Eplecidereddik i hårpleie!

Eplecidereddik har fått mye oppmerksomhet for sine helsefremmende fordeler den siste tiden. Noen sverger til matvaren for å balansere fordøyelsen, mens andre bruker den for å behandle hudutfordringer. Man skulle kanskje tro at det stoppet der, men eplecidereddik har faktisk også fantastiske fordeler for håret. Om du ønsker deg glansfullt hår og samtidig bli kvitt flass, er det bare å følge med!

Hva er eplecidereddik?

Eplecidereddik lages ved å presse ut en ren eplejuice av knuste epler, som videre går igjennom en fermenteringsprosess hvor juicen omdannes til eddik. Ofte brukes eddiken i matlaging, men på grunn av sine gode egenskaper har det blitt mer og mer vanlig å bruke ingrediens til andre ting.

Hvilke fordeler har eplecidereddik for håret?

Eplecidereddik har en anti-inflammatorisk effekt, og vil for eksempel derfor kunne bidra til å dempe irritasjon i hodebunnen. I tillegg hjelper den til med å behandle soppinfeksjoner i hodebunnshuden, som sammen med høy oljeproduksjon kan føre til flassing og kløe.

Også selve håret nyter godt av eplecidereddiks egenskaper, den hjelper nemlig til med å lukke skjell-laget (det ytterste laget) på hårstråene. Resultatet blir et sterkere, mykere og mer glansfullt hår, samtidig som fargebehandlet hår vil holde på fargen lengre.

Hvem kan bruke det?

Eplecidereddik passer fint til alle hårtyper, selv hår som er farget. Ingrediensen passer spesielt godt for deg som sliter med kløe, flass og opphopning av produktrester i hodebunnen.

Hvordan kan jeg implementere det i hårpleierutinen?

Man kan bruke ren eplecidereddik som man får kjøpt på heleskost direkte i håret om man ønsker. Eddiken er likevel ganske sterk, så den bør blandes ut med vann. Blandingsforholdet er da 1/5, altså 500 ml vann til 100 ml eplecidereddik. Dette kan du spraye i håret og la virke i 2 til 5 minutter før du skyller håret godt med vann og følger opp med balsam.

Dersom du ønsker å slippe å mikse og trikse på kjøkkenet for å lage din egen hårkur, finnes det enklere alternativer. For eksempel kan man velge en shampoo og balsam som har eplecidereddik som nøkkelingrediens, og dermed få eddikens gode fordeler gjennom en vanlig hårvask.

Produkter med eplecidereddik

Vi i SkinSecret er spesielt glade i La’dor sin eplecidereddik-serie. Rett før sommeren fikk vi inn LA’DOR ACV Vinegar Shampoo og LA’DOR ACV Vinegar Treatment. Shampooen gir en herlig forfriskende og avkjølende følelse, og er derfor midt i blinken for trøblete hodebunn. Balsamen er med sine næringsrike planteekstrakter og oljer en super oppfølger som pleier og mykgjør håret i lengdene. En perfekt duo for rent, friskt og glansfullt hår!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *