Hvordan unngå inngrodde hår etter barbering?

Inngrodde hår – to ord som betegner noe de aller fleste ønsker å styre unna. Når man ønsker seg glatt og hårløs hud uten stubber, finnes det lite som er like irriterende som det som ligner små kviser. Samtidig kan også inngrodde hår i verste fall føre til en infeksjon, noe man absolutt ikke ønsker. De kan dukke opp både på bena og ved bikinilinjen, men heldigvis finnes det grep man kan ta for å forhindre de røde nuppene.

Årsaken til inngrodde hår

Årsaken til inngrodde hår er egentlig ikke så veldig komplisert. Kort forklart er inngrodde hår et resultat av at hårstråene som vokser på huden krøller seg innover og blir fanget under hudoverflaten. Dette kan være fordi døde hudceller tetter igjen selve hårsekken, men inngrodde hår kan også oppstå på grunn av hårets naturlige vekstmønster – og derfor er de med krøllete hår dessverre mer utsatt enn andre.

Hvordan unngå det?

1. Bruk barberskum

Når du skal barbere, er det viktig å ha minst mulig friksjon mot huden for at høvelen skal bevege seg jevnt, og forhindre kutt. Velg gjerne gjerne en barberingskrem eller en gel, som tilfører fuktighet og er skånsom mot huden – da har man et godt utgangspunkt.

2. Eksfolier regelmessig

Som sagt kan inngrodde hår kommer som et resultat av at døde hudceller hoper seg opp og blokkerer hårsekkene. Derfor er det lurt å eksfoliere huden jevnlig.

Vi digger COSRX One Step Original Clear Pad, som kan brukes 2-3 ganger i uken etter barberingen. Myke bomullspads som er dyppet i BHA-syre vil skånsomt løse opp døde hudceller, og motvirker også røde prikker eller såkalte “strawberry legs”.

3. Bytt ut barberhøvelen

Dersom du opplever at inngrodde hår som et tilbakevendende problem, kan det hende du bruker feil type barberhøvel. Selv om skrubb og barberskum kan eksfoliere vekk døde hudceller og hjelpe huden med å holde på fuktigheten, kan også barberhøvelen man bruker ha noe å si. For å forhindre inngrodde hår, bør barberhøvelen gli jevnt over huden. Hvis du opplever at høvelen ikke glir jevnt, men lugger og drar i hårene, kan dette forårsake både inngrodde hår og kutt.

Barber deg alltid i retning av hårkornene, altså den veien hårstrået vokser, og sørg for at barberhøvelen er skarp. Rengjør gjerne bladet med alkohol etter hver bruk for å fjerne bakterier, og kast engangsbarberhøvler etter noen få bruk.

4. Tilfør beroligende og pleiende fuktighet

For å unngå irritasjon etter barberingen er det lurt å tilføre huden godt med fuktighet. Se gjerne etter et produkt med beroligende ingredienser som for eksempel aloe vera, for å forebygge inngrodde hår.

Nyheten SKINFOOD Aloe Vera 93% Soothing Gel inneholder hele 93% aloe vera-ekstrakt, og tilfører umiddelbart pleiende og lettvektig fuktighet uten å tette igjen porene! Huden etterlates glatt og myk.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *