Våre favoritt c-vitamin serum!

C-vitamin har lenge vært en populær ingrediens i forskjellige hudpleieprodukter. Kanskje ikke så rart med tanke på at dette er en av de mest effektive ingrediensene som finnes dersom man ønsker en jevn, spenstig og frisk hud. Den hjelper til med å forbedre de aller fleste hudproblemer og gir huden en eksepsjonell glød fra en annen verden.

Anti-age og beskyttelse

Som sagt er C-vitamin (askorbinsyre) en fantastisk superingrediens. Den er full av herlige antioksidanter og gir huden nytt liv. Vitaminet er å finne i flere ulike matvarer, og mange får i seg c-vitamin på denne måten. Likevel vil ikke dette nødvendigvis ha en direkte effekt på hudkvaliteten. Det har derimot vist seg å være svært virkningsfullt å påføre c-vitamin direkte på huden, og det har blitt dokumentert store hudforbedringer ved hjelp ingrediensen.

C-vitamin bidrar nemlig til å øke hudens kollagen- og elastinproduksjon, og huden blir dermed både fastere og spenstigere, samtidig som hudteksturen jevnes ut og får en smidigere finish. I tillegg tilbyr c-vitamin ekstra beskyttelse mot solstråler og skader fra frie radikaler. Aldringstegn som rynker, fine linjer og pigmentflekker reduseres og forebygges. C-vitamin er med andre ord en helt ypperlig anti-age ingrediens! Den passer perfekt å implementere i morgenrutinen, da den sammen med solfaktor gir huden optimal beskyttelse og en strålende glød dagen lang.

Serum med c-vitamin

Når det kommer til bruk av c-vitamin serum er det viktig å ta hensyn til din hudtype og hva den tåler. Vanligvis ligger de fleste serum med c-vitamin på 10-25% konsentrasjon, og en konsentrasjon høyere enn det vil ikke nødvendigvis være gunstig for huden. Siden c-vitamin er en aktiv ingrediens kan den være sterk mot huden dersom man har veldig tørr og sensitiv hud. Begynn derfor gjerne med å tilvende huden gradvis ved å påføre serumet 1-2 ganger i uken før du øker hyppigheten.

Våre favoritter

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum er et effektivt serum og inneholder hele 22% c-vitamin. Det gjør en fantastisk jobb med å lysne pigmentflekker og kvisearr, glatte ut rynker og øke kollagenproduksjonen. Serumet passer perfekt for deg med normal eller kombinasjonshud som ønsker å redusere urenheter, ujevn hudtone og pigmentering betraktelig. Sammen med c-vitamin er serumet beriket med vitamin E, niacinamid og panthenol som gir ekstra beskyttelse mot ytre stressfaktorer, samtidig som hudens fuktighetsnivå opprettholdes. Et supert alternativ om man ønsker å revitalisere huden, se synlige forbedringer og få en sunn glød.

PURITO Pure Vitamin C Serum

Dersom du har sensitiv eller tørr hud men likevel ønsker å prøve et c-vitamin serum, er PURITO Pure Vitamin C Serum et ypperlig alternativ. Serumet inneholder en mild konsentrasjon av 5% c-vitamin, sammen med hele 89% hyaluronsyre. Her virker c-vitaminens herlige egenskaper på et skånsomt vis, og resultatet blir en lysere, jevnere og spenstigere hud. I tillegg vil hyaluronsyren sørge for å holde huden gjennomfuktet og hydrert. Konsistensen er oljelignende og den absorberes raskt, samtidig som huden etterlates både plumpet og glødende.

Kort oppsummert

C-vitamin er altså en helt super ingrediens som fungerer effektivt og bidrar til en lys, jevn og glatt hudoverflate med færre urenheter. Man bør likevel behandle aktive ingredienser med respekt og ta hensyn til sin egen hudtype. Det er ikke farlig å kombinere c-vitamin med andre aktive ingredienser, men det er individuelt hva huden tåler, så vær oppmerksom på dette. Dersom du oppdager at huden din blir sensitiv av en bestemt kombinasjon av ingredienser, kan det være lurt å holde noen ingredienser til morgenrutinen og noen til kveldsrutinen. C-vitamin egner seg spesielt godt om morgenen på grunn av sin evne til å beskytte mot skader fra frie radikaler, men husk å alltid bruke solfaktor!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *