Hvilken fuktighetskrem bør du bruke?

De fleste bruker en fuktighetskrem i sin hudpleierutine, men det kan være vanskelig å finne riktig krem for din hud. Med forskjellige hudtyper kommer forskjellige behov, og velger du riktig fuktighetskrem som dekker behovet vil huden takke deg i form av mindre problemer og mer glød og spenst. Bruk vår guide for å finne en god fuktighetskrem som passer til din hudtype!

Ulike hudtyper

Tørr hud

Noen er født med tørr hud, mens andre utvikler dette ettersom man blir eldre fordi oljeproduksjonen i huden kan avta med alderen. Til en slik hudtype anbefales gjerne en fetende krem med tyngre konsistens, og målet er å beholde elastisiteten og gløden i huden siden den mangler tilstrekkelig med naturlige oljer. Real Barrier Extreme Cream er en redning for tørr hud om høsten og vinteren! Denne inneholder blant annet ceramider, panthenol, allantoin og madecassoside, som alle vil hjelpe til med å styrke den naturlige hudbarrieren og roe ned en sensitiv hud.

Fet hud

En vanlig misforståelse er at fet hud ikke trenger fuktighetskrem da den allerede er fet, men dette er altså feil. Fet hud trenger fukt på lik linje med de andre hudtypene, men fet hud trenger fukt i form av vann og ikke fett. Har du fet hud så se etter lettvektige ingredienser som aloe vera, hyaluronsyre eller snegleslim som ikke tetter igjen porene. Til fet hud pleier vi å anbefale COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream Tube. Kremen inneholder 92% snegleslim som vil helbrede og roe ned huden. Huden din får både fukt og glød uten å at den etterlater en fet hinne.

Kombinasjonshud

De fleste med kombinasjonshud har en fet t-sone (panne, nese og hake) og en tørr u-sone (kinn). Det kan derfor være litt vanskelig å finne en god krem som dekker alle behov, men vi anbefaler å teste ut PURITO Sea Buckthorn Vital 70 Cream til kombinasjonshud. Den inneholder 70% tindved og er en god effekt på å jevne ut huden. Tindved er nemlig full av vitamin C, som er en kraftig antioksidant og vil bidra til å øke elastisiteten i huden.

Normal hud

Hvis du har en normal hud oppleves gjerne huden som balansert og føles verken tørr eller fet. Selv om en normal hud sjelden er utsatt for kviser, flassing eller stramhet, er det fint å sørge for at du tilfører godt med fukt uansett. IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream er en fuktighetsgivende, men lett krem, som trekker godt inn i huden. Den inneholder betaglukan og ekstrakter fra sopp i tillegg til centella asiatica og er en super krem til alle hudtyper.

Fuktighetskrem for ulike hudtilstander

Akneutsatt hud, sensitiv hud, dehydrert hud eller en svekket hudbarriere er ikke hudtyper, men hudtilstander som kan oppstå hos alle – uansett hudtype.

Sensitiv hud

Dette er en hudtype og tilstand som kan være vanskelig å behandle. Mange med sensitiv hud sliter med rødhet og kløe i huden, og man skyr sterke produkter og syrer. Til denne hudtypen anbefales en fuktighetskrem som fukter godt og har lindrende egenskaper. Et godt eksempel på en slik krem er SKIN1004 Madagascar Centella Cream. Denne holder på fukten samtidig som den beskytter mot ytre påvirkninger og forhindrer ytterligere rødhet. Ingrediensene centella asiatica og niacinamide jobber med å styrke hudens naturlige barriere, vil balansere og roe ned huden.

Akneutsatt hud

Dersom du har akneutsatt hud, anbefaler vi COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer. Fuktighetskremen avkjøler, balanserer og jevner ut hudoverflaten. Den er lettvektig, absorberes raskt og inneholder flere kraftfulle ingredienser som er effektive for å forebygge og behandle akneutbrudd. Med en lav prosent av AHA og BHA fjernes døde hudceller slik at de ikke tetter porene, samtidig som niacinamide og sink reduserer kviser og urenheter.

Dehydrert hud

Dehydrert hud er en hudtilstand som alle hudtyper kan oppleve. Det betyr at man manglet fukt i form av vann, og huden vil kjennes stram og ubehagelig ut. Et kjennetegn er også at huden mangler spenst, og fine linjer kan oppstå. Hvis huen din er dehydrert anbefaler vi å se etter en krem med hyaluronsyre. Hyaluronsyre sørger nemlig for å binde fukt i huden, og er en super ingrediens til dehydrert hud. ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream inneholder hele 10 ulike typer hyaluronsyre, og er perfekt for deg med dehydrert hud. Kremen inneholder også ekstrakter fra grønn te og andre gunstige ingredienser som beskyttende betaglukan, safrantistelolje og aprikosolje som lindrer rødhet og ikke virker irriterende på huden.

Svekket hudbarriere

Hvis du opplever at huden er stram, irritert og rødlig i tillegg til at det kanskje svir når du påfører produkter, kan det være du har en svekket hudbarriere. En svekket hudbarriere kan blant annet oppstå hvis man har brukt for sterke syrer for huden, men å være mye i solen uten SPF kan også skade hudbarrieren. Vi elsker å bruke COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream hvis vi opplever en svekket hudbarriere! Kremen har et høyt innhold av beskyttende ceramider og pleiende centella asiatica. Sammen vil disse både styrke og fukte huden. Den hjelper også til å holde på fukten, og vil med en gang roe ned rødheter og irritasjon som kan oppstå som følge av svekket hudbarriere.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *