Spirulina og grønnkål i hudpleie

Både grønnkål og spirulina har de siste årene blitt svært populære superfoods. Grønnkål er ofte å finne som ingrediens  i grønnjuice og salater, mens spirulina gjerne tas som kosttilskudd. Men visste du at begge disse godbitene gjør en fantastisk jobb også i hudpleieprodukter? På grunn av sitt høye innhold av næringsrike vitaminer og mineraler bidrar de sammen til mindre synlige porer, jevnere hudtone, mer elastisitet og mindre rynker. Med andre ord er dette noen skikkelig power-ingredienser som forbedrer huden på flere områder samtidig.

Grønt er skjønt!

Spirulina

Spirulina er en type blågrønn ferskvannsalge, og har blitt brukt i asiatisk hudpleie i lang tid. Den har mange gode helsefordeler og er faktisk en av verdens mest kraftfulle næringskilder. Listen over mineraler og vitaminer er absolutt ikke kort, og overgår de aller fleste planter og matvarer. For eksempel inneholder spirulina mer sink enn spinat, mer betakaroten enn gulrot og mer protein enn egg. I tillegg inneholder algen både vitamin B og E, jern, kalsium, aminosyrer og fettsyrer.

Et slikt næringsinnhold bringer kanskje ikke overraskende med seg fantastiske fordeler, også for huden. Blant annet vil dannelse av akne og hovenhet forhindres, og betennelse og inflammasjon reduseres. Samtidig vil også den naturlige celleomsetningen stimuleres, og dermed vil hudtonen få en friskere og jevnere finish. Spirulina bidrar også til at huden kvitter seg med døde hudceller, som hjelper til med å opprettholde en sunn glød som stråler fra innsiden og ut.

Grønnkål

I motsetning til spirulina er ikke grønnkålen å finne i vannet; dette er nemlig en kålart som dyrkes i jorden. Den kjennetegnes ved sine mørkegrønne, krusete blader og er en av de sunneste grønnsakene vi har. Ofte er den å finne som ingrediens i ulike matretter, og det er også blitt populært å tilsette grønnkål i for eksempel smoothier for å få en skikkelig boost av næringsstoffer.Blant disse næringsstoffene finner vi massevis av vitaminene vi elsker, som er supre både for kroppen og huden. Grønnkålen er for eksempel rik på vitamin A, B, C og K, samt antioksidanter og fytokjemikalier.

I tillegg til å inneholde alle disse godbitene, strammer den grønne herligheten også opp porene, reduserer mørke ringer, fremmer kollagenproduksjonen, øker celleomsetningen, forhindrer skader fra frie radikaler og detoxer huden. Dette gjør den til en ypperlig anti-age ingrediens, men også akne-utsatt og fet hud vil dra stor nytte av grønnkålens rensende egenskaper. 

Serumet som kombinerer de to

I DEW CARE Purifying Power-Green Serum er slik som navnet tilsier basert på disse kraftfulle, grønne superingrediensene. Det er et av våre nye favoritt-serum og er en del av I DEW CARE sin Yogi-serie, som er spesielt utviklet for fet og akne-utsatt hud. Serumet gjør altså en fantastisk jobb med å holde urenheter og store porer i sjakk, men passer også godt til andre hudtyper som ønsker å teste ut spirulina og grønnkål i hudpleie. Om ren, glatt, jevn og glødende hud er ditt mål, er dette superserumet en god match som absolutt er verdt å teste ut!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *