Slik lindrer du rød og irritert vinterhud!

Tidligere har vi snakket en del om hvordan det kalde vinterværet kan prege huden, spesielt i form av tørrhet. Som om ikke det er utfordrende nok i seg selv, finnes det også andre hudutfordringer som gjerne presenterer seg i vinterhalvåret. Når huden er tørr kan den nemlig også bli mer sensitiv og rød. Vi har laget en guide med tips til hvordan du kan lindre rød og irritert vinterhud!

Hvorfor endrer huden seg om vinteren?

Uansett hva slags hudtype man har, kan man oppleve at det oppstår røde områder og at huden blir mer sensitiv om vinteren. Noen kan også oppleve at huden klør, flasser og blir varm, og at den generelt er vanskelig å hanskes med. For de som er vant til en hud som tåler det meste, kan dette være både frustrerende og forvirrende. Skal man behandle huden riktig bør man derfor først og fremst forstå hvorfor den endrer seg.

Hudens ytterste lag består av naturlige oljer og døde hudceller som sørger for at huden holder på fuktighet fra vann. Dette laget fungerer også som et beskyttelseslag, og er en viktig komponent i en sunn hud. Kald luft, lav luftfuktighet og sterk vind er ytre faktorer som kan være harde mot huden og strippe den for disse nødvendige oljene. Også høyere innetemperaturer som følge av fyring og varme dusjer kan tørke ut hudoverflaten. Dersom huden eksponeres for dette over tid og ikke får tilstrekkelig med beskyttelse fra olje og fett, vil den kunne bli både tørr og dehydrert men også sensitiv.

Våre anbefalinger for rød og irritert vinterhud

Været får vi dessverre ikke gjort så mye med, og derfor er vinterhuden vanskelig å unngå for de fleste. Heldigvis finnes det noen steg som kan hjelpe om du er en av dem som opplever irritasjon og rødhet denne sesongen.

Beroligende maske

Dette er den ultimate masken for sår hud som trenger lindring og pleie. THANK YOU FARMER Back To Relax Soothing Gel Mask har en behagelig avkjølende effekt og roer effektivt ned irritasjon og rødhet, samtidig som huden tilføres godt med fuktighet. Et hemmelig våpen som er et perfekt tilskudd til vinterens spa-kvelder når huden trenger ekstra omsorg.

Næringsrike oljer

For å gjenopprette hudens fuktighetsbalanse og forebygge ytterligere irritasjon, er det smart å implementere en ansiktsolje som en del av den daglige rutinen. Vi er spesielt glade i  AROMATICA Organic Neroli Brightening Facial Oil, en fuktighetsgivende olje som både virker anti-inflammatorisk og antibakteriell. Den trekker godt inn i huden og etterlater den fløyelsmyk. PYUNKANG YUL Oil er en annen favoritt, og består av hele 7 forskjellige oljer som er stappfulle av næring. Blant annet er oljene rike på vitamin E som gjør en super jobb med å beskytte huden!

Balanserende fuktighetskremer

Noe av det mest virkningsfulle man kan gjøre for å lindre rød og irritert hud er å sørge for å tilføre rikelig med fuktighet. COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream tilfører fuktighet både i form av vann og olje, samtidig som den inneholder ceramider. Disse er helt supre for svekket og sensitiv hud, da de bidrar til å beskytte hudbarrieren og forhindrer tap av fuktighet. Vi anbefaler også nyheten DR. ALTHEA Azulene 147HA_Intensive Soothing Cream, som er full av beroligende ingredienser. Blant annet vil azulene fra kamilleblomst og centella asiatica gi lindring og pleie til rødhet, ubehag og svie. Huden etterlates både fuktet og mer balansert, en ypperlig vinterkrem med andre ord.

Andre tips!

Ikke overeksfolier

Dersom du opplever at huden din er mer sensitiv enn vanlig, kan det være en idé å begrense bruken av eksfolierende syrer  i en periode. Huden tåler ikke nødvendigvis like mye som den pleier, og hvis du opplever at huden er rød eller sviende kan du gjerne ta en pause fra syrer som AHA og BHA.

Less is more

Ikke pøs på med alle produkter du kommer over. Når huden er kranglete kan det være fristende å prøve alt som hevder å gjøre huden finere, men det er ikke nødvendigvis løsningen. Konsentrer deg om å løse problemet, og velg heller noen milde produkter som gir godt med fuktighet og inneholder få, men gode ingredienser.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *