Hvit trøffel – en superfood for huden

Visste du at trøffel er rene supermaten å regne for huden? Trøffel er nemlig ikke bare en luksuriøs delikatesse i den kulinariske verdenen, og ønsker du en enda mer glødende hud og en jevnere hudtone, er hudpleieprodukter med trøffel noe for deg.

En sjelden vare

Når jeg virkelig skal slå på stortrommen og kose meg, er det for min del ingenting som er mer fristende enn en stor tallerken rykende fersk pasta med nyrevet trøffel. Trøffel er viden kjent for å være en delikatesse til bare de spesielle anledningene, men tillegg til å være godt for både sjel og sinn, er også trøffel en ingrediens som kommer huden til gode. Med sine anti-aging og anti-inflammatoriske egenskaper, er trøfler en fantastisk ingrediens å inkludere i en hudpleierutine for de med moden hud, men også for de som ønsker å forhindre tidlige aldringstegn.

Det er spesielt hvite trøfler som brukes i hudpleie – de er sjeldnere og vanskeligere å finne (de kan ikke kultiveres, og dermed også dyrere og mer ekslusive) enn sin sorte motpart, men er også mer potente og konsentrerte. Derfor er det akkurat den hvite trøffelen, som i hovedsak høstes fra Alba-regionen i nordlige Italia, som er den perfekte ingrediensen å bruke i hudpleieprodukter.

 

Vitamintilskudd

Hvit trøffel er proppfull av mineraler, vitaminer og aminosyrer, som hjelper huden mot en mer glødende og jevnere hud. Aminosyrene reduserer inflammasjon og irritasjon i huden, samtidig som de vedlikeholder hudens fukt og reparerer hudbarrieren. De øker også cellefornyelsen, og minimerer dermed aldringstegn som fine linjer, rynker og pigmentflekker.

Trøffelen er også naturlig rik på antioksidanten Vitamin C, som er kjent for å bekjempe mørke flekker og hyperpigmentering. Det inneholder også Vitamin B6, som forhindrer tørr og irritert hud, Vitamin B3 (niacin) som er en essensiell ingrediens når en skal reparere ødelagt hud, i tillegg til Vitamin B12, som også hjelper mot pigmentflekker.

 

Fortsatt ikke overbevist? Prøv selv!

Nylig lanserte vi Peptide No-Sebum serien fra d’Alba Piedmont som passer alle hudtyper, men spesielt de med kombinasjonshud/fet hud og moden hud. Denne serien består av tre milde produkter; gelrens, toner og fuktighetskrem, som med sine BHA-ingredienser skånsomt eksfolierer, renser og pleier uten at huden føles tørr eller stram. Prøv denne serien om du ønsker å holde hudormer og talgproduksjonen i sjakk, samtidig som du forhindrer aldringstegn!

To ekstra nyheter med hvit trøffel!

Nå er vi også svært glade for å kunne introdusere to nye produkter fra prisbelønte d’Alba Piedmont. White Truffle Intensive Ampoule er en silkemyk ampull som i tillegg til italiensk hvit trøffel også inneholder kaviar, som i likhet med hvit trøffel er stappfull av mineraler og vitaminer som forhindrer gusten og tørr hud. Sammen med trøffelen utgjør dette en harmonisk og konsentrert kombinasjon for de som virkelig ønsker å jevne ut hudtonen og hudteksturen.

Ampoule Balm White Truffle Anti-Wrinkle Cream er en anti-age fuktighetskrem som jobber i dybden og jevner ut både teksturen og hudtonen gjennom cellefornyelse, gir huden næring og strammer opp. Denne rynkekremen inneholder, i tillegg til hvit trøffelekstrakt, avokado- og druekjerneolje (to fuktighetsgivende oljer som ikke blokkerer porene), hyaluronsyre, som binder og gir huden fukt samtidig som den øker produksjonen av kollagen og elastin (essensielt i bekjempelsen av synlige aldringstegn og slapp hud), vitaminer, og ikke minst: peptider og ceramider som bygger opp og beskytter huden.

Ønsker du å virkelig dulle med huden og spandere på en luksuriøs behandling som faktisk fungerer? Da anbefaler vi at du inkluderer produkter med trøfler i din hudpleierutine. Denne supermaten pleier huden, gir den næring og fuktighet, og ikke bare forhindrer den aldringstegn, den behandler synlig aldring også. Med andre ord: trøffel hører ikke bare til på pastaen, men også i hudpleien!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *