Store porer? Slik minimerer du dem!

Før vi går nærmere inn på hvordan man kan stramme opp store porer og minimere synligheten av disse, må vi fastslå noen harde fakta. Porene i huden er helt nødvendige og utfører en viktig oppgave for at huden skal fungere. Derfor kan man aldri kvitte seg helt med porer. Det man imidlertid kan gjøre, er å holde porene rene slik at de ikke blir større og heller blir mindre synlige med tiden. Les videre for å se våre favoritter for å behandle forstørrede porer!

Rens grundig men skånsomt!

Enhver hudpleierutine starter med en god rens, og dette er et viktig steg for å unngå at smuss og olje blir liggende nede i porene og forstørre dem. SKINFOOD  Egg White Perfect Pore Cleansing Foam inneholder eggehvite, en super ingrediens som vil “stramme opp” porene og gjøre dem mindre synlige. I tillegg inneholder rensen andre nyttige planteekstrakter som gulrot, tomat, lakris, centella asiatica og grønn te, en balanserende cocktail som kontrollerer oljeproduksjonen, beroliger huden og gir mindre synlige porer over tid.

Implementer en eksfolierende toner

Et annet godt grep for å holde hudoverflaten så glatt og smidig som mulig, er å jevnlig gi huden en kjemisk peeling. Vi digger storfavoritten COSRX Two In One Poreless Power Liquid, en mild toner som skånsomt eksfolierer vekk døde hudceller og løser opp overflødig talg og olje. Produktet påføres direkte på huden og gir i tillegg en behagelig avkjølende følelse.

Gå for lettvektig fuktighet og solbeskyttelse

Tilstrekkelig med fuktighet er viktig uansett hva slags hud man har, til og med fet hud med store porer. Bruk en lettvektig ikke-komedogen fuktighetskrem, som gjerne binder vann til huden ved hjelp av hyaluronsyre. JUMISO Waterfull Hyaluronic Cream er et supert alternativ, og holder huden fuktet og balansert dagen lang uten å virke tyngende.

I tillegg er det verdt å nevne at man også bør sørge for å bruke solfaktor. Solskader kan nemlig redusere elastisiteten og kollagenet i huden, noe som kan føre til forstørrede porer over tid. Ved å velge en hydrerende solkrem holder man huden sunn, og forebygger utvidede porer. Vi anbefaler THANK YOU FARMER Sun Project Light Sun Essence SPF50+ PA+++, som har en lett konsistens og raskt trekker inn i huden.

Jevnlig hjemmespa

Hva er vel deiligere enn å gjøre hjemmespa og egenpleie til en ukentlig rutine? En ansiktsmaske basert på for eksempel leire hjelper til med å gi en skånsom, dyp rengjøring av porene. ISNTREE Real Mugwort Clay Mask inneholder ulike leirer, blant annet kaolin og bentonitt. Disse er effektive for å trekke ut og absorbere både smuss og olje som ligger i porene. En deilig og beroligende behandling som gir en jevnere hud og mindre synlige porer!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *