5 steg for å oppnå bedre sommerhud

Med sommeren rett rundt hjørnet er det viktig å være forberedt på lange, solfylte og varme dager. Det er jo aldeles ingenting å klage på, men et slikt vær kan også være en påkjenning for huden din. I dag deler vi 5 gode tips for å holde huden i sjakk slik at du er forberedt på de varme dagene som ligger foran oss.

1. Bruk rensevann

Vi snakker ofte om viktigheten av å dobbelrense med oljerens etterfulgt av vannbasert rens, da dette er en av de grunnleggende prinsippene i koreansk hudpleie. Du har kanskje også fått med deg når vi har snakker om den koreanske trippelrensen? Denne går ut på at du i tillegg til dobbelrensen også renser med rensevann. Rensevannet hjelper deg å få bort støv og pollen fra huden, og jeg anbefaler å ta en myk bomullspad fuktet med rensevann og sveipe over ansiktet, før du går videre til dobbelrensen. Vårt rensevann BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Water inneholder flere botaniske ingredienser og er så mild mot huden at sjansen for irritasjon er minimal. Den får også vekk sminke med et sveip.

2. Bruk avkjølende hydrogel

Øye- og sheetmasker laget av hydrogel er ikke bare avkjølende for huden, de gir deg også den perfekte mengden fukt som huden din trenger om sommeren. Selv med tørr og dehydrert hud vil talgproduksjonen øke og hydrogelpads tilfører passende og lettvektig fukt. Våre multifunksjonelle COSRX Hydrogel Very Simple Pads kan man plassere hvor som helst på ansiktet og kroppen og disse kan du klippe de opp og bruke som avkjølende øyemasker som reduserer hovenhet.

3. Ta vare på porene

Når det er varmt i været vil hudens talgproduksjon øke og faren for at porene utvides og tettes igjen blir større, noe som kan føre til langvarige kviseutbrudd og sjenerende kvisearr. For å unngå dette anbefaler vi en toner som inneholder tannin og BHA som vil:

  1. Holde porene rene for hudormer og forhindre kviser
  2. Dempe rød hud og føre til at porene minskes i størrelse.

Vår populære vidundertoner COSRX Two In One Poreless Power Liquid inneholder både tannin og BHA og byr på en avkjølende effekt samtidig som den renser og reduserer størrelsen på porene.

4. Produkter med lett konsistens

Det siste man ønsker er å fukte huden med om sommeren er fetende kremer. Spesielt de som allerede har fet hud bør unngå dette, og nøkkelordet her er lettvektig. Bytt ut fetende kremer med en krem som har lett konsistens og som trekker raskt inn i huden. Jeg anbefaler her TIA’M My Little Pore No Sebum Cream. Denne jobber også aktivt med å balansere talgproduksjonen slik at du unngår å bli blank i huden utover dagen. Hvis du ønsker ekstra pleie mens du sover anbefaler vi MAKE P:REM Sleeping Pack, som føles lett og avkjølende, og gjør huden babymyk dagen etter.

5. Bruk solfaktor

Solfaktor er viktig året rundt, men ekstra viktig nå som dagene er lange og solen sterkere. Solkremen trenger ikke være tykk og fetende, tvert i mot er koreanske solkremer ofte formulert med en lett konsistens som trekker raskt inn i huden som en fuktighetskrem. Vår SKIN & LAB Fre C Sun Lotion og COSRX Shield Fit Snail Essence Sun SPF50+ PA+++ passer spesielt godt til de med kombinasjonshud.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *