Slik behandler du “reisekviser”

Sommerferien er her, og i år har kanskje ekstra mange lagt reiseplaner i ferien. Selv om det er veldig vanlig å oppleve at kviser og hudormer blusser opp når man er på sommerferie, er ikke dette særlig gøy. De aller fleste ønsker å føle seg freshe og fine, spesielt under en etterlengtet ferie. Vi forklarer hvorfor mange opplever “reisekviser” og hvordan man kan behandle det!

Hvorfor får man egentlig “reisekviser”?

Det er helt vanlig å oppleve flere urenheter i sommermånedene. Spesielt dersom du har akneutsatt hud, har du kanskje lagt merke til at huden blir mer kranglete på denne tiden av året. Isåfall er du ikke alene! Når temperaturene stiger vil også produksjon av olje og svette gjerne øke, og føre til tette porer og kviser. Dersom du reiser til sørligere strøk hvor det gjerne er både varmere vær, høyere luftfuktighet og mer luftforurensing, er man derfor ekstra utsatt for kviser.

Samtidig unner vi oss ofte litt ekstra kos i ferien, og kanskje består kostholdet av mer sukker, alkohol og fet mat enn vanlig. Disse tingene alene fører ikke til nødvendigvis til akne, men de kan påvirke hormonbalanse, oljeproduksjon og inflammasjon i kroppen. “Reisekviser” kommer altså ikke av reisen i seg selv, men gjerne som et resultat av både kostholdsendringer og forandringer i klimaet rundt oss.

Slik behandler du det!

Rens vekk smuss og svette

Siden opphopning av svette, olje og smuss er hovedårsaken til dannelse av kviser, er det superviktig å rense huden! Man trenger ikke skrubbe seg i hjel eller overdrive, men sørg for å rense huden morgen og kveld. Velg gjerne en rens med beroligende ingrediens og balanserende egenskaper, som for eksempel I DEW CARE Clarifying Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil Cleanser. Denne gjør en god jobb med å fjerne solkremrester, lett hudsminke og svette!

Unngå å ta på kvisene

For å unngå infeksjoner, arr og mer inflammasjon bør du inngå å ta på kvisene. Og ja – dette innebærer også å “poppe” dem. Vi vet at det likevel kan være fristende (selv om man vet man ikke burde), og da er COSRX Master Patch Intensive gode å ha for hånden. Kviseplastrene gjør det enklere å la kvisen eller kvisene være i fred, samtidig som de behandles av aktive ingredienser og forsvinner raskere.

Pleiende fuktighet

Selv om huden produserer mer olje i varmen, er det ingen god idé å hoppe over fuktighetskremen. Huden trenger fuktighet for å holde seg sunn og balansert, og pleiende fuktighet hjelper faktisk til med å forebygge og behandle akne! Det man imidlertid kan gjøre, er å velge en lettvektig krem fremfor den aller tykkeste.

SNP Lab Panthenol 10 Moisturiser er en god match, og gir dyptgående fuktighet uten å bli fet eller tung. På ingredienslisten finner vi panthenol, tebuskvann og tetreolje som virker pleiende, beroligende og balanserende. Med andre ord; en gladere og friskere hud!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *