Fordelene med ansiktsmassasje

Er du en av de som regelmessig besøker hudpleier?

Da er du nok godt kjent med ansiktsmassasje og hvor herlig det føles både før og etter behandling. Men kanskje du ikke er klar over hvor enkelt det er å gjennomføre det hjemme på baderommet? Her er fem gode grunner til hvorfor du bør inkludere ansiktsmassasje regelmessig i hudpleierutinen din.

Økt blodsirkulasjon

Ansiktsmassasje øker mikrosirkulasjonen i huden, noe som er positivt for hudens generelle helse. Blodstrømmen bringer med seg næring og oksygen til hudcellene slik at huden får en umiddelbar glød, samtidig som avfallsstoffer fraktes bort. Husk å massere oppover for å ikke dra huden ned.

Støtte lymfesystemet

Kroppen greier å kvitte seg selv med avfallsstoffer gjennom blod- og lymfesirkulasjonene. Lymfesystemet frakter rundt lymfe, en væske som inneholder infeksjonsbekjempende hvite blodceller. Et velfungerende lymfesystem er altså viktig! Har du likevel en tendens til å få hevelser i ansiktet, skader det ikke å hjelpe lymfesystemet litt på vei. Under lymfedrenasje skal bevegelsene gå utover mot lymfeknutene som sitter særlig i halsen og ved ørene.

Smertelidning

Vond nakke, stram kjevemuskulatur og spenningshodepine – høres dette kjent ut? Massasje, både med og uten verktøy, kan virke positivt på slike plagsomme smerter. Bruk for eksempel en hjerteformet gua sha-stein og start bak i nakken, så ved kragebein og hals, før du beveger deg oppover kjeven, kinn og tinning. Les alt om hvordan du bruker gua sha her.

Produktabsorbering

Under hudpleierutinen er det lurt å bruke et par minutter ekstra på å jobbe produktene inn i huden, spesielt under serum- og fuktighetskremstegene. Du kan gjerne bruke fingrene eller håndflatene til dette, men bruker du et redskap av stein sørger du for at produktet ikke absorberes inn i hendene. Vi anbefaler vår ansiktsrulle til dette.

Selvpleie og avspenning

Sett bort ifra de fysiske fordelene med ansiktsmassasje, skal en heller ikke kimse av de psykiske gevinstene. En utrolig viktig del av en god hudpleierutine er at stegene får deg til å føle deg vel. Bruk gjerne 5 minutter ekstra hver kveld til å pleie deg selv og sinnet ditt. Masser ansiktet mens du slapper av og tømmer tankene, og kjenn stresset fra hverdagen smelte bort.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *