Slik prepper Sanja huden før 17. mai

Før en viktig dag eller en viktig hendelse setter jeg alltid av tid til å pleie huden min på best mulig måte. Jeg fokuserer på hvordan huden min føles nå og hva den kommer til å trenge for at jeg skal ha en balansert, hydrert og glødende hud på den store dagen. Nå som 17. mai er rett rundt hjørnet er jeg allerede i gang med mine hudpleieritualer, som jeg deler med deg i denne artikkelen.

Sheetmaske så ofte som mulig

Et sikkert tips er å sheetmaske så ofte som mulig. Sheetmasking er ikke noe man gjør bare for å unne seg litt avslapning en gang i blant, dette er en viktig del av en koreansk hudpleierutine. Enten du sliter med dehydrert hud, irritasjon og rødhet, eller bare ønsker litt ekstra glød, vil jevnlig sheetmasking hjelpe.

I det siste har jeg brukt mye av nyheten fra I’m From, nemlig dere Mugwort Sheetmask. Den inneholder 91,45% naturlig burotekstrakt som lindrer rød og irritert hud som opplever dehydrering eller et kviseutbrudd. Masken etterlater huden med en deilig følelsen og jevner ut og klarner hudtonen min frem til 17. mai.

Essens hver dag

Et annet sikkert tips jeg ønsker å dele med deg er å bruke essens hver dag. En essens har en fornyende effekt på huden, men ikke nok med det, den vil også balansere huden og fukte den på et dypere nivå. Så hvis du er som meg ønsker en spenstig og myk hud under sminken på 17. mai så bør du investere i en essens om du ikke allerede har dette. Jeg har nylig byttet fra min ultimate favoritt I’M FROM Mugwort Essence til COSRX Galactomyces Tone Balancing Essence, da denne hjelper meg mot pigmentflekker på kinnene. Dette er en essens som for mange er en “holy grail” på grunn av sin effektivitet.

Fokuser på beroligende ingredienser

For meg er det viktig å ikke overdrive bruken av aktive syrer, spesielt ikke nå om våren når jeg opplever at huden min er i ubalanse på grunn av mangel på fuktighet i luften, og på grunn av pollen. Overdreven bruk av aktive syrer resulterer i at hudbarrieren min svekkes og huden oppleves som ekstra dehydrert. Til å hjelpe mot dette bruker jeg produkter med ingredienser som centella asiatica, honning og ceramider. Nylig har jeg også hatt mye glede av ingrediensen bambusekstrakt som finnes i alle Dr. Oracle produktene våre. Jeg er spesielt glad i deres A-Thera Toner som etterlater huden min ren, frisk og balansert.

De siste ukene har jeg brukt I’M FROM Honey Mask minst 3 ganger i uken. Denne masken kommer jeg alltid tilbake til og roer ned huden, uansett hvor rød og irritert den er. Jeg har også brukt COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream både som dag- og nattkrem – den tyr jeg til hver gang huden har røde nupper som klør, eller har en tynn og sår hudbarriere.

Hvis du skal bruke syrer så anbefaler jeg at du kun påfører disse direkte på problemområder. DR ORACLE A-Thera Tea Tree Peeling Sticks er perfekt for dette.

Dobbelserum-metoden

Helt siden jeg fant ut om dobbelserum-metoden har jeg brukt denne til å påføre 2 serumer lagvis for bedre effekt. For å få klarhet i huden min samt gi den ekstra boost med fukt bruker jeg først COSRX AC Collection Blemish Spot Clearing Serum, så TIA’M Hyaluronic Water Plumping Serum, eller I’M FROM Ginseng Serum for den ekstra spensten. Press serumet inn i huden med håndflatene i stedet for å gni det utover.

Til sengs med en næringsgivende sovemaske

En koreansk sovemaske er ikke det samme som en vanlig nattkrem. En nattkrem kan være en tykkere fuktighetskrem i forkledning, mens en sovemaske er ofte proppet full av næringsrike og fuktighetsgivende ingredienser som trekker godt inn i huden, og ikke blir liggende på overflaten. Min favoritt for glød i huden og en klar hudtone, er TIA’M Snail & Azulene Sleeping Mask, og COSRX Low PH BHA Overnight Mask som også hjelper mot hormonelle kviser. På dager jeg er ekstra tørr i huden har jeg brukt MAKE P:REM Sleeping Pack, en klassiker som fører til at huden min holder seg fuktet og babymyk dagen etter.

Pleie av leppene

Med tørr hud kommer også gjerne tørre lepper, og da tyr jeg til soveleppemasken KLAVUU Nourishing Care Lip Sleeping Pack. Jeg foretrekker leppene mine myke og spenstige, spesielt nå som matte leppestifter er trendy og jeg vil unngå en tørr og sprukken finish.

Ikke plukke på kvisene

Jo eldre jeg blir jo vanskeligere har huden min for å fornye seg etter et kviseutbrudd. Derfor peller jeg aldri på kviser lenger, og noe som hjelper meg mye er å bruke kviseplaster! COSRX AC Collection Acne Patch blir usynlige på huden og jobber effektivt med å både redusere betennelsen i kvisen og beskytte den mot smuss og ytre påvirkninger. Hvis alt går galt er dette en reddende engel på 17. mai!

Dette var mine beste tips for å ta vare på og preppe huden frem mot 17. mai. Har du noen tips? Del de gjerne med meg i kommentarfeltet under!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *