Hudpleie for deg i 20-, 30- og 40-årene

Koreanere begynner tidlig å ta vare på huden med en god hudpleierutine hvor rens, behandling, fukt og beskyttelse mot solen er svært viktig. Du bør ta vare på huden uansett hvilken alder du befinner deg i, og en hudpleierutine tilpasset din hud vil være avgjørende for hvordan huden din utvikler seg videre. Jeg forstår det kan være vanskelig å finne ut av hvilke produkter man bør bruke og hvordan man skal starte, og i dette innlegget forklarer jeg hvordan huden oppfører seg med alderen og deler våre beste tips og anbefalinger til deg. For å gjøre det enkelt har jeg delt innlegget inn anbefalinger for deg i 20-, 30- og 40-årene.

20-årene

Huden i 20-årene er fortsatt preget av tenårene, men kan endres raskt og uforutsigbart. Hormoner spiller fortsatt en stor rolle, og flere sliter med jevnlige kvise- og akneutbrudd. Huden har fortsatt ikke begynt å eldes men du har begynt å se fine linjer og mørke ringer under øynene, spesielt om du nærmer deg 30. Om du er i begynnelsen av 20-årene har du kanskje aldri tenkt over at du bør ta vare på huden din, og det kan hende at din hudpleierutine består av sminkeservietter og en fuktighetskrem i ny og ne. Dette er en fantastisk tid å innføre en god hudpleierutine, for i løpet av denne perioden kan du utsette aldringen av huden, og forhindre kvise- og aknearr og pigmentflekker. Din hudpleierutine bør inneholde produkter som renser godt, behandler overflødig talgproduksjon, reduserer urenheter og fukter godt, samt forhindrer at de første aldringstegnene vises.

Start hver morgen og kveld med en god oljerens som får vekk alt av sminke, smuss, overflødig talg og svette. Om du har sensitiv hud og ikke produserer mye talg i løpet av natten, kan du hoppe over oljerensen. Oljerensen jeg anbefaler er BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Oil som er naturlig, skånsom og full av fordelsaktige oljer for huden. Fortsett så med en vannbasert rens som holder urenheter unna og balanserer PH-verdien i huden, som COSRX Good Morning Gel Cleanser, og bruk COSRX One Step Original Clear Pad til å eksfoliere huden og holde kviser og andre urenheter unna. For å rense hudormene ut av porene og få en jevn og klar hudtone kan du bruke COSRX Two In One Poreless Power Liquid før du påfører et par dråper med COSRX Centella Blemish Ampoule for å roe ned røde områder og betent akne. Avslutt med et lag TIA’M Face Guard Cream som beskytter huden mot blått lys fra mobil og pc, og andre ytre påvirkninger som forurensning. Om du skal ut i dagsslys er det viktig å påføre et lag med solfaktor, COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ er en lett solkrem som trekker raskt inn i huden og tetter ikke igjen porer. Selv om det virker unødvendig nå, vil du takke solkremen din når du kommer i 30- og 40 årene.

30-årene

De fleste begynner å ta vare på huden sin i 30-årene, sannsynligvis for å reversere aldringstegnene. Dette er lettere sagt enn gjort men med innovativ koreansk hudpleie er ingenting umulig. Huden din har begynt å miste elastisiteten, fine linjer dannes om til en rynke eller to, og pigmentflekkene forsvinner ikke. Kanskje du merker økt pigmentering etter graviditet eller solskader etter lange dager på stranden? Dette er en perfekt tid å forebygge ytterligere aldring av huden, og få tilbake spenst og glød. Små barn, søvnløse netter, lite alenetid, krevende jobbkarriere; grunnene til å ikke ta vare på huden kan være mange, men husk å alltid sette av litt tid hver morgen og kveld for deg selv.

Start hver morgen og kveld med en mild og skånsom rens som får vekk alt av sminke, smuss, overflødig talg og svette. Om du har sensitiv hud og ikke produserer mye talg i løpet av natten, kan du hoppe over oljerensen. Oljerensen jeg anbefaler er BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Oil som er naturlig og full av fordelsaktige oljer for huden. Fortsett så med en vannbasert rens som inneholder antioksidanter som vil beskytte huden din mot frie radikaler som fører til rynker og slapphet i huden. Jeg anbefaler NEOGEN Green Tea Foam Cleanser som er en myk skumrens med ekte teblader av grønn te for en naturlig og effektiv rens. Fortsett så med en toner som gir en skånsom peeling og sørger for at du våkner med en ungdommelig glød og spenst, som TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner som inneholder melkeekstrakter som vil gjøre huden mykere og jevnere, og fri for smuss og urenheter. Du bruker så et serum som vil styrke din naturlige hudbarriere, og føre til sterkere og smidigere hud. Jeg anbefaler sterkt en av våre bestselgere COSRX Propolis Light Ampoule, et par dråper av denne holder gløden i ansiktet en hel dag. For å sørge for at huden under øyet ikke mister fylde og spenst kan du bruke en øyekrem som inneholder ceramider som naturlig kommer til å gi huden elastisiteten tilbake. Jeg anbefaler COSRX Honey Ceramide Eye Cream som er luktfri og kjøler ned området samt fukter godt. Avslutt så med et lag fuktighetskrem og solfaktor om du skal ut i dagsslys. Fuktighetsgelen I’M FROM Vitamin Tree Gel inneholder bladvann fra vitamintrær som har et høyt innhold av c-vitamin. Dette vil føre til at pigmentflekker og begynnende rynker reduseres og forebygges effektivt. I tillegg gir denne kremen fylde som igjen fører til at sminken sitter bedre på og ikke fremhever fine linjer og tørre hudpartier. Avslutt med vår anti-aging solkrem KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer som inneholder perle-ekstrakter og er meget populær blant koreanske kjendiser. Den smelter smelter inn i huden ved første berøring, og fungerer også som en perfekt sminke-primer slik at sminken holder lenger.

40-årene

Huden blir eldre med årene, og i 40-årene går cellefornyelsen saktere, huden blir tynnere og tørrere. Med mindre kollagen og elastin trenger huden produkter som fornyer cellene, gir dyp fukt, eksfolierer døde hudceller skånsomt og behandler aldringstegn som rynker og pigmentflekker. Dette er en fin tid å bruke effektive produkter med gode ingredienser som behandler på et dypere nivå. Med koreansk hudpleie får du den beste behandlingen uten at det koster skjorta.

Begynn hver morgen og kveld med en mild og skånsom rens som får vekk alt av sminke, smuss, overflødig talg og svette. Om du har sensitiv hud og ikke produserer mye talg i løpet av natten, kan du hoppe over oljerensen. Oljerensen jeg anbefaler er SKINFOOD Rice Cleansing Cream som har en kremete konsistens som glir lett på huden for å redusere sjansene for ytterligere rynker. Denne inneholder risekstrakter som er en av de beste anti-aging ingrediensene du kan bruke. Fortsett så med en vannbasert rens som inneholder perleekstrakter som vil gi huden din spenst og fylde, jeg anbefaler vår KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam. Denne skummer opp til en luksuriøs krem som føles silkemyk på huden. Fortsett så med tonerpads som balanserer og fukter huden din samtidig som de eksfolierer skånsomt uten å irritere hudens naturlige barriere, som COSRX One Step Moisture Up Pad. Videre bruker du et c-vitamin serum som vil gi huden din et ungdommelig og mer spenstig utseendet. Jeg anbefaler sterkt vårt TIA’M My Signature C Source Serum & A+ Cream Kit. Dette er et hudpleiesett som består av c-vitamin serumet TIA’M My Signature C Source og fuktighetskremen TIA’M My Signature A+ Cream. Sammen vil disse bidra til yngre hud, redusere og forebygge rynker, og lysne pigmentflekker. Resultater er spenstig, ungdommelig hud med sunn glød og jevn hudtone. Videre hadde jeg anbefalt en øyekrem som behandler og ikke kun forebygger. Vår beste anti-aging øyekrem er KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream som igjen inneholder perleekstrakter og andre ingredienser fra havets bunn. Disse lysner mørke ringer under øynene, gir tilbake elastisiteten, og fyller ut rynkene slik at de blir mindre synlige. Til slutt avslutter du med en høy solfaktor, for å beskytte deg mot hudens verste fiende, og det som forårsaker 80% av hudens aldring, nemlig solen og UV-strålene som også trenger gjennom skylaget. Vår anti-aging solkrem KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer som inneholder perle-ekstrakter og er meget populær blant koreanske kjendiser, og er den perfekte solkremen for alle over 40. Den smelter smelter inn i huden ved første berøring, og fungerer også som en perfekt sminke-primer slik at sminken holder lenger.

Kort oppsummert

Som du sikkert har forstått, vil jeg at du skal ta vare på huden din uansett hvilken alder du befinner deg i! Jo tidligere du kommer i gang med en hudpleierutine som passer til deg og din hud, jo bedre forebygger du mot problemer og aldringstegn. Men husk, det er aldri for sent å begynne ta vare på huden din, uansett alder og hudtilstand!

Trenger du hjelp til å finne riktige produkter eller ønsker en uforpliktende og gratis konsultasjon, kan du få dette av her.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja