Slik bruker du våre COSRX syrer

Når vi gir tips til behandling av tette porer og plagsomme blackheads eller whiteheads, er det ofte vi anbefaler våre eksfolierende tonere fra COSRX. Disse inneholder syrer som forhindrer blokkering av porer og som skånsomt eksfolierer bort døde hudceller. Her hos SkinSecret fører vi fem ulike syrer fra COSRX, og i denne artikkelen forklarer vi forskjellen mellom dem.

Dette må du vite om syrer

Selv om koreansk hudpleie for det meste handler om å lagvis bygge fukt med milde produkter, har det blitt mer og mer vanlig med produkter som inneholder syrer, også kjent som kjemiske eksfolianter. De vanligste er AHA- og BHA-syrer, som naturlig finnes i mange planter og frukter. I hovedsak blir de brukt til å fornye huden og holde døde hudceller borte, men har også effektive egenskaper mot kvisearr, rynker og ujevn hudtekstur.

AHA (Alpha hydroxy acid)

AHA-syrer er den mest vanlige syren i hudpleie, og visse matgrupper (f.eks. melkeprodukter eller frukt) inneholder AHA naturlig. Denne syren opererer på hudoverflaten, og egner seg derfor godt til de med tørre eller sensitive hudtyper.

BHA (Beta hydroxy acid)

Den andre typen kalles for BHA-syrer jobber på et dypere nivå, og kan til og med rense ut talg og olje fra porene. Salisylsyre, som er kjent for å behandle kviser og akne, er en type BHA-syre. Fordi BHA-syrene er sterke enn AHA-syrer, egner de seg best for de med normal, fet eller kombinasjonshud.

Hvordan brukes de?

COSRX sine syreprodukter brukes i det steget i kveldsrutinen du vanligvis ville brukt en toner. Det er vanlig å bruke AHA- og BHA-syrer hver for seg, enten ved å bruke de annenhver dag eller ved å bruke BHA-syrer i t-sonen og AHA i resten av ansiktet. Ønsker du å bruke AHA og BHA i samme rutine, anbefaler COSRX at du først påfører AHA, og så BHA etter ca. 20 minutter. Noen produkter inneholder både AHA- og BHA-syrer, men i disse er prosentnivået justert slik at det ikke skal være noe problem å bruke dem sammen. Er du ny til bruk av syrer, velg gjerne disse to-i-en-produktene, for å få en mild start. Og husk: bruker du syrer i morgenrutinen, er det ekstra viktig å bruke solfaktor, SPF 30 eller høyere.

Våre COSRX syrer

AHA 7 Whitehead Power Liquid

Whitehead Power Liquid eksfolierer døde hudceller, fjerner hvite hudormer og overflødig talg fra porene. Siden AHA syren i dette produktet er glykolsyre har det også en god virkning på rynker og fine linjer.

Bruk produktet helst på kvelden 1-2 ganger i uken hvis du har sensitiv hud, hvis du har normal, fet eller kombinasjonshud, bruk den gjerne 3-4 ganger i uken.

Nøkkelingredienser: 7% AHA-syre, 75% eplevann
Passer til: alle hudtyper, selv de med tørr eller sensitiv hud

BHA Blackhead Power Liquid

Blackhead Power Liquid er et effektivt produkt som løser opp sorte hudormer og forhindrer tette porer med hele 4% BHA syre. Bruker du andre syrer i hudpleierutinenen din (f.eks c-vitamin) så kan du bruke Blackhead Power Liquid på kveldstid og bytte over til andre syrer på morgenen. Ved bruk, la produktet trekke godt inn i huden før du fortsetter med resten av hudpleierutinen. Har du sensitiv hud, kan du etter ca. 20 minutter vaske bort produktet med lunkent vann, før du påfører en fuktighetsgivende toner.

Nøkkelingredienser: 4% BHA-syre,  niacinamider
Passer til: alle hudtyper, spesielt de med urenheter og store porer

AHA/BHA Clarifying Treatment Toner

Clarifying Treatment er en toner til daglig bruk full av planteekstrater som roer ned irritert og rødlig hud. AHA/BHA-syrene i denne reduserer døde hudceller skånsomt og forhindrer tette porer. Sprayflasken gjør det enkelt å spraye jevnt slik at toneren kommer inn i alle kriker og kroker.

Nøkkelingredienser: 0,1% BHA, 0,1% AHA, 10% eplevann
Passer til: alle hudtyper, særlig aknehud med ru tekstur

Two in One Poreless Power Liquid

Poreless Power Liquid er mild eksfoliering som fjerner døde hudceller og strammer porene med superingrediensen tannin, samtidig som den ikke stripper huden for dens naturlige oljer eller fuktighet. Fordi den er såpass skånsom, kan den brukes hver dag alene eller sammen med andre AHA/BHA-produkter.

Nøkkelingredienser: 0,1% BHA, 88% seljebarkvann
Passer til: kan brukes av alle hudtyper, spesielt hvis du sliter med store porer

Oppsummering

Bruk av AHA- og BHA-syrer er en skånsom måte å eksfoliere huden på, uten å måtte fysisk skrubbe ansiktet. Syrene fjerner døde hudceller kjemisk for å forhindre tette porer, og fjerner også overflødig talg som kan utvikle seg til blackheads og whiteheads. Som regel anbefales det å bruke AHA/BHA i kveldsrutinen, men hvis du vil du bruke de om morgenen, husk høy solfaktor.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *