Hvordan bli kvitt whiteheads?

Opplever du små, harde nupper på huden som er hvite eller gule? Da kan det godt hende at det er whiteheads, eller hvite hudormer, det er snakk om. Vi forklarer hvordan man blir kvitt denne vanlige akne-typen!

Dette er whiteheads

Whiteheads, også kjent som hvite hudormer på norsk, går under kategorien komedonal akne og er det som kalles for lukkede komedoner. Whiteheads oppstår som regel gunnet oppsamling av døde hudceller, smuss og olje som tetter igjen porene, og dersom de ikke behandles kan de utvikle seg til røde, inflammerte kviser. Derfor anbefales det heller ikke å klemme på disse, selv om det kan være aldri så fristende. Heldigvis finnes det enkle metoder for både å behandle og forebygge disse!

hvordan_bli kvitt_whiteheads_skin_secret
bildet er hentet fra: verywellhealth.com

Slik blir du kvitt whiteheads

Rens skikkelig

Hyppig forekomst av hvite hudormer kan i enkelte tilfeller henge sammen med genetikk, men ofte skyldes det smuss som blir liggende på hudoverflaten. Da er det viktig å sørge for å rense huden skikkelig, gjerne ved hjelp av en god dobbelrens-rutine.

Vi digger PURITO From Green Cleansing Oil, som smelter bort selv den tyngste sminke, produktrester, overflødig talg og smuss som samler seg opp i løpet av en lang dag.

Følg opp oljerensen med den vannbaserte rensen COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser. Rensen har en lav pH-verdi som er ideell for huden, og vil dermed bidra å skape balanse og harmoni. I tillegg roer denne ned huden og vil sammen med oljerensen fjerne smuss som kan føre til kviser, akne og hudormer.

Velg en toner med AHA-syre

Et av de mest effektive grepene man kan ta for å bli kvitt whiteheads for godt er å eksfoliere huden jevnlig, slik at døde hudceller bli renset vekk og ikke blir liggende og blokkere porene. Vi anbefaler å velge en toner som eksfolierer huden gjennom kjemisk peeling, og her er AHA-syre helt supert. AHA-syre, eller alfahydroksysyre, fjerner effektivt både døde hudceller og annet smuss samtidig som hudens fuktighet bevares.

COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid er et av Cosrx sine mest populære produkter. Den inneholder 7% AHA-syre i form av glykolsyre, og vil derfor rense porene på en skånsom måte. Denne kan brukes selv av sensitiv hud, og vil i tillegg bidra til en spenstigere, glatter og jevnere hud.

Om du har fet eller kombinasjonshud, kan du gjerne teste ut BANILA CO Clean It Zero Toner Pad Pore Clarifying. Dette er tonerpads, altså pads ferdigdyppede i tonervæske, og kan brukes som en vanlig toner eller kun i problemområder. Her finner vi BHA-syre i tillegg til AHA-syren, og den vil derfor trekke ekstra dypt ned i porene og løser opp olje og talg, samtidig som irritasjon roes ned.

Kort oppsummert

Whiteheads, også kjent som hvite hudormer, er en type komedonal akne og ligner gjerne på små gule eller hvite nupper. De er ofte harde å ta på, men bør ikke klemmes på da dette kan føre til både inflammerte kviser og arr. Whiteheads oppstår som regel som et resultat av fortettede porer, og derfor er det viktig å rense huden skikkelig om man vil få bukt med disse. Produkter med eksfolierende syrer er også særlig virkningsfulle, og vil effektivt hjelpe til med å bekjempe urenheter.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *