Ukens ingrediens: Provitamin B5

Ukens ingrediens provitamin B5 er en viktig komponent i kostholdet, men gjør også underverker for huden. Den har raskt blitt en populær ingrediens i koreansk hudpleie med god grunn.

Provitamin B5 i kosthold

Provitaminer og vitaminer bør ikke forveksles fordi de fungerer på to ulike måter. Et vitamin blir tatt opp av kroppen slik det forekommer i mat eller kosttilskudd, mens et provitamin har ingen virkning inntil det omdannes til et vitamin når det fortæres gjennom mat. Provitamin B5 finnes i nesten alle mulige matsorter, men spesielt i solsikkefrø, avocado, laks, linser, og egg. B5 har flere fordeler for kroppen, men noen av de viktigste er hjelpe til med å senke kolesterolnivået, bidra til økt energi og bedre fordøyelse. Hvis man får mangel på provitamin B5 i kroppen kan dette føre til insomnia (søvnløshet), depresjon, utmattelse og økt risiko for luftveisinfeksjoner.

Provitamin B5 i hudpleie

Provitamin B5, også kalt panthenol, tiltrekker seg fukt på en naturlig måte. Om man påfører provitamin B5 vil huden holde seg fuktig i lenger tid, samt at fukten trenger dypere ned i huden. De som har en hud som tørster av fukt vil ha god nytte av å bruke hudpleieprodukter som inneholder provitamin B5, men fordelene stopper ikke der. Provitaminet B5 øker også elastisiteten i huden, virker anti-innflammatorisk, beskytter og roer ned rød og irritert hud, og lindrer kløe. Om du har sensitiv, kløende hud, med ru overflate og tørre partier anbefaler jeg TIA’M My Signature Vita B5 Toner, som har et høyt innhold av panthenol (provitamin B5). Alle hudtyper vil ha stor glede av denne toneren og dens fordeler, men spesielt tørre, dehydrerte og sensitive hudtyper. I tillegg gjør den det enklere å bruke serumer som inneholder mye c-vitamin, fordi påføringen blir mer skånsom. I tillegg balanserer den pH-verdien i huden slik at opptaket av c-vitaminen eller andre syrer blir optimalt.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *