Skånsom eksfoliering for sensitiv hud

Selv om eksfoliering ikke nødvendigvis er noe du trenger å gjøre hver dag, kommer det mange gode fordeler med å ha dette som en del av hudpleierutinen. Eksfoliering hjelper nemlig til med å fjerne døde hudceller, stimulere cellefornyelsen, forhindre tilstoppede porer og jevne ut tekstur og hudtone. Men eksfoliering kan være hardt mot huden, og om man har sensitiv hud kan dette by på utfordringer som irritasjon og rødhet. Heldigvis finnes det alternativer som er skånsomme, men effektive, og som også passer sensitiv hud!

Velg riktig produkt til din hud

Først og fremst kan det være lurt å velge en kjemisk peeling fremfor en fysisk skrubb, dersom huden din lett blir irritert. Det beste alternativet er med andre ord å finne et produkt som inneholder eksfolierende syrer som AHA, BHA eller PHA. Disse ingrediensene vil nemlig løse opp døde hudceller, i stedet for å skrubbe eller børste dem fysisk. Hvilken av de tre syrene som passer best, er imidlertid avhengig av hvor sensitiv huden din er, altså hva den tåler og hva slags produkt det er snakk om.

AHA-syre

Som regel er AHA-syre den ingrediensen som anbefales til de med sensitiv hud. Denne er mildere enn BHA-syren, og vil fjerne døde hudceller og smuss på en skånsom måte. I startfasen bør man likevel starte med et produkt med lav konsentrasjon en gang i uken, og så øke bruken til to eller tre ganger i uken dersom huden din tåler det. Det er viktig å være konsekvent med bruk og gå sakte frem for å unngå å skape overflødig irritasjon.

ITFER Beauty Booster Blooming Essence er en vannaktig essens som inneholder naturlig AHA-syre fra hibiskus. Samtidig som den eksfolierer vil den også tilføre ekstra fuktighet og pleie, og etterlater huden preppet og klar for påfølgende produkter.

BHA-syre

Sensitiv hud kan også bruke BHA-syre, men her bør man være litt mer forsiktig. Selv om BHA-syre er gunstig for akne, kan den være hard for sensitiv hud og bør derfor introduseres forsiktig i en veldig lav konsentrasjon.

Her er  COSRX AC Collection Calming Liquid Intensive et godt alternativ. Toneren inneholder nemlig også beroligende superingredienser som propolis og centella asiatica, en god match om man sliter med både akneutsatt og sensitiv hud.

PHA-syre

Om du har veldig sensitiv hud, er PHA-syre den beste av de tre. Denne omtales ofte som AHA-syrens lillesøster fordi den har mange av de samme egenskapene, men er enda mildere. Molekylene i PHA-syre er større enn i AHA-syre, og dette er grunnen til at den jobber mer overflatisk og skånsomt. Likevel vil den bidra til en jevn og frisk hud!

Om dette høres ut for noe som deg, er KLAVUU Green Pearlsation PHA Calming Serum midt i blinken. Serumet gir også godt med fuktighet og næring, fra blant annet grønne sjøplanter.

Andre tips

Om du har sensitiv hud og vil introdusere den for et nytt produkt, anbefaler vi å punktteste produktet på et avgrenset område på huden og vente i 24 timer før du bruker det på hele ansiktet. Da får du kartlagt noenlunde hvordan huden din tåler produktet.

Eksfoliering kan tørke ut huden, så se etter kombinasjonsprodukter som også inneholder fuktighetsgivende ingredienser som planteoljer eller hyaluronsyre. Disse vil forhindre at huden tørker ut, og sørge for at den blir etterlatt  myk og glatt. For eksempel er ASIS-TOBE Aqua Boosting Cream er ypperlig fuktighetskrem å følge opp med etter å ha eksfoliert huden.

Det kan også være lurt å velge produkter som er fri for irritanter som kunstig parfyme, fargestoffer, alkohol og konserveringsmidler. Selv om mange av disse ingrediensene fint kan brukes av de fleste hudtyper, kan en reaksjon trigges hvis huden din er på den sensitive siden.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *