Går du på aknekur? Her er hudpleierutinen for deg!

De fleste av oss har opplevd å få en kvise i ny og ne, eller være plaget av det i perioder. For andre blir derimot kviser noe som er vedvarende, og man kan få hudtilstanden akne. Akne kan være litt vanskelig å behandle, og det er ikke alltid produkter man får kjøpt uten resept løser utfordringene. Mange med akne får derfor utskrevet aknekur på resept fra enten lege eller hudlege, og vi får ofte spørsmål om hudpleie som kan brukes i kombinasjon med en slik kur. I denne artikkelen har vi derfor satt sammen en mild og pleiende rutine, som kan brukes i kombinasjon med aknekur! 

Hva bør man unngå når man går på en aknekur?

Hvis du har fått utskrevet en aknekur på resept av legen din er det først og fremst viktig at du hører med fagkyndig angående hvilke ingredienser du bør unngå, men det er ofte noen fellesnevnere som anbefales å la være å bruke: 

Aktive ingredienser

Aknekur man får skrevet ut på resept er ofte sterke for huden, og noen av dem inneholder allerede aktive ingredienser som for eksempel retinol (vitamin A). Det anbefales derfor å unngå at man bruker andre produkter som inneholder sterke ingredienser i kombinasjon med aknekur. Unngå for eksempel ingredienser som retinol og vitamin C

Peeling

Den anbefales at man ikke bruker hverken kjemisk eller fysisk peeling i kombinasjon med aknekur. Du bør derfor være forsiktig med produkter som inneholder syrer som AHA, BHA og PHA, i tillegg til fysiske skrubber. 

Hvilke ingredienser er trygge for deg som går på aknekur?

En vanlig bivirkning for mange som går på en sterk aknekur, er at huden kan bli tørr og mer sensitiv. Derfor kan det være lurt å se etter milde produkter som gir huden masse fukt. Ingredienser man kan se etter for å styrke hudbarrieren og forebygge tørr og flassete hud er blant annet hyaluronsyre, ceramider, panthenol og squalane. Noen lurer kanskje på hvorfor hyaluronsyre er trygt selv om det har syre i navnet, men dette er ikke en eksfolierende syre. Hyaluronsyre sørger derimot for å forebygge fuktighetstap og hjelper huden med å holde på fukt. Du kan lese mer om hyaluronsyre her

Hudpleierutine for deg som går på kur mot akne

Renserutine

En mild dobbelrens er et fint sted å starte for å sette sammen en pleiende rutine mens du går på aknekur. Vi anbefaler REAL BARRIER Cleansing Oil Balm og REAL BARRIER Cleansing Foam. Denne renserutinen sørger for at huden ikke strippes for fukt, samtidig som du får renset bort smuss og bakterier fra huden som kan ha hopet seg opp i løpet av dagen. Hvis du har veldig tørr hud kan det være lurt å bare skylle huden med vann på morgenen, og heller rense den godt på kveldstid. 

Toner 

Siden mange opplever tørr og flassende hud som en bivirkning av aknekur, anbefaler vi å se etter en toner som gir masse fukt. REAL BARRIER Extreme Essence Toner inneholder blant annet fem typer hyaluronsyre i tillegg til ceramider. I kombinasjon med ingrediensen aquaseal vil toneren bidra til å balansere olje- og fuktbalansen og styrke hudbarrieren.

Serum 

Hvis du opplever mer sensitiv og inflammert hud i kombinasjon med aknekur, bør du sjekke ut Purito SEOUL Wonder Releaf Centella Serum Unscented. Serumet inneholder centella asiatica, peptider og allantoin og vil øyeblikkelig roe ned huden ved påføring. Ingrediensene i serumet beskytter også huden mot ytre stressfaktorer, og sørger for å mykgjøre og jevne ut huden. Det roer også ned inflammasjon, og er et supert serum til akne utsatt og sensitiv hud. 

Fuktighetskrem 

Mangle med akneutsatt hud bruker gjerne litt tynnere fuktighetskremer, men hvis huden din føles tørr og sensitiv ut på aknekur kan det være lurt å se etter en litt tykkere og mer fuktighetsgivende krem. ROUND LAB 1025 Dokdo Cream er en tykk, balmligendende krem som er fullpakket med aktive ingredienser som vil hydrere huden og styrke hudbarrieren. Panthenol, allantoin og ceramider styrker hudbarrieren, pleier en sensitiv hud og virker beroligende. 

Solfaktor 

Et steg du ikke bør droppe når man enten bruker sterke syrer eller går på aknekur er solkrem! En høy solfaktor kan nemlig bidra til å forebygge synligheten av arr, samtidig som det beskytter en hud som gjerne kan være litt mer solsensitiv akkurat nå. 

THANK YOU FARMER Sun Project Skin Relief Sun Cream SPF50+ PA+++ består av centella asiatica og 8-Relieful Complex. Sammen vil disse pleie huden og gi godt med fukt, og etterlate huden hydrert med en dewy glow!

Leppepomade 

To av våre ansatte som har gått på aknekur, fikk tørre lepper som første bivirkning. Det kan derfor være lurt å bruke en ekstra fuktighetsgivende og pleiende leppepomade, og gjerne ha den med deg så du kan smøre på i løpet av dagen, for å forebygge tørre, sprukne og såre lepper. 

COSRX Full Fit Propolis Lip Sleeping Mask inneholder honning, propolis og sheasmør, og virker både lindrende, beroligende og fuktighetsgivende. Selv om navnet tilsier at det er en nattmaske, er den super å bruke på dagtid.

Oppsummering

Akne er en hudtilstand som kan være vanskelig å behandle, og det er ikke alltid produkter man får kjøpt uten resept løser utfordringene. Mange med akne får derfor utskrevet aknekur på resept fra enten lege eller hudlege, men disse har ofte bivirkninger som tørr, flassende og sensitiv hud. Det anbefales at man unngår å mikse med sterke aktive ingredienser, men heller bruke pleiende, fuktighetsgivende og milde produkter i kombinasjon med aknekur. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *