Eksfolier huden med COSRX

Eksfolierer du huden? Det er en viktig steg i hudpleierutinen som mange ofte hopper over. Eksfoliering kan gi synlige forbedringer på både hudtekstur og hudtone, og kan bidra til å forebygge tette porer og kviser. Et merke som er spesielt kjent for sine eksfolierende syrer og pads er COSRX. I denne artikkelen guider vi deg gjennom noen av COSRX sine produkter for eksfoliering, og hvilke du bør velge. 

Ulike typer eksfoliering

Vi skiller ofte mellom to ulike typer eksfoliering: fysisk skrubb og kjemisk peeling. Fysisk skrubb inneholder granulat av sukker, riskorn eller salt, og virker ved å skrubbe bort døde hudceller ved hjelp av små fine partikler. Kjemisk peeling inneholder syrer som AHA-, BHA-, og PHA, og virker ved å skånsomt “løse opp” hudceller slik at man kvitter seg med døde hudceller og overflødig olje og talg. COSRX har mest fokus på eksfoliering i form av syrer

Hvilke eksfoliering skal jeg velge? 

Når man skal velge eksfoliering er det flere ting som spiller inn: hva ønsker du at eksfolieringen skal gjøre for huden din, og hva slags hudtype har du? Under kan du lese mer om de ulike syrene- og padsene, hva de gjør og hvilke hudtyper de passer til! 

Eksfolierende syrer fra COSRX

AHA 7 Whitehead Power Liquid

Whitehead Power Liquid inneholder AHA-syre, som bidrar til å eksfoliere bort døde hudceller samtidig som den fjerner hvite hudormer og overflødig talg fra porene. AHA-syren i produkter er glykolsyre, og har derfor også god virkning på rynker og fine linjer. 

Denne passer til alle hudtyper, og er spesielt god om du ønsker å behandle hvite hudormer. Hvis du har sensitiv hud anbefaler vi at du bruker produktet 1-2 ganger i uken, men om du har normal, fet eller kombinert hud kan du bruke den 3-4 kvelder i uken. 

BHA Blackhead Power Liquid

BHA Blackhead Power Liquid inneholder hele 4% BHA-syre, og er super effektiv hvis du ønsker å løse opp i sorte hudormer og forhindre tette porer. Hvis du har veldig sensitiv hud, kan du påføre produktet og la det virke i ca. 20 minutter før du vasker det bort. Hvis ikke kan du påføre BHA Blackhead Power Liquid på nyrenset hud og la det trekke inn, før du fortsetter med din vanlige hudpleierutine. 

Denne passer best til normal, fet og kombinert hud, og til deg som ønsker å behandle tette porer og sorte hudormer/blackheads.

 

AHA/BHA Clarifying Treatment Toner

Clarifying Treatment toner inneholder 0,1% BHA, 01% AHA og 10% eplevann som eksfolierer huden skånsomt. Denne vil redusere døde hudceller på en skånsom måte slik at huden blir jevnere, og de naturlige planteingrediensene i toneren fukter huden godt og beroliger røde partier. Clarifying Treatment Toner kan brukes av alle hudtyper. Har du veldig sensitiv hud anbefaler vi at du ikke bruker denne mer enn 2-3 ganger  uken. 

Two in One Poreless Power Liquid

Ønsker du en mild eksfoliering som fjerner døde hudceller og gjør porene mindre synlige, kan du prøve ut Two In One Poreless Power Liquid. Denne har et høyt innhold av ingrediensen tannin som er kjent for å rense porene i dybden. Fordi den er såpass skånsom kan den brukes av alle hudtyper, men har du veldig sensitiv hud kan du påføre den på de utsatte områdene du ønsker å behandle. 

COSRX eksfolierende toner pads

En enkel måte å eksfoliere huden på er å bruke COSRX sine One Steg Toner Pads. Disse består av pads som er dyppet i toner med enten BHA- eller PHA-syre, og gir en mild og skånsom eksfoliering. Disse kommer i tre ulike varianter: 

COSRX One Step Moisture Up Pad

Hvis du har tørr hud er disse en super måte å eksfoliere huden på! One Step Moisture Up Pad inneholder 70% propolisekstrakt som styrker og fukter huden, samt 0,5% BHA for en effektiv og skånsom eksfoliering. I tillegg inneholder den superingrediensen hyaluronsyre som holder på fukten i huden. Sammensetningen av alle disse ingrediensene fører til at tørr og flassete hud blir fuktet og får en ny glød.

COSRX One Step Green Hero Calming Pad

One Step Green Hero Calming Pad passer til deg med sensitiv og irritert hud. Disse padsene er dyppet i en toner som inneholder 75% bladvann fra grønn te som fukter og virker anti-inflammatorisk. Med 0.25% PHA-syre eksfolierer disse også huden skånsomt, uten å irritere sensitiv hud ytterligere. Padsene bidrar til at porene ikke tettes, at huden fuktes og at du får en jevnere hudtone. 

COSRX One Step Original Clear Pad

One Step Original Clear Pad inneholder 80% pilbark-vann og 1% BHA syre som balanserer talgproduksjonen og renser ut av porene. Resultatet er mykere, jevnere hud med mine akne og kviser. Disse passer best til deg med normal hud, eller deg med akneutsatt hud med en ru- eller gusten hudtone.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *