Den ultimate vårrutinen for hver hudtype

Våren er endelig her og med det blir dagene lengre, temperaturen høyere og solen sterkere. Atter en gang endres hudens behov og det blir igjen aktuelt å tilpasse hudpleierutinen. I dag gir vi deg våre beste tips til hva du kan gjøre for at huden din skal ha det fint de neste månedene frem mot sommeren, og som vi vanligvis gjør så har vi delt opp artikkelen i de ulike hudtypene.

Kombinasjonshud

En kombinasjonshud opplever gjerne enten for tørr eller for fet t-sone på våren, samtidig som kinnene sårt trenger fuktighetsgivende og beroligende ingredienser. Dette skyldes temperaturforandringer og ubalanse i talgproduksjonen. Her er det viktig å bruke produkter som ikke kun gir fukt men også balanserer talgproduksjonen i huden. Jeg anbefaler toneren TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner, som i tillegg til å holde talgproduksjonen i sjakk skånsomt peeler bort døde hudceller. Pass også på å bytte ut den fete vinterkremen du har brukt med noe lettere. Hvis du ikke allerede har en slik anbefaler jeg TIA’M My Signature Panthenol Moist Cream eller TIA’M Face Guard Cream som etterlater de tørre områdene godt fuktet, samtidig som ansiktet føles balansert og du unngår følelsen av stramhet.

Uansett hudtype blir det viktig å bruke solfaktor hyppig fremover, for med økt mengde sol så blir vi stadig mer eksponert for UV-strålene. Som en god solkrem som passer til kombinasjonshud anbefaler jeg SKIN & LAB Fre C Sun Lotion. Dette er en solkrem med høy solfaktor som gir god beskyttelse mot solen i tillegg til at den gir en jevnere hudtone og en fin brunfarge som varer lenge.

Tørr hud

Tørr hud vil som regel føles enda tørrere og mer dehydrert på denne tiden av året. Temperatursvingninger og pollen kan forårsake både nupper, rødhet og kviser. Her er det i overgangsperioden viktig å tilføre huden med masse fukt i form av fuktighetsgivende og pleiende tonere, essenser og serum som gir et godt grunnlag samt reduserer kviseutbrudd og irritasjon. Jeg anbefaler toneren COSRX AC Collection Calming Liquid Mild med 85% grønn te som etterlater huden lindret og fuktet. Denne toneren sørger også for å redusere døde hudceller, og med det reduserer du behovet for å eksfoliere ytterligere. Hold deg unna fysisk eksfoliering i denne perioden, da dette øker risiko for å irritere og svekke hudbarrieren. Etter en god og lindrende toner kan du fortsette med SKIN & LAB K Plus Red-X Essence som reduserer rødheter og merker i ansiktet ved hjelp av magnesium og spirulina.

Påfør så et par dråper av JUMISO Drop The Vita C Serum for å tilføre huden deilig glød og en boost av c-vitamin, og påfør et godt lag med en god fuktighetskrem som vil føre til at huden ikke føles som en “stram maske”. Jeg anbefaler KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream, som også er en anti-aging krem for de med moden og gusten hud.

Rund det hele av med en god solkrem, og jeg vil her trekke frem en av våre beste solkremer for tørr hud, COSRX Shield Fit Snail Essence Sun SPF50+ PA+++ , som en nylig favoritt blant våre kunder. Pass også på å fukte huden i løpet av dagen med en god mist som gir en jevn sprut, slik som MAKE P:REM Safe Relief Mist. Som en bonus lukter denne mildt og spa-aktig 🙂

Fet hud

Dette er den hudtypen som risikerer å slite mest i vårmånedene. Fet hud har en tendens til å overprodusere talg når temperaturene stiger, og dette resulterer i tette porer og akneutbrudd. For deg med fet hud er det viktig å tilføre huden mye fukt, unngå å strippe den for dens naturlige oljer, og eksfoliere mildt med en god skrubb.

Jeg anbefaler at du bytter ut rensen med en som er mildere mot huden og balanserer talgproduksjonen, slik som TIA’M Snail & Azulene Low pH Cleanser. Eksfolier med COSRX One Step Green Hero Calming Pad 2 ganger i uken om du opplever sensitivitet i huden, eller med COSRX One Step Original Clear Pad om du sliter med akne.

Hvis du ønsker å redusere blankheten i ansiktet uten å irritere huden, anbefaler jeg TIA’M Pore Fix Kit, som består av et serum og en fuktighetskrem som kjøler ned huden og reduserer synligheten av porer, samt gjør huden myk og fri for blanke partier. Kombinasjonen av dette serumet og kremen holder også huden fri for talg utover dagen.

Husk å runde av med en god solkrem som ikke etterlater seg en fet hinne på huden. En av våre letteste solkremer er COSRX Shield Fit All Green Comfort Sun SPF50+ PA++++ som lar huden puste godt og gir den en silkematt effekt.

Et godt tips er å bruke washoff-masken TIA’M Sebum Drying Black Bubble Pack 1-2 ganger i uken for å minimere hudormer og porer, samt balansere talgproduksjonen.

Sensitiv hud

Den sensitive hudtypen oppleve gjerne sesongskiftet i form av tørrhet, kløe og eksem. Her vil “less is more” gjelde. Finn en enkel rutine som pleier og lindrer huden din, og hold deg til den rutinen frem mot sommeren. Produkter som har hjulpet våre kunder med hudtilstander som eksem, rosacea og perioral dermatitt er oljerensen CUBE Heartleaf Soap, toneren TIA’M Centella Face Calming Toner, essensen I’M FROM Mugwort Essence, fuktighetskremen TIA’M Face Guard Cream og sovemasken TIA’M Snail & Azulene Sleeping Mask. Et godt tips er å beskytte deg daglig mot solen for å unngå mer sensitivitet. Min anbefaling er COSRX Shield Fit All Green Comfort Sun SPF50+ PA++++ som gir den høyeste UVA og UVB beskyttelsen, og er en 100% fysisk solkrem, som gjør at du reduserer sjansene for irritasjon.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Ett svar til “Den ultimate vårrutinen for hver hudtype

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *