Hårpleie for fett hår og kløende hodebunn!

Det er lite som får en til å føle seg så ufresh, som fett hår. Samtidig er det både slitsomt og frustrerende å måtte vaske håret daglig, og ikke er det veldig sunt får håret heller. Heldigvis kan fet hodebunn behandles ved å balansere hodebunnens oljeproduksjon! Dersom du er en av dem som må ty til tørrshampo litt for ofte, er det bare å lese videre.

Slik behandler du en oljete og kløende hodebunn

Hårvask-rutine

Om du opplever at håret blir raskt fett, er sannsynligheten stor for at du også vasker håret ofte. Likevel er det lurt å forsøke å begrense hårvasken, for å få mindre fett hår over tid. Daglig sjamponering av håret kan nemlig strippe hodebunnshuden for de naturlige og nødvendige oljene, og resultere i at hodebunnen produserer enda mer talg for å kompensere for mangelen. Derfor er det lurt å unngå daglig hårvask, og heller forsøke å holde det til 2-3 ganger i uken.

Tenk over hårpleievanene dine

Det er vanlig å bruke alt fra varmebeskyttende olje til holding-spray som en del av hårpleierutinen. Selv om disse produktene ofte er supre for håret, kan de føre til fett hår dersom man bruker for mye. Ikke ha i mer av produktet enn du trenger, og husk at stylingprodukter skal jobbes nedover i lengdene og ikke inn i hodebunnen! Det samme gjelder balsamen; kun i lengdene.

Velg riktige produkter

Akkurat som med hudpleieprodukter, kan man også med fordel velge hårpleie som jobber med å forbedre hår og hodebunn ved hjelp av ulike superingredienser. Dersom du sliter med fet og kløende hodebunn kan du for eksempel velge en shampoo som er skånsom, men likevel renser bort alt av produktrester som kan bli liggende og irritere hodebunnshuden.

Vi anbefaler:

Eplecidereddik er en fantastisk, rensende ingrediens som også tilfører næring til håret. Vi digger duoen  LA’DOR ACV Vinegar Shampoo og LA’DOR ACV Vinegar Treatment, som både balanserer hodebunnen, gir silkemykt hår og en superfrisk følelse!

Et annet merke som er verdt å sjekke ut dersom du vil behandle både fett hår og kløende hodebunn, er Moremo. Deres Scalp Shampoo Clear and Cool dyprenser hodebunnen og fjerner både produktrester, overflødig olje og flass. Samtidig vil peppermynteolje, menthol og sitrusekstrakter gi en herlig forfriskende og avkjølende følelse som umiddelbart lindrer kløe! Følg gjerne opp med balsamen Hair Treatment Miracle 2X for silkemykt og glansfult hår.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *