De beste K-Beauty produktene mot rødhet

En av de mest frustrerende tingene med å ha hud som blir lett rød er hvor mange ting som kan få det til å blusse opp. Det kan være alt fra sensitivitet mot et spesielt produkt man har brukt, solskade eller eksem som rosacea. Har man alvorlig eksem eller rosacea anbefaler vi å ta kontakt med hudlege, men opplever du at huden din ofte er rød kan koreansk hudpleie være en super løsning. K-beauty produkter er frie for ingredienser som ofte irriterer – og er fulle av nærende og beroligende ingredienser  som er perfekt for reaktiv hud.

Ingredienser man bør unngå

Det er helt klart visse ingredienser reaktiv og rød hud bør unngå. Alkohol (ofte nevnt som alkohol denat i ingredienslister), sulfater og høyt innhold av parfyme er en reaktiv huds verste fiende. For å holde rødhet under kontroll, bør man også minimere hvor mye ansiktet er i solen. Dette er ikke bare for de med rødhet, men da spesielt viktig for de som vil holde den sjenerende rødheten på avstand. Det er selvfølgelig vanskelig å aldri sole seg, men hvis man først skal gjøre det er en god UVA+UVB solfaktor utrolig viktig. PS: Selv når det er vintertid her i Norge, bør du bruke solkrem hver eneste dag hvis du går ut av døren!

Beroligende og nærende ingredienser

Er du interessert i tilføre et produkt eller fler i din rutine som hjelper mot rødhet, er det lurt å se etter produkter som inneholder ingredienser som reduserer inflammasjon og styrker hudens barriere. En av disse ingrediensene er Centella Asiatica, som er en en skikkelig superstjerne ingrediens for de med rødheter. Centella er et botanisk ekstrakt som er kjent for å roe ned inflammasjon og hjelper sår til å gro fortere, og du finner det i mange koreanske hudpleie produkter. Når det kommer til å styrke hudens barriere, er B-vitamin og K-vitamin noe man bør være på utkikk etter. Oljer/serumer som er rike på fettsyrer er også supre til irritert hud.

Produkter som jobber målrettet mot rødhet

Trenger huden din beskyttelse og pleie, men du er ikke helt sikker på hvor du skal begynne? Her har vi samlet et lite knippe av våre favoritt produkter som hjelper mot rødhet, slik at du kan begynne med en rutine som er snill mot huden din – noe den definitivt vil takke deg for senere.

Skin & Lab K Plus Kit 

Dette settet består av en toner, essens og fuktighetskrem som alle bekjemper rødhet og gir næring til huden, med spirulina som stjerne-ingrediensen. Her får du milde produkter som i tillegg til å hjelpe mot rødhet, gir fukt og jevner ut hudtonen uten harde ingredienser. Et supert sett for de som er ferske til koreansk hudpleie!

SKIN & LAB Fre C Sun Lotion

Solkrem er som nevnt noe av det viktigste i din daglige hudpleie rutine, og denne solkremen fra Skin & Lab er perfekt for deg med sensitiv og reaktiv hud. Den inneholder blant annet vitamin E, vitamin C og centella asiatica ekstrakt, som alle jobber med å lindre og beskytte hudoverflaten. Den er også fantastisk under sminke og kan til og med brukes som en primer.

LINDSAY Ice Hyaluronic All-in One Modeling Mask

Det er lite som er bedre enn en god ansiktsmaske, og denne fra LINDSAY er perfekt til å avkjøle stresset og rød hud. Den gir deg en luksuriøs og deilig opplevelse, og har et høyt innhold av hyaluronsyre som gir huden din masse fukt. Masken inneholder i tillegg mynte som kjøler ned og bekjemper irritasjon og rødhet. Ekstra bonus at den virker oppstrammende på porer!

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *