Tips til å holde huden fuktet gjennom vinteren

Mange av oss jobber lange dager på kontor og det er fort gjort å bli både gusten og tørr i huden. Sentralvarme og ventilasjonsanlegg virker uttørrende på huden, og uansett hvor mye man fukter den på morgenen kan man oppleve en stram og ubehagelig følelse utpå dagen. I dag skal vi dele noen tips du kan gjøre for å slippe denne utfordringen og beholde fukten i huden så lenge som mulig.

1. Naturlig luftfukter

Tips nummer en er å beskytte huden din så godt du kan mot kulde og vind på vinteren. Hvis du eksponerer huden din for kald vind vil hudbarrieren bli svekket og sjansen for tidlig aldring vil øke. Dette unngår du ved å bruke en varm lue du trekker nedover pannen, og et skjerf til å dekke nedre halvdel av ansiktet. Skjerfet vil fungere som en luftfukter siden den lukker inn kondensen av din egen pust og føre til at nedre halvdel av ansiktet blir fuktet mens du er ute og går.

2. Alltid ha en mist tilgjengelig

Alltid ha en mist tilgjengelig i veska eller på kontorpulten! Ikke bare gir den huden en instant fuktighetsboost, den frisker også opp gløden og sminken på sekundet. Vi anbefaler MAKE P:REM Safe Relief Mist fordi den roer ned huden samtidig som den fukter, og passer veldig godt til de med hyperallergisk hud eller eksem. Denne kommer ut i en veldig fin sprut og vil ikke gi sminken en “wet look”.

3. Bland serum sammen med sminke

Før du påfører sminke bland gjerne et par dråper fuktighetsgivende serum i sminken, som for eksempel COSRX Propolis Light Ampoule. Bruk gjerne en foundation som er fuktighetsgivende og pleiende. Våre Klavuu Cushion Foundations inneholder anti-aging ingredienser og gir huden en spenstig og glødende finish. KLAVUU Cushion Foundation N23 + Refill passer for de med litt mørkere og varmere undertone mens KLAVUU Cushion Foundation N21 + Refill er for de med lysere og kaldere undertone. Du kan også blande et par dråper serum på foundationputen før du legger sminken.

4. Små tiltak

Kjøp en liten plante til kontorpulten eller arbeidsplassen din. Det er påvist at grønne planter fører til bedre inneklima og høyere luftfuktighet, som igjen fører til bedre og fuktigere hud. Et annet tiltak du kan gjøre for huden din er å ikke dusje i glovarmt vann uansett hvor kald man er. Dette vil bare føre til at hudens barriere svekkes og man både opplever rødhet og tørrhet.

Hvis du allikevel ikke ønsker å gi slipp på dine varme og lange dusjer, unngå å rense huden i dusjen. Det varme vannet du kommer til å skylle av med vil svekke din hudbarriere og føre til ubalanse i talgproduksjonen. Dette fører til tørr hud, overproduksjon av talg, tette porer og flere urenheter.

Rens huden enten før eller etter dusjing, og skyll av med lunkent til kaldt vann, unngå varm vann for all del, huden din kommer til å takke deg 🙂

5. Velg riktige produkter for vinteren

Dette er lettere sagt enn gjort. Vi i SkinSecret gir deg gratis personlig konsultasjon via email, kontakt oss her så svarer vi deg så raskt vi kan 🙂

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *