Slik unngår du problematisk hud i sommer

Endelig har vi begynt å bevege oss inn i en varmere og lysere årstid, med mange fine sommerdager i vente. Sommeren er en herlig tid for de aller fleste, men likevel kan den ofte bringe med seg utfordringer for huden. Det er nok mange som kjenner til kombinasjonen av sommer og urenheter. Midt under ferien man hadde gledet seg til i lang tid dukker det plutselig opp nupper, hudormer, kviser eller rødhet som ikke har vært der tidligere. Men hvordan kan man unngå dette? Vi gir våre beste tips til hvordan problematisk feriehud kan forebygges og behandles. 

Vann er din beste venn

Først og fremst er det utrolig viktig å opprettholde kroppens væskebalanse når temperaturene begynner å stige. Man har sannsynligvis hørt det utallige ganger før, og det er kanskje det kjedeligste hudpleietipset som finnes: drikk nok vann! Det er likevel både superviktig og lett å glemme. Væsketap som følge av for eksempel svetting kan i verste fall føre til dehydrering, noe vi absolutt vil unngå både for helsen og hudens del. Anbefalt mengde vann for voksne er 2 til 2,5 liter om dagen, så sørg for å få deg nok væske og drikk gjerne ekstra vann dersom du merker at du er tørst eller er i mye aktivitet. 

Unngå overeksfoliering 

Selv om huden nyter godt av å fjerne døde hudceller og eksfoliere hudoverflaten i ny og ne, kan det faktisk bli for mye av det gode. Skrubb og peeling bør ikke benyttes mer enn 2 ganger i uken, og dobbelrensen skal fortsatt holdes til morgen og kveld. Overdreven rens og eksfoliering kan nemlig strippe huden for nødvendig oljer, svekke hudbarrieren og skape ubalanse i hudens pH-verdi. Dette kan igjen føre til irritert, kløende og uren hud. Når det er sagt er det også viktig holde porene rene, og overflødig olje og smuss bør ikke bli liggende på huden i lengre tid. Dersom du trenger å vaske vekk for eksempel svette, sminke eller solkremrester i løpet av dagen anbefaler vi derfor å bruke en mild og skånsom rens. 

Ønsker du en oljerens er BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm et perfekt alternativ! Med sin sorbetaktige konsistens smelter den enkelt vekk både sminke og smuss, og etterlater huden silkemyk uten å skape ubalanse. I tillegg vil grønn te-ekstrakt ha en behagelig beroligende effekt. Dette er en storfavoritt både hos SkinSecret og rundt omkring i resten av verden!

THANK YOU FARMER Back To Pure Daily Foaming Gel Cleanser er helt super for deg som ønsker en lett og mild vannbasert rens. Men en pH-verdi som ligner hudens egen og massevis av antioksidanter fra granateple blir huden ivaretatt og beskyttet både under og etter rensen. Alt av overflødig olje som kan tette porene forsvinner, og huden etterlates ren og glødende!

Lettvektig og god fuktighet

Til tross for at huden har en tendens til å bli litt mer oljete når temperaturen stiger, betyr ikke det at man bør forsøke å tørke den ut. Tvert imot kan dette føre til mer irritasjon og urenheter. Bytt heller ut den vanlige fuktighetskremen med en mer lettvektig variant, som gir godt med fuktighet uten å tette igjen porene. 

Les også vår fullstendige artikkel om 6 lette solkremer for sommeren! 

Dagkrem

ARIUL Watermelon Hydro Glow Cream er en utmerket krem for sommermånedene og gir en herlig glød ved hjelp av blant annet vannmelonekstrakt, som er rik på vitamin A, B, C og E. Hyaluronsyre tilfører massevis av fuktighet, samtidig som dehydrert hud forebygges. I tillegg vil vitamin A og C stimulerer hudens kollagenproduksjon, mens vitamin E bidrar til å beskytte huden mot skader fra frie radikaler og solstråler. Fuktighetskremen har med andre ord helt perfekte egenskaper for en sunn, fresh og hydrert sommerhud!

LAGOM Cellus Mild Moisture Cream er en lettvektig fuktighetskrem og passer perfekt for deg med sensitiv og kombinert hud, som trenger rikelig med fuktighet uten at porene tettes igjen. Med sin unike DermaFlux ingrediens tilfører den fuktighet ikke bare utenpå, men helt inn i kjernen av hudcellene. Dette resulterer i fuktighet som varer hele dagen, og gir en spenstig og frisk hud. Samtidig vil ingredienser som Peru-balsam, grønn te og omega 3 sørge for å pleie og beskytte hudoverflaten. Dette er også en utmerket sommer-krem for de med tørr hud. 

Nattkrem

Dersom man ønsker en fuktighetskrem som er spesielt tilpasset sensitiv akne-hud, er SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream et fabelaktig alternativ. Med hele 70% av superingrediensen centella asiatica vil den gi behagelig lindring og nedkjøling til irritert og sår hud, samt styrke hudens beskyttelsesbarriere. Samtidig vil AHA-, BHA- og PHA- syre sørge for å fjerne døde hudceller og holde hudoverflaten ren og glatt. Disse syrene er både aktive og effektive, men kan gjøre huden litt mer utsatt for solskader dersom man skal oppholde seg lenge i direkte sol. Om sommeren passer kremen derfor ypperlig som en beroligende og behandlende nattkrem! Hvis den likevel skal brukes på dagtid bør man bruke rikelig med solfaktor. 

Behandlende masker 

Sist men ikke minst kan en behandlende maske med aktive ingredienser være et glimrende tilskudd for å opprettholde sunn og fin hud, og redusere urenheter. Litt ekstra pleie slår aldri feil, og vi har alternativer som passer perfekt både til en tidseffektiv behandling og en skikkelig spa-kveld! 

BLITHE Patting Splash Mask Soothing & Healing Green Tea er en unik og supereffektiv flytende maske som gir huden en virkningsfull behandling på kun få sekunder. Den høykonsentrerte væsken eksfolierer huden skånsomt og bidrar til å regulere olje- og talgproduksjonen. BHA-syre bidrar til en glatt og smidig hud uten urenheter, mens tetreolje og grønn te-ekstrakt roer ned og motvirker irritasjon og akne. Samtidig vil huden få godt med fuktighet og pleie fra herlige planteekstrakter. Den fungerer derfor som den ultimate masken for å bli kvitt urenheter og balansere huden på null komma niks! 

I’M FROM Mugwort Mask er et himelsk produkt dersom man ønsker beroligende egenpleie på en varm sommerdag. Wash-off masken har nemlig en behagelig lindrende og avkjølende effekt, takket være nøkkelingrediensene burot og centella asiatica. Samtidig blir huden hydrert på et dypt nivå og rødhet reduseres. Resultatet blir en jevnere, mykere og glattere hud, og den passer derfor perfekt til nuppete, ru og irritert hud. 

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *