Alt du trenger å vite om ansiktsoljer

Nylig lanserte vi merket So Natural på SkinSecret, og to av produktene fra So Natural var ansiktsoljer. Vi har rukket å få flere spørsmål om hva ansiktsolje egentlig er, hvordan en ansiktsolje skal brukes, og hvilke hudtyper ansiktsolje passer til. I dagens artikkel besvarer vi disse spørsmålene!

Hva er ansiktsolje, og hvorfor bør jeg bruke dette?

Ansiktsoljer er nettopp det navnet tilsier – oljer som brukes på huden. Ofte er disse kaldpresset for å holde på næringsstoffene og 100% rene, mens i noen produkter er oljen mikset med andre gode ingredienser for å få en bredere næringsprofil. Ansiktsoljer inngår kanskje ikke i 10-stegsrutinen som koreansk hudpleie er kjent for, men det betyr ikke at oljer ikke har en viktig plass i hudpleierutinen.

Olje produseres naturlig av huden for å holde den fuktig, spenstig og i balanse, men ofte har ikke huden nok olje, og den kan oppleves tørr eller stram. Det kan komme av at hudens oljeproduksjon reduseres ettersom man eldes, eller at man bruker for sterke produkter som stripper huden for dens naturlige oljer. Ikke bare gir ansiktsoljer sårt tiltrengt fukt i form av fett, men rå-ingrediensene inneholder som regel også ulike antioksidanter, vitaminer og fettsyrer som er svært gunstig for huden.

Passer det til min hud?

Mange spør oss om oljer passer til deres hudtype. Svaret er ja! Det finnes en ansiktsolje for alle hudtyper, selv for de som sliter med fet hud, og særlig for de med kombinasjonshud eller tørrere hudtyper. Ofte overproduserer huden talg og olje fordi den er dehydrert og mangler fukt, så er du en av dem som blir fet i huden i løpet av dagen, kan det være verdt å prøve en ansiktsolje i rutinen din. Som med all annen hudpleie, er det viktig å finne den type olje som passer akkurat til din hudtype.

Se etter disse egenskapene

Se etter oljer med mindre molekylstørrelser, som gjør det lettere for produktet å trenge inn i huden. Er molekylene for store, blir de sittende som et tykt lag oppå huden og kan tette porene. Molekylstørrelsen avgjøres av hvilke ingredienser oljen inneholder, så se etter ingredienser som argan, jojoba, squalane, mandel eller plantefrø.

Våre ansiktsoljer

Vi har to ansiktsoljer fra merket So Natural: Skin Booster Milk Oil Serum og Signature Face Oil. Begge oljene er lettvektige ansiktsoljer som ikke tetter porene, og som ikke etterlater huden fet.

Skin Booster har en serum-lignende tekstur, og trekker raskt inn i huden uten å klisse. Så er du den som ikke liker den vanlige konsistensen til ansiktsoljer, er dette produktet et godt utgangspunkt. I tillegg til oljer fra geranium, grapefrukt og basilikum, inneholder dette produktet 10% melkeproteinekstrakt, som gjør det utmerket til å holde på fuktighet. Skin Booster passer alle hudtyper, men særlig til de med fet eller kombinasjonshud, og de med synlige aldringstegn som rynker, fine linjer og pigmentflekker.

Signature Face Oil er laget av 100% kaldpresset olje fra blant annet solsikkefrø, jojoba og tigernøtter. Dette er alle ikke-komedogene oljer, som vil si at de ikke tetter porene og at de dermed heller ikke forårsaker hvite hudormer og akne. Velg denne om du har en svært dehydrert, tørr eller sensitiv hud – Signature Face Oil inneholder nemlig også vitamin B, C og E som reparerer og beskytter svekket hud.

Hvordan bruker jeg det?

Når i hudpleierutinen bør du bruke en ansiktsolje? Det kan være forvirrende, og svaret er at det kommer litt an på. En ansiktsolje kan brukes både morgen og kveld ettersom du føler behovet, mens tørrere hudtyper kan med fordel bruke det to ganger om dagen. Ansiktsoljer erstatter heller ikke fuktighetskrem, og fungerer aller best når de brukes sammen. Rene oljer brukes gjerne etter fuktighetskrem for å forsegle fuktigheten og virkningen fra de forrige produktene i rutinen, mens oljer som er svært lette i konsistensen eller har aktive ingredienser (tenk AHA, BHA, hyaluronsyre etc.), som f.eks. Skin Booster, kan med fordel brukes før fuktighetskrem. Bruker du imidlertid olje på dagtid så husk at solfaktor alltid skal være siste steg i rutinen!

Kort oppsummert

Bruk av ansiktsoljer kan være litt forvirrende, og særlig for fetere hudtyper kan det virke mot sin hensikt å bruke olje i ansiktet, men fordelene er overraskende mange! Opplever du stram, sensitiv eller tørr hud, kan det godt hende at huden din mangler oljen den trenger for å være i balanse. For fet eller kombinasjonshud, så overproduserer huden ofte olje og talg fordi den mangler fett. Uansett hudtype kan det være lurt å vurdere en lettere ansiktsolje som ikke tetter porene og gir huden langvarig fukt, og som i tillegg inneholder god næring fra planter og nøtter.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *