Slik bruker du dobbelserum effektivt

For et par år siden var double serum den aller største trenden innenfor koreansk hudpleie. Men dette er en trend som vi i SkinSecret så absolutt ikke har lagt på hylla! Dobbelserum-metoden går rett å slett ut på å påføre to serum lagvis for å raskere oppnå effekten man ønsker for sin hud, og det kan være særlig virkningsfullt nå i disse kalde og tørre vintermånedene.

Hvordan bruker man dobbelserum?

Velg serum ut fra dine hudutfordringer. Har du for eksempel dehydrert aknehud anbefaler vi at du velger et serum som behandler kvisene og et som tilfører huden fukten den trenger. Som regel går de fleste serum godt sammen, men noen trenger litt planlegging i forhold til hvilket serum som påføres først. En god tommelfingerregel er å legge serumet med lettest konsistens først, men har du serum med aktive ingredienser som eksempelvis vitamin C bør dette påføres først.

Les også: Spørsmål og svar om Vitamin C!

Dobbelserum til din hudutfordring

For å gjøre det enkelt for dere har vi satt sammen våre favorittkombinasjoner av serum for å jobbe med ulike hudproblemer.

For glød:

For å få en glødende hud er det lurt å bruke produkter som gir en jevnere hudtone, samt sørge for at huden får nok fukt. Etter at du har renset huden og brukt toner, påfør et par dråper Jumiso All Day Vitamin Serum og klapp det lett inn i huden. Stjerneingrediensen i dette serumet er tindvedekstrakt (sea buckthorn) som sammen med niacinamide jobber med å jevne hudtonen. Følg opp med noen dråper COSRX Full Fit Propolis Light Ampoule som ved hjelp av 83% propolisekstrakt plumper opp huden og gir den en umiddelbar glød.

For akne:

For akneutsatt hud anbefaler vi at du først bruker SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum. Den inneholder aktive ingredienser i form av syrene AHA, BHA og PHA som forhindrer tette porer og skånsomt fjerner døde hudceller. La serumet trekke godt inn i huden før du legger IUNIK Tea Tree Relief Serum over. Dette produktet inneholder anti-inflammatoriske og beroligende ingredienser som tetrevann og centella asiatica slik at betennelser og rødheter  i huden reduseres, samt niacinamide som minsker synligheten av kvisearr.

For anti-aging:

For de som ønsker å redusere aldringstegn anbefaler vi COSRX Real Fit Retinol Serum som jobber dypt i huden slik at kollagenproduksjonen stimuleres. Denne inneholder en noe mildere variant av ren retinol, retinyl palmitate, og er super selv for de med sensitiv hud eller hvis du aldri har prøvd retinol før. La serumet trekke godt inn i huden før du påfører det neste produktet, nemlig d’Alba Piedmont White Truffle Intensive Ampoule. Med italiensk hvit trøffel full av gunstige mineraler og vitaminer vil dette serumet gi mye fukt, glød og spenst.

For ekstra fukt:

Hyaluronsyre er en velkjent fuktgiver, og The Plant Base Waterfull Moist Balanced Hyaluronic Acid 100 består faktisk utelukkende av denne ingrediensen. Dette serumet påføres på lett fuktet ansikt (enten fra toner eller rent vann): klapp en passe mengde lett inn i huden og umiddelbart påfør neste serum for å lukke inn fukten. Vi anbefaler Acwell Betaglution Ultra Moisture Milk Oil, et pleiende og næringsrikt hybridserum. Dette er en blanding mellom ansiktsolje og serum, og er lettere enn en tradisjonell ansiktsolje. Den vil derfor ikke føles fetende eller tung på huden.

Les også: Slik bruker du hyaluronsyre riktig

For en jevnere hudtone:

Lakrisrot er en elsket ingrediens innenfor koreansk hudpleie for dens fantastiske effekt på pigmentering og kvisearr. Acwell Licorice pH Balancing Advance Serum inneholder ikke bare lakrisrot men også niacinamide, vitamin E og andre antioksidanter som beskytter huden samtidig som de jevner ut hudtonen. Et ekstra stort pluss er også serumets gode anti-aging egenskaper.

Videre påfører du Neogen Real Ferment Micro Serum, serumversjonen av Neogens superpoulære fermentere essens. Ved hjelp av over 60% probiotiske ingredienser gir den fukt og sørger for å jevne ut hudtonen på en skånsom måte.

For mindre rødhet:

Rødlig og irritert hud kan være vanskelig å håndtere, særlig nå på vinteren hvor været og temperaturen ikke spiller på lag. Sørg derfor for å bruke milde og beskyttende produkter, gjerne med anti-inflammatoriske egenskaper. Start med BY ECOM Pure Calming Ampoule med beroligende tetre og centella asiatica, og som også vil virke balanserende på pH-verdien og sørge for å beskytte huden mot ytre påvirkninger og frie radikaler som kommer fra f.eks forurensning i luften. Følg opp med IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum. Nøkkelingrediensene i Synergy Serum er propolis og tindved, som i tillegg til å virke beroligende også vil styrke og beskytte hudbarrieren.

Har du andre hudproblemer eller lurer på hvilket serum du kan kombinere med ditt favorittserum? Legg igjen en kommentar eller kontakt oss direkte via kontaktskjema, så svarer vi så godt vi kan!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *