5 grunner til gusten hud og hvordan bli kvitt dette

Vi gir deg 5 grunner til hvorfor huden blir gusten og grå, og gir gode tips til hva du kan gjøre for å få den etterlengtede gløden tilbake.

Forurensing

Forurensing har en stor påvirkning på vår hud, spesielt i områder med mye trafikk. Det kan være vanskelig å slippe unna forurensingen, men det er flere ting man kan gjøre for å redusere sjansene for at partikler som setter seg på huden fører til ujevn og gusten hudtone. Ved å rense huden godt med både oljerens og vannrens vil du hver kveld kunne fjerne partikler som er skadelig for huden din. Om du er villig til å ta steget videre kan du gjøre som koreanske kvinner og trippelrense huden. Vår beste anbefaling her er BOOM DE AH DAH Trippelrens kit, som inneholder rensevann, oljerens og vannrens, bestående av naturlige ingredienser som pleier og fukter hudoverflaten mens sminke og smuss blir renset bort.

Døde hudceller

Døde hudceller på huden vår kan sammenlignes med et lag støv som venter på å bli tørket bort. Om du ikke gjør noe for å få vekk disse døde hudcellene vil huden din raskt se sliten ut. Eksfolier regelmessig men ikke for ofte for å unngå sår og overstimulert hud, 1-2 ganger i uken er nok. Vår TIA’M Anti Pollution Salt Facial Scrub består av ørsmå saltpartikler som skånsomt ruller på hudoverflaten. De passer til selv den mest sensitive hudtypen og virker antibakteriell på betente områder som kviser. Den fjerner også forurensingspartikler, og er veldig drøy i bruk.

Om du ikke er glad i fysiske skrubber som lager friksjon mot huden, kan du alltids gå for en kjemisk peeling. Toneren JUMISO Yes I Am Toner AHA 5% inneholder 5% glykolsyre som ikke bare eksfolierer men også reduserer synligheten av porer og bekjemper aldring. Bruk denne 2-3 ganger i uken ved hjelp av en myk bomullspad som en vanlig toner på renset ansikt. Om du har veldig sensitiv hud anbefaler vi at du bruker denne 1-2 ganger i uken.

Stress og lite søvn

Det siste man ønsker å høre når man går gjennom en stressende periode med lite søvn, er at man ser sliten ut. Unngå dette ved å roe ned med en deilig ansiktsmassasje før du legger deg. Du kan enten bruke hendene dine til å massere tinningene, kinnbena og panna, eller så kan du bruke en avkjølende Facial Roller Rose Quartz til å rulle vekk spenningen og øke blodsirkulasjonen i ansiktet. Rolleren har en avslappende og oppløftende effekt på huden, og du vil raskt kvitte deg med hovenhet og avfallsstoffer under huden.

Har du vansker med å sovne, anbefaler vi at du sprayer soverommet med sovesprayen JUICYFUL Into The Dream 10 minutter før du skal legge deg. Den hjelper deg å falle i dyp søvn, og du vil våkne mer uthvilt.

Dehydrering

Gusten hud er mer vanlig på vinteren med lange kalde vinterdager som setter sitt preg på huden vår. For å beholde spensten og gløden i huden anbefaler vi at du fukter huden godt hver morgen og kveld. Velg serumer og fuktighetskremer som du kan legge lagvis, fra tynnere til tykkere konsistens. COSRX Propolis Light Ampoule og I’M FROM Ginseng Serum er to serum som vil gi huden nok glød og spenst som varer. Lukk fukten inne med en god fuktighetskrem som KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream og du vil både se og kjenne forskjellen.

UV-stråling

Solens UV-stråler vil kunne påføre huden varige skader om du ikke beskytter deg mot de året rundt. Du utsettes for UVA og UVB stråling gjennom alle årstidene, og resultatet av dette kan være sjenerende pigmenteringer, ujevn og ru hud. Dette unngår du ved å bruke en høy solfaktor. Det hjelper ikke at sminken din inneholder solfaktor, så her er det nødvendig med en effektiv solkrem. SKIN & LAB Fre C Sun Lotion og COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ har begge en lett konsistens, fungerer for alle hudtyper, preller ikke av under sminken og beskytter mot både UVA og UVB stråling.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *