Store porer? Prøv Poremizing-serien!

Det er fort gjort å tro at man er den eneste med store og synlige porer når man ser en hudpleiereklame eller andres hud – men det er absolutt ikke tilfelle. Vi alle har porer, og de har en helt essensiell rolle blant hudens mange funksjoner. Porer er nemlig med på å holde både huden og kroppen din frisk! Noen ganger kan porer derimot oppleves som større hvis det er blokkert av smuss eller overflødig talg eller sebum. Man kan ikke krympe størrelsen på porene – men vi har samlet noen tips som kan få dem til å se mindre ut! 

Hva er porer?

Før vi setter i gang; hva er egentlig porer? Utseendemessig kan porer se ut som små “hull” eller sorte prikker på huden. Bedre forklart er porer små åpninger i huden, som sørger for at olje og svette kommer opp til overflaten av huden. Vi har også to typer porer på huden, med litt ulik funksjon: 

Oljeporer: Disse porene er koblet til oljekjertler i huden vår, og disse finner vi over hele overflaten av huden med unntak av håndflatene våre og under føttene. Oljeporene sørger for at talg og sebum, hudens naturlige oljer, når overflaten og smører huden vår. 

Det er disse som kan være synlig på huden, og gjerne de vi legger mest merke til. Når man referer til “store porer” eller “tette porer” er det disse man snakker om.

Svetteporer: Over hele huden vår har vi også bittesmå svetteporer. Disse er vanligvis ikke synlige på huden, men sørger for at kroppen kvitter seg med svette når vi for eksempel er for varme eller trener. 

Porer har altså en helt essensiell funksjon for huden vår, og vi skal derfor ikke prøve å kvitte oss med porene våre – noe som heller ikke er mulig. Det vi derimot bør jobbe mot, er at porene ikke tettes igjen, slik at vi ikke forhindrer at de fungerer som de skal.

Hvordan få mindre synlige porer?

Som nevnt tidligere ønsker vi altså ikke å stoppe produksjonen av talg eller krympe porene – målet er derimot å holde dem åpne slik at de kan utføre funksjonen de har for å opprettholde en sunn hud. På denne måten vil de også oppleves mindre synlig. Poremizing serien til SKIN1004 jobber med akkurat dette, og er derfor en serie vi anbefaler til alle som føler at de har store eller tilstoppede porer. Serien består av fire produkter: en vannbasert rens, eksfolierende toner, et pleiende serum og en fuktighetsgivende krem. 

Hudpleierutine mot store porer

Rens

Start med en rens som renser godt i dypden, slik som SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Deep Cleansing Foam . Dette er en vannbasert rens som inneholder blant annet Pink Himalayan Salt og papain, som sammen sørger for å rense huden og porene. I tillegg vil denne skånsomt eksfoliere bort døde hudceller, og sørger for å rense bort alt av smuss, overflødig olje, talg og solkremrester som kan tette igjen porene og få dem til å se større ut. 

Toner 

Videre anbefaler vi SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Clear Toner. Denne vil som rensen også skånsomt eksfoliere bort overflødig olje og døde hudceller,  og redusere forekomsten av at talg bygger seg opp i porene. Ved regelmessig bruk vil også toneren bidra til å regulere talgproduksjonen, samtidig som en roer ned huden ved hjelp av centella asiatica. 

Serum 

Serumet SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Fresh Ampoule inneholder også Pink Himalaya Salt som er beriket med mineraler som effektiv bidrar til å rense ut smuss som har bygget seg opp i porene. Serumet inneholder også et Peptide 9 Complex som gir økt spenst og elastisitet til huden. I tillegg roer serumet ned huden, og hjelper til med å holde hudbarrieren din sunn og sterk. 

Fuktighetskrem 

Hvis du lett får tilstoppede porer eller har høy oljeproduksjon kan noen velge å legge bort fuktighetskremer hvis de føles fete på huden. Dette er derimot ikke anbefalt. Hvis huden din ikke får nok fukt, kan den overprodusere olje for å unngå at den blir tørr. Velg heller en lett gelkrem som SKIN1004 Madagascar Centella poremizing Light Gel Cream. I tillegg til å roe ned urenheter, inneholder kremen sypresstre-ekstrakt og witch hazel som sammen lindrer og beroliger sensitiv hud. Denne har også en deilig kjølende effekt og gir godt med fukt. En herlig krem som ikke legger seg som en tykt lag på huden. 

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *