10-stegs koreansk hudpleierutine

I Sør-Korea er det vanlig med en hudpleierutine som består av 10 steg eller mer, og som gjøres morgen og kveld. Vi har her skrevet om stegene i en typisk koreansk 10-stegs hudpleierutine og forklarer hva hvert steg går ut på.

Steg 1: Oljerens

Løser opp sminke og smuss

En oljerens er det første steget i en koreansk hudpleierutine, og det første steget i dobbelrensen. En oljerens fjerner sminke, smuss, overflødig talg, solkremrester og andre forurensede partikler fra hudoverflaten.

Steg 1 Oljerens

Steg 2: Vannbasert rens

Renser på et dypere nivå

En vannbasert rens er steg nummer to i dobbelrensen. Selv om oljerensen fjerner sminke og svette fra hudoverflaten er det fremdeles mye smuss som bør renses bort. En vannbasert rens renser i dybden og reduserer smuss som setter seg i porene.

Steg 2 Vannbasert rens

Steg 3: Eksfoliering

Fjerner døde hudceller og fornyer huden

En skrubb fjerner døde hudceller på en effektiv måte og fører dermed til reduksjon av tette porer, urenheter i form av kviser og akne, og mindre sjanse for tidlig aldring. Dette steget gjøres 1-2 ganger i uken.

Steg 3 Eksfoliering

Steg 4: Toner

Gjenoppretter pH-verdien

En toner fukter huden, og balanserer pH-verdien slik at huden er optimalt forberedt på de neste stegene i en hudpleierutine. Koreanske tonere har flere forskjellige egenskaper; noen inneholder syrer og eksfolierer huden mildt, noen fukter i dybden, mens andre roer ned huden og reduserer rødhet og urenheter.

Steg 4 Toner

Steg 5: Essens

Fornyer cellene effektivt og skånsomt

Essensen er det essensielle steget i koreansk hudpleie. Koreanske essenser inneholder ofte cellefornyende ingredienser som fornyer huden din på en mild og naturlig måte, som igjen fører til jevnere, sunnere og mer spenstig hud.

Steg 5 Essens

Steg 6: Serum/Ampull

Behandler hudproblemer

Serum er “behandlingssteget” i en koreansk hudpleierutine. Enten du sliter med kviser, dehydrering, store porer, pigmentering, kvisearr, akne eller rynker er serum et obligatorisk steg som hjelper til med å forbedre huden din.

Steg 6 Serum

Steg 7: Maske

Gir deg et løft når du trenger det

Vi skiller mellom sheetmasker og spamasker/wash off masker. Sheetmasken er som oftest laget av et tynt bomullstoff som er dyppet i en pleiende essens. Det er et lettvint og pleiende steg som lar deg slappe av i 10 – 20 minutter mens væsken som masken er dyppet i jobber med huden din. Å sheetmaske kan man gjøre hvor som helst, når som helst, og dette steget trenger ikke å følge noen hudpleierutine. En spamaske/washoffmaske kommer som oftest i en krukke eller på tube, og er en maske man smører direkte på renset og tørt ansikt for så å vaske de av etter en stund. Noen masker er også sovemasker som man påfører før man legger seg.

Steg 7 Maske

Steg 8: Øyekrem

Pleier det delikate området rundt øynene

Områdene under øyene er delikate og må behandles annerledes enn resten av ansiktet. En øyekrem inneholder derfor milde men effektive ingredienser som øker elastisiteten og forhindrer dannelse av rynker. Andre egenskaper en øyekrem kan ha er å kjøle ned, fukte og redusere hevelser og pigmentforandringer.

Steg 8 Øyekrem

Steg 9: Fuktighetskrem

Fukter og behandler i dybden

Nå som du har påført lagvis med produkter er det på tide å lukke inn denne fukten. En koreansk fuktighetskrem kan ha mange egenskaper og unike ingredienser, og du kan velge mellom en lettere vannbasert eller en tyngre oljebasert fuktighetskrem. Mange fuktighetskremer resulterer i en jevn glød over hele ansiktet som koreanere referer til som honninghud eller glasshud.

Steg 9 Fuktighetskrem

Steg 10: Solfaktor

Beskytter mot skadelig UV-stråling

Det siste steget i en koreansk hudpleie er solfaktor, og er et steg du påfører om morgenen. Koreanske solkremer har en lett konsistens, de tetter ikke porene, fungerer godt under sminke, og behandler huden mens de beskytter mot farlig UV-stråling. De har også gjerne PA+++ gradering, som indikerer høyeste grad av beskyttelse mot UVA-stråler. Bruk et lag med solfaktor året rundt hver gang du skal ut i dagsslys.

Steg 10 Solkrem

Hvordan begynne med koreansk hudpleie

Nå som vi har fortalt deg om de 10 stegene i en koreansk hudpleierutine lurer du kanskje på om dette er noe for deg? Det enkle svaret er ja, koreansk hudpleie er for alle! Ikke alle går “all in” og begynner med 10 steg, men mange av våre kunder starter med 3-5 produkter og ender opp med flere steg når de ser effekten av og kvaliteten på de produktene vi tilbyr.

Så, hva nå? Du har 3 alternativer:

Start med et hudpleiesett

Kom raskt i gang med et av våre hudpleiesett. Vi har satt sammen 5- og 10-stegs sett som passer til alle hudtyper og hudutfordringer. Settene består av produkter som passer optimalt sammen, og du får opp til 15% rabatt sammenlignet med å kjøpe produktene hver for seg.

Velg produkter selv

Sett sammen din egen hudpleierutine ved å velge blant alle våre produkter. Du kan vanskelig gjøre feil og våre filtre lar deg søke på produkter etter hudtype og hudproblemer. Trykk på knappene på hvert av stegene over, eller gå til alle våre produkter her:

Få gratis personlig konsultasjon

Våre eksperter innen koreansk hudpleie hjelper deg å finne frem til en hudpleierutine med skreddersydde produkter som passer til din hud og dine hudutfordringer. Tjenesten er gratis og uforpliktende, selvfølgelig!

Sett sammen din egen rutine

Sett sammen din egen hudpleierutine ved å velge blant alle våre produkter. Du kan vanskelig gå feil og våre filtre lar deg søke på produkter etter hudtype og hudproblemer. Trykk på knappene hvert av stegene over, eller gå til alle våre produkter her:

Start med et hudpleiesett

Kom raskt i gang med en hudpleierutine med et av våre hudpleiesett. Vi har satt sammen 5- og 10-stegs sett som passer til alle hudtyper og hudutfordringer. Settene består av produkter som passer bra sammen, og du får opp til 10% rabatt sammenlignet med å kjøpe produktene hver for seg.

Få gratis personlig konsultasjon

Våre eksperter innen koreansk hudpleie hjelper deg å finne frem til en hudpleierutine med skreddersydde produkter som passer til din hud og dine hudutfordringer. Tjenesten er gratis og uforpliktende, selvfølgelig!