Hvordan finne tid til en hudpleierutine i en travel hverdag?

Mange vil kjenne seg igjen i problemstillingen med å finne tid til å gjennomføre sin hudpleierutine i en travel hverdag. Før man kommer inn i en god rutine kan det være vanskelig å se for seg hvordan man skal få tid til å bruke 5-10 hudpleieprodukter både morgen og kveld. Du er ikke alene om det, derfor gir jeg deg her de beste rådene for hvordan du skal få det til.

Prioriteringer

I en stressende og travel hverdag er det lett å glemme seg selv. For å bruke meg selv som et eksempel skal jeg innrømme at da jeg ble mamma for snart 1,5 år siden, ble huden min nedprioritert for en periode. Alt fokuset lå plutselig et annet sted, og når kvelden kom så var jeg sliten. Etter å ha vært nøye med rutinen over flere år, merket jeg fort på huden min at den savnet det. Huden så sliten og gusten ut, og hadde flere urenheter enn før. Det var akkurat i denne perioden jeg ble introdusert for koreansk hudpleie, og det tok ikke lang tid før jeg var frelst og fikk rutinen på plass igjen.

Tid til deg selv

Bestem deg for at du skal sette av noen minutter hver morgen og kveld til egenpleie. La det bli din egen stund hvor du gir huden den pleien den fortjener. Det er også viktig å være realistisk ovenfor seg selv, og gjøre det du kan, når du kan.

Konsekvent rutine

For å se resultater er det nødvendig med en konsekvent rutine over tid. Når du kjenner at produktene begynner å fungere og er effektive er det også mye lettere og holde det gående, og plutselig har det blitt en rutine du ikke vil klare deg foruten.

Mine anbefalinger

Begynn gjerne med noen få produkter, så kan du øke til flere når du har innarbeidet deg en god daglig rutine. Noen morgener har man rett og slett ikke tid til hele rutinen. En rens på morgenen er veldig viktig for langsiktig hudkvalitet og for å fjerne fettstoffer som huden har skilt ut i løpet av natten. Etter rens anbefaler jeg en effektiv toner som f.eks. TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner , denne får også bort døde hudceller og gir masse fukt til huden. Deretter et par dråper pleiende serum som beskytter deg mot ytre påvirkninger. Jeg anbefaler COSRX Propolis Light Ampoule som både gir deg rask glød og styrker hudens naturlige barriere. Til slutt kan du legge på en fuktighetskrem og solfaktor. Jeg anbefaler TIA’M Face Guard Cream nå på sommeren, siden det er en lettvektig krem som passer alle hudtyper, og KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer som solfaktor. Dette er et helt vesentlig steg på morgenen om du skal ut i dagsslys. Denne solkremen har en fjærlett konsistens som ikke ødelegger sminken utover dagen.

Det spiller liten rolle om du bruker 3 eller opptil 10 produkter, så lenge det fungerer for deg. Vi har alle forskjellige hudtyper og utfordringer, så det beste du kan gjøre er å prøve deg frem og finne en rutine som passer for deg.

Om du er i tvil hva som passer din hud og ønsker hjelp med å sette opp en enkel hudpleierutine, ta kontakt med meg her for å få gratis personlig konsultasjon.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.