Vinterkremen for for din hudtype!

Fuktighetskrem er et av de viktigste og mest grunnleggende stegene i hudpleierutinen. Uansett hva slags hudtype du har og hvilke hudutfordringer du sliter med, er dette et absolutt must. Spesielt på denne tiden av året, hvor luften er både tørr og kald, kan riktig fuktighetskrem virkelig utgjøre en stor forskjell for huden. Vi anbefaler derfor å se etter en litt tykkere og mer fuktighetsgivende krem i vinterhalvåret for å balansere og pleie huden litt ekstra. I denne artikkelen kan du lese om våre vinterkrem anbefalinger for ulike hudtyper!

Hvorfor er fuktighetskrem så viktig?

Først og fremst hjelper en fuktighetskrem til med å redusere forekomsten av en rekke hudproblemer. Noen av aller vanligste hudproblemene, som for eksempel akne og tørrhet, oppstår på grunn av ubalanse i hudens oljeproduksjon. Dersom du opplever kviser eller fet hud betyr det altså ikke at du skal droppe fuktighetskremen, men du kan heller se etter en krem som hjelper til med å tilføre riktig type fuktighet og får huden tilbake i balanse.

Velg riktig fuktighetskrem til din hudtype

Tørr hud: ROUND LAB 1025 Dokdo Cream

Hvis du har tørr hud kan gjerne den kalde luften gjøre at du trenger en skikkelig boots med fukt. ROUND LAB 1025 Dokdo Cream en tykk balmlignende fuktighetskrem fullpakket med aktive ingredienser for intensiv hydrering og som styrker hudens fuktighetsbarriere. Denne forvandler selv den tørreste hud til en fuktet og myk hud.

Fet hud: REAL BARRIER Aqua Soothing Cream

Mange med fet hud kan tenke at de ikke trenger fuktighetskrem, men det stemmer ikke. Hvis du unngår å bruke fuktighetskrem kan huden faktisk overprodusere olje som gjør at huden føles enda mer oljete ut enn vanlig. Det stemmer derimot at mange fuktighetskremer kan bli for tykke for en fet hudtype, så det gjelder å finne en krem som balanserer fukt- og oljebalansen i huden, uten at den legger seg som et ekstra lag på huden. Vi anbefaler å teste ut REAL BARRIER Aqua Soothing Cream roer ned huden og er perfekt for deg med fet hud. Den har en lett gel-tekstur og vil ikke legge seg som et klissete lag på huden, men heller styrke hudbarrieren og etterlate den frisk og glødene.

Kombinasjonshud: IUNIK Black Snail Restore Cream

Kombinasjonshud kan være litt vanskelig å behandle på vinteren. Den føles gjerne tørr og oljete ut på en gang, og man må derfor finne en krem som både gir fukt, samtidig som den balanserer oljeproduksjonen. IUNIK Black Snail Restore Cream inneholder 58% snegle-ekstrakt som hjelper huden med å fornye seg selv og holde seg klar og glatt. I tillegg inneholder jeg 9.8% centella asiatica-vann som reduserer rødhet i ansiktet og roer ned irritasjon. Denne er utviklet til kombinasjonshud og etterlater huden fast, beroliget og jevn. Har du kombinasjonshud som har lett for å bli ekstra tørr på grunn av det kalde været kan du for eksempel påføre en tykkere krem som ROUND LAB 1025 Dokdo Cream på områder som er tørre!

Normal hud: I’M FROM Rice Cream

Hvis du har en normal hud oppleves gjerne huden som balansert og føles verken tørr eller fet. Selv om en normal hud sjelden er utsatt for kviser, flassing eller stramhet, er det fint å sørge for at du tilfører godt med fukt uansett. I’M FROM Rice Cream er en fuktighetsgivende, men lett krem, som trekker godt inn i huden. Den inneholder ceramider og risekstrakt som bidrar til en sunn og sterk hudbarriere. Kremen etterlater huden hydrert, myk og glødende.

Fuktighetskrem til ulike hudtilstander

Akneutsatt hud, sensitiv hud, dehydrert hud eller en svekket hudbarriere er ikke hudtyper, men hudtilstander som kan oppstå hos alle – uansett hudtype.

Sensitiv hud: COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream

En sensitiv hud kan være vanskelig å finne riktig hudpleie til, fordi man lett kan reagere på ulike ingredienser eller produkter. På vinteren kan det være ekstra ubehagelig med sensitiv hud, og kulden kan etterlate en stikkende følelse når man går ute. Vår anbefaling er å teste ut COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream som med høyt innhold av beskyttende ceramider og pleiende centella asiatica styrker og fukter en sensitiv og svekket hudbarriere.. Den har en tykk og balmlignende konsistens, men den trekker raskt inn og etterlater huden myk og hydrert.

Akneutsatt hud: ROUND LAB Mugwort Calming Moisturizer

Hvis du har lett for å få akne kan det være verdt å teste ut ROUND LAB Mugwort Calming Moisturizer. Den er full av vitamin C, B og Beta Carotene som sammen vil roe ned og gjenoppbygge en balansert hud. Kremen etterlater huden myk og sunn, uten at den er for tykk eller oljete. Anti-inflammatoriske ingredienser som Artemisia Extract, som vil styrke hudbarrieren og gjøre huden mer motstandsdyktig mot ytre påvirkning, som passer perfekt nå om vinteren! I tillegg roer den ned rødheter ved hjelp av panthenol, allantoin og burot-ekstrakt, og er et godt valg for deg som ønsker å roe ned akne- og kviseutbrudd.

Dehydrert hud: SNP Lab Panthenol 10 Moisturizer

Dehydrert hud er en hudtilstand som ofte forveksles med tørr hud, men det er ikke helt det samme. En tørr hud er en hudtype man gjerne er født med, mens dehydrert hud er en tilstand alle kan oppleve. En tørr hud mangler fukt i form av fett og noen ganger også vann, mens en dehydrert hud mangler fukt i form av vann. Derfor er det lurt å se etter ingredienser som hyaluronsyre blant annet, som sørger for å binde fuktigheten i huden din. SNP Lab Panthenol 10 Moisturizer passer fint til alle hudtyper, og kan derfor brukes av alle som opplever at huden er dehydrert. Den har en lett konsistens, men den hydrerer fra innsiden og ut med et høyt innhold av panthenol og 8 ulike typer hyaluronsyre.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *