porene og området rundt hårsekkene fylles opp med olje dannes altså sebacious filaments. Dette er noe alle har og er en helt naturlig prosess hos en sunn hud, men synligheten kan variere. Stort sett er de lite synlige, men dersom huden produserer mye olje som blir liggende, kan porene strekkes ut og bli større. Oljen kan også hardne, og ofte ser sebacious filaments ut som små, gulaktige og grå prikker. I motsetning til sorte hudormer er ikke dette oksiderte “propper” av talg og døde hudceller, og de regnes heller ikke som en type akne slik som hudormer gjør.

Kilde: epicbeautyguide.com

Hvordan behandler man dem?

Sebacious filaments er som sagt noe alle har som følge av hudens naturlige oljeproduksjon. Det er derfor umulig å bli helt kvitt dem. Selv om man får dem klemt ut hos hudpleier vil de mest sannsynlig fylle seg opp igjen innen kort tid. Vi anbefaler heller ikke å klemme på dem selv, da dette kun skader huden og har lite for seg. Så lenge de ikke utgjør noe stort problem bør man rett og slett la dem være. Likevel finnes det noen steg man kan ta for å minimere synligheten.

Oljerens

Å benytte seg av en oljerens er uansett gunstig dersom man sliter med høy oljeproduksjon, fordi olje løser opp olje. For å behandle sebacious filaments spesifikt kan man gjerne foreta en dobbel oljerens. Start først med å rense huden som vanlig for å fjerne sminke, solkrem og smuss. Påfør så oljerens-produktet en gang til, og masser rensen rundt problemområdet i 5 til 10 minutter. BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying er en oljebalm spesielt godt egnet til å rense porene. Blandingen av AHA-, BHA- og LHA- syre trenger dypt ned i porene og løser opp olje, samtidig som tetre balanserer selve produksjonen. Følg så opp med en vannbasert rens, som vanlig.

Toner

Vi anbefaler også å implementere en rensende toner i din rutine. COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner inneholder an kombinasjon av AHA- og BHA-syre, og passer derfor ypperlig for hud som produserer mye olje og talg. Porene renses samtidig som toneren også bidrar til en spenstig, jevn og glatt hudoverflate – vinn, vinn!

Maske

Å behandle huden med en leirmaske 1-2 ganger i uken er også et smart trekk for deg som sliter med sebacious filaments. De hjelper nemlig også til med å balansere oljeproduksjonen og rense porene. ISNTREE Real Mugwort Clay Mask består av 6 forskjellige leirer, blant annet kaolin og bentonitt som er spesielt effektive for å absorbere overflødig olje og talg. Masken har også små korn som gir huden en skånsom eksfoliering og etterlater den glatt og myk. Den kan enten påføres i hele ansiktet, eller kun på området med sebacious filaments.

Fuktighetskrem

Til slutt er det også verdt å nevne at man ikke bør neglisjere fuktighetskremen. Selv om man har fet og oljete hud er det viktig med nok fuktighet for å unngå overproduksjon av olje. Velg gjerne en krem som har en lettere konsistens og gir nok fuktighet i form av vann. Vi anbefaler IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream som tilfører massevis av fuktighet fra betaglukan. Den fremmer en generelt sunnere og jevnere hud med færre urenheter, samtidig som den gir et friskt og hydrert resultat.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *