Svekket hudbarriere etter sommeren? Slik reparerer du den!

Sommeren kan være hard mot huden, og aktiviteter som soling og bading kan slite på hudbarrieren. Opplever du at huden er rød, irritert eller kløende? Da kan det godt hende at hudbarrieren din har blitt svekket i løpet av sommeren. Vi forklarer hvordan du kan styrke og balansere huden igjen!

Hvorfor blir hudbarrieren svekket?

Det finnes mange ulike faktorer som kan være med på å svekke hudbarrieren. Noen av disse er blant annet; røyking, stress, UV-stråling og overeksfoliering. En svekket hudbarriere er derfor et vanlig problem som gjerne oppstår i kjølevannet av sommeren. I tillegg til symptomer som rødhet, flassing og kløe, kan huden ofte oppleves dehydrert, stram og sensitiv. For å få huden tilbake i normaltilstand er det derfor lurt å sørge for å tilføre fuktighet, og gjerne se etter næringsrike ingredienser som styrker huden.

Rutine for å styrke hudbarrieren

Rens: COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

Først og fremst er det lurt å velge en rens som er mild og ikke svekker hudbarrieren ytterligere. Se gjerne også etter en pH-verdi som er lik hudens egne; mellom 4.0 og 6.0.

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser er en skånsom rens som er midt i blinken for sensitiv og irritert hud. Huden vil likevel føles ren og fresh!

Toner: SKINFOOD Royal Honey Propolis Enriched Toner

En av de aller beste ingrediensene for å styrke og balansere en svekket hudbarriere, er propolis. Den bieproduserte superingrediensen er nemlig full av antioksidanter som hjelper til med å beskytte huden mot frie radikaler og fornyelsen av hudcellene. Den betegnes også som bioaktiv, som betyr at den er antiseptisk og har en betennelsesdempende effekt.

Vi digger SKINFOOD Royal Honey Propolis Enriched Toner som inneholder 15% propolis-ekstrakt og bidrar til en glattere, sunnere og jevnere hud.

Essens: NEOGEN Real Ferment Micro Essence

Videre på listen over ingredienser som er ypperlige i en styrkende rutine, er probiotika. Probiotika i hudpleie hjelper til med å stimulerer hudens naturlige bakterieflora, balanserer pH-verdiene og bidrar til en sunn hudbarriere.

I NEOGEN Real Ferment Micro Essence finner vi hele 93% fermenterte effektive probiotiske ingredienser, og den er et av våre store favorittprodukter! Resultatet blir en fuktet og mer glødende hud, yes please!

Serum: MANYO FACTORY Bifida Biome Complex Ampoule

Probiotika kan gjerne implementeres i flere av rutinens steg! Ingrediensen gjør seg for eksempel godt også i serum, for å kunne gi huden en ekstra god behandling.

MANYO FACTORY Bifida Biome Complex Ampoule er midt i blinken om man også ønsker anti-age fordeler, samtidig som hudbarrieren repareres. De 10 ulike typene hyaluronsyrene i serumet vil også hjelpe til med å hydrere og plumpe huden fra innsiden og ut.

Fuktighetskrem: DR. ALTHEA Azulene 147HA_Intensive Soothing Cream

Når det kommer til fuktighetskrem er det lurt å se etter en krem som pleier det yttereste hudlaget. Her er ceramider en helt super ingrediens, det er nemlig bindestoffet som utgjør omtrent 50% av hudbarrieren!

DR. ALTHEA Azulene 147HA_Intensive Soothing Cream inneholder ceramider, sammen med pleiende oljer som gir næring til huden. Samtidig vil nøkkelingrediensen azulene ha en beroligende effekt på irritasjon, og etterlate huden mer behagelig og harmonisk.

Solkrem: PURITO Daily Go-To Sunscreen

Med tanke på at UV-stråler er en av faktorene som kan være med på å svekke hudbarrieren, er det alfa og omega å huske solfaktor!

PURITO Daily Go-To Sunscreen er et godt valg, og tilfører huden massevis av fuktighet samtidig som beroligende planteekstrakter som centella asiatica og madecassoside lindrer både kløe, irritasjon og rødhet.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *