Dette er mirakelplanten centella asiatica!

Enten du er erfaren eller helt ny til koreansk hudpleie har du nok hørt om ingrediensen centella asiatica. Denne lille planten, som utseendemessig kan minne om koriander, vokser naturlig i frodige områder i land som India, Sri Lanka, Kina og Mexico. Den går også under navnet gotu kala eller tigergress. Særlig innenfor tradisjonell kinesisk medisin er dette en flittig brukt plante, hovedsakelig for å kurere psykiske lidelser som depresjon, angst og hukommelsestap. Nå er centella asiatica mest kjent som en superingrediens innenfor asiatisk hudpleie, og den blir også mer og mer populær i vesten også.

Fordeler med centella asiatica

Forhindrer infeksjon

Du har kanskje lagt merke til at centella er en vanlig ingrediens i produkter for kviser og senstiv hud? Det er fordi centella asiatica roer ned sår og irritert hud, og har vært kjent som en plante som forhindrer infeksjon i å spre seg i sår. Den er også anti-inflammatorisk og beroliger rødlig hud ved hjelp av madecassic acid.

Naturlige antioksidanter

Centella asiatica har også naturlige antioksidanter, for eksempel i form av madecassoside. Disse stoffene er med på å beskytte huden. Antioksidantene nøytraliserer frie radikaler fra flere kilder, som f.eks. solstråler og forurenset luft, slik at hudcellene ikke skades. Frie radikaler påskynder aldringsprosessen, og kan resultere i at huden får rynker og fine linjer tidligere. Antioksidanter er spesielt gunstig å bruke i morgenrutinen, selvsagt sammen med en høyfaktor solkrem.

Øker kollagen i huden

Med tanke på plantens antioksidative egenskaper, er centella asiatica ikke overraskende mye brukt i anti-aging produkter. I tillegg inneholder den naturlig vitaminer, f.eks. vitamin B og C, som jobber med å jevne ut hudtonen. Ikke minst har den også et stoff som heter asiaticoside, som har evnen til å stimulere kollagenproduksjonen, noe som fører til mer elastisitet og spenst i huden.

Våre beste produkter med centella:

Mange av våre bestselgende produkter inneholder centella asiatica. Se etter produkter som har «cica» i navnet, eller centella asiatica leaf water og centella asiatica extract på ingredienslisten. Husk at du også kan søke etter spesifikke ingredienser på nettsiden vår ved å trykke på søkeikonet øverst til høyre.

Trykk her for å se alle våre produkter med centella asiatica!

Purito er et merke som bruker mye centella asiatica. Fra Green Level-serien er det spesielt toneren med 10% centella-ekstrakt og serumet med 49% ekstrakt som stikker seg ut. Produktene finnes også i unscented versjon for de spesielt sensitive, og inneholder ikke parfyme eller essensielle oljer.

Vi elsker også serum med centella! Prøv for eksempel Calming Serum fra Beauty of Joseon som også inneholder grønn te og propolis, eller Relaxing Ampoule fra I’m Sorry For My Skin med hele 72% fuktighetsgivende bladvann fra centella asiatica.

For de som sliter med akne og kviser kan det være lurt å velge beroligende og lettvektige produkter som trekker raskt inn i huden. Både IUNIK Tea Tree Relief Toner og The Plant Base AC Clear Pure N Skin Toner er to tonere som er spesielt utviklet for sensitiv akneutsatt hud. I de samme seriene finner vi to lettvektige og superdeilige fuktighetskremer, IUNIK Centella Calming Gel Cream og The Plant Base AC Clear Pure N Skin Cream. Begge disse kremene passer fint til fet og kombinasjonshud.

Centella asiatica kort oppsummert

Centella asiatica er muligens en liten plante, men det er ikke uten grunn at den blir omtalt som “mirakeleliksiren”. Foruten å fukte huden, vil produkter formulert med centella ha flere fordeler både for de som sliter med urenheter og akne, og de som ønsker å forebygge aldring av huden. Med andre ord: dette er en allsidig ingrediens som kan brukes av alle hudtyper.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *