Tamanuolje er høstens store ingrediens!

Oljer i hudpleie er ikke noe nytt, og sjansen er stor for at man har hørt om både olje fra oliven, jojoba, macadamianøtt og kanskje til og med nype. Tamanuolje derimot har kanskje gått under radaren hos de fleste. Til tross for at dette ikke er den mest populære ingrediensen man finner, har tamanuolje mange fantastiske fordeler for huden og er verdt å implementere i enhver rutine. Vi forklarer hva denne superingrediensen gjør og hvordan den kan brukes!

Dette er tamanuolje

Tamanuolje utvinnes fra frøene i tamanunøtt-treet som hovedsakelig vokser Sørøst-Asia, og selv om ingrediensen ikke har tatt fullstendig av i hudpleieverden enda er den ikke akkurat en nybegynner. Tamanuoljen har nemlig blitt brukt på medisinsk vis i mange år, blant annet i Asia og Afrika. Den har en nøtteaktig lukt, dyp grønn farge og en tykk konsistens. Dette kan gjøre det vanskelig å bruke oljen alene i sin naturlige form, men brukes den derimot som ingrediens i et produkt vil den lettere absorberes slik at huden kan nyte godt av de fantastiske egenskapene!

Tamanuoljens egenskaper i hudpleie

Rik på gode fettsyrer

Fettsyrer finnes som en naturlig del av huden og utgjør viktige byggeklosser for en sunn og smidig hudoverflate. Tamanuolje er en av de oljene som er rikest på fettsyrer og er supergunstig for å behandle for eksempel tørrhet. Mer spesifikt er det snakk om fettsyrene oleinsyre og linolsyre, som begge er svært fuktighetsgivende. Dette gjør den til en super ingrediens i det kalde vinterhalvåret!

Behandler akne

Tamanuolje har også antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper. Den hemmer nemlig veksten av bakteriene p. acnes og p.granulosum som begge er assosiert med utvikling av akne, mens molekylet calophyllolide virker kraftig beroligende og lindrer alle former for betennelse i huden.

Stimulerer kollagenproduksjonen

Studier viser at tamanuoljen stimulerer hudens egne regenerering, samt produksjon av kollagen og glykosaminoglykaner. Dette hjelper igjen til med glatte ut rynker og fine linjer, og generelt gi en spenstigere og glattere hud. I tillegg til disse anti-age fordelene, vil oljen også bidra til å jevne ut både kvisearr og andre former for pigmentering.

Beskytter huden

På toppen av det hele er denne vindunderingrediensen også rik på kraftige antioksidanter. Den gir derfor godt med beskyttelse mot skadelig (og aldrende) frie radikaler fra forurensing og UV-stråler. Tamanuolje er med andre ord en helt ypperlig ingrediens uansett om man vil behandle aldringstegn, akne, tørr hud eller alt sammen!

Våre produkter med tamanuolje

ELEVEN HUESDAY The T Signature Face Oil

Denne ansiktsoljen er en rykende fersk nyhet fra vårt nye merke Eleven Huesday, og har allerede rukket å bli en av våre favoritter. Den inneholder hele 17% kaldpresset tamanuolje sammen med 6 botaniske ekstrakter, og den er derfor både beroligende og fuktende. For tørr, sensitiv og kombinasjonshud er dette absolutt en godt tilskudd i en høst- og vinterrutine. Ansiktsoljen har en nokså lett konsistens og kan enten påføres direkte på huden eller blandes inn med fuktighetskremen din.

SIORIS You Look So Young Night Cream

Denne fløyelsmyke nattkremen inneholder 5% tamanuolje, centella asiatica og grønn te som sammen med andre næringsrike oljer og gir en behagelig lindring til irritert og rød hud. Kremen passer spesielt godt til deg som sliter med tørr og sensitiv hud som lett blir irritert, og som ønsker en effektiv behandling.

Får du veldig tørr hud i vinterhalvåret kan du også gjerne påføre disse to produktene sammen. Et godt tips for virkelig å lukke fuktigheten inne i huden er å påføre oljen til slutt, altså etter nattkremen.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *