Hvordan inkludere c-vitamin i din hudpleierutine

C-vitamin er et kraftfullt vitamin som alle hudtyper og hudtilstander kan nyte godt av, og som hjelper mot de fleste hudproblemer, fra akne og kvisearr til rynker, fine linjer og mørke pigmentflekker. I tillegg beskytter det huden mot ytre påvirkninger og frie radikaler som kan bidra til flere skader på huden over lang tid. Har du nettopp kjøpt ditt første c-vitamin serum og lurer på “hva nå?”. Fortvil ikke, for i dag skal jeg forklare hvordan man effektivt bruker c-vitamin i en hudpleierutine med utgangspunkt i ulike hudtyper.

Tørr hud

Alle som har en tørr hudtype og lider av flassete og matte partier kan ha stor nytte av å bruke c-vitamin selv om man intuitivt tenker at dette kommer til å tørke ut huden enda mer. Det som er viktig er å velge riktig c-vitamin serum og være obs på hvordan man påfører serumet. Til denne hudtypen anbefaler jeg TIA’M My Signature Red C Serum som er et mer skånsomt c-vitamin serum, som ikke kun inneholder c-vitamin men også B12 vitamin og antioksidanten glutation, som igjen har mange fordeler for tørr og matt hud.

Etter du har renset med en mild oljerens og vannbasert rens som ikke tørker ut huden, som for eksempel KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam, blander du et par dråper av dette serumet med en mild toner eller essens før du påfører det på huden. Hvis du tidligere ikke har brukt c-vitamin serum vil du kjenne at det prikker på huden i et par sekunder, dette er c-vitaminen som trekker inn i huden og begynner å virke. Bruk serumet annenhver dag før du eventuelt øker bruken til hver dag. Et par dråper én gang om dagen holder. La det gå 10 minutter før du går videre med neste steg som f.eks. fuktighetskrem, slik at c-vitaminen absorberes optimalt. Husk solkrem med høy faktor hvis du påfører serum med c-vitamin på dagtid, som f.eks. MAKE P:REM Blue Ray Defense Sun Gel som passer perfekt til tørr hud som mangler fukt og glød.

Fet hud

Dette er en hudtype som fort kan få urenheter i form av kviser og akne, som igjen kan føre til dype og røde kvisearr. C-vitamin både reduserer bakterier som fører til urenheter, lysner og jobber med å fjerne kviseflekker og arr, og beskytter huden mot ytterligere rødheter og betennelser. Alt dette kan forvandle en arrete, flekkete og rød hud til en klar og jevn hud med sunn glød. Jeg anbefaler på det sterkeste at du bruker TIA’M My Signature C Source Serum & A+ Cream Kit. Dette er et sett som består av TIA’M My Signature C Source og TIA’M My Signature A+ Cream, hvor serumet inneholder 20% ren og naturlig c-vitamin som effektivt vil forbedre hudkvaliteten, og kremen fører til optimal absorbering av c-vitaminet i huden. Sammen resulterer de i en mer klar og jevnere hud med mindre flekker, arr og betente partier.

Rens huden med en mild oljerens for fet og uren hud som CUBE Skin Trouble Soap og en PH-balanserende vannrens, som COSRX Good Morning Gel Cleanser. Påfør et par dråper av C-vitamin serumet rett etter rensen og vent i opptil 20 minutter før du går videre med neste steg. For at du ikke skal få en stram følelse på huden kan du blande et par dråper av C-vitamin serumet sammen med en mild toner eller essens. Husk å påføre et lag med solfaktor om du bruker c-vitamin serum på dagen.

Sensitiv hud

Selv om du har sensitiv hud som ikke tåler mye, er ikke c-vitamin en dårlig idé, så lenge du bruker dette med måte. Til sensitiv hud anbefaler jeg TIA’M My Signature Red C Serum som er spesielt utviklet for de med sensitiv hud. I tillegg til 20% ren c-vitamin inneholder denne B12 vitamin som roer ned rød og opphetet hud.

Start med å rense huden med en mild oljerens som CUBE Heartleaf Soap og en PH-balanserende vannrens, som COSRX Good Morning Gel Cleanser. Skyll godt av med vann, til det ikke er noen rester igjen fra rensen. Bland så et par dråper av c-vitamin serumet sammen med en mild toner, som COSRX Centella Water Toner før du klapper det forsiktig inn i huden. Hvis huden ikke føles altfor stram og sensitiv, vent gjerne i 5-10 minutter for at c-vitaminen absorberes godt inn i huden. Om du føler prikking i huden ved påførsel er dette helt normal, og betyr at c-vitaminen trekker inn i huden. Husk å påføre et tykt lag med solfaktor om du bruker c-vitamin serum på dagen, jeg anbefaler KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer fordi denne beskytter ikke kun mot UV stråler men også mot forurensning og ytre påvirkninger som kan være en byrde for de med følsom hud.

Moden hud

Hud som allerede har begynt å få rynker og fine linjer i ansiktet trenger alltid ekstra pleie. C-vitamin har en helt unik virkning på rynker og brune pigmentflekker, og jevnlig bruk vil føre til synlige resultater, og huden vil både se og føles yngre ut. Til deg som ikke har sensitiv hud anbefaler jeg TIA’M My Signature C Source sammen med TIA’M My Signature A+ Cream. Om du har moden og sensitiv hud anbefaler jeg TIA’M My Signature Red C Serum sammen med TIA’M My Signature A+ Cream.

Etter at du har renset med en mild oljerens og vannbasert rens som ikke tørker ut huden som KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam, blander du et par dråper ditt c-vitamin serum med en mild toner eller essens før du påfører det på huden. Vent i opptil 20 minutter før du går videre til en TIA’M My Signature A+ Cream.  Husk å påføre et lag med solfaktor om du bruker c-vitamin serum på dagen, helst et som jobber med anti-aging som KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer.

Normal hud

Normal hud er en hudtype som passer til de fleste c-vitamin serumer. Om du sliter med noe urenheter fra tid til annen hadde jeg anbefalt TIA’M My Signature Red C Serum. Om du heller er bekymret for rynker og pigmentflekker anbefaler jeg TIA’M My Signature C Source.

Påfør et par dråper av serumet rett etter rensen og vent i opptil 20 minutter før du går videre med neste steg. For at du ikke skal få en stram følelse på huden kan du blande serumet sammen med en mild toner eller essens. Husk å påføre et lag med solfaktor om du bruker c-vitamin serum på dagen.

Kombinasjonshud

Dette kan være en utfordrende hudtype som er fet på enkelte områder og  tørr på andre. Et tips er å konsentrere deg mer om problemområdene og bruke mer c-vitamin serum på disse stedene enn i hele ansiktet.

Begynn med en effektiv oljerens og fokuser spesielt på t-sonen, før du fortsetter med en PH-balanserende rens. Bland så et par dråper TIA’M My Signature Red C Serum med en toner om huden din er på den sensitive siden, eller TIA’M My Signature C Source med en mild essens eller krem, før du påfører direkte på huden. Fokuser på problemområder som røde flekker, arr og rynker. Om du ønsker noe som balanserer talgproduksjonen kan jeg anbefale wash-off masken I’M FROM Vitamin Tree Mask i 10-15 minutter før du vasker det av, og så et lag med fuktighetsgelen I’M FROM Vitamin Tree Gel. Begge inneholder bladvann fra vitamin-tre som inneholder mye c-vitamin. Husk å påføre et lag med solfaktor om du bruker c-vitamin serum på dagen.

Huskeregler

Følger du disse huskereglene, uansett hudtype, vil du ha mye glede av å bruke ditt produkt med c-vitamin, og du vil se resultater raskere:

  1. Bruk alltid solfaktor over produkter som inneholder c-vitamin når du skal ut i dagsslys.
  2. Oppbevar åpnet produkt med c-vitamin på et tørt, mørkt og kjølig sted, helst i kjøleskapet.
  3. Om produktet har blitt gult, er det et tegn på oksidering, men det er fortsatt trygt å bruke det.
  4. Ikke bland c-vitamin og retinol, disse vil ødelegge for hverandres effekt.
  5. Vis forsiktighet hvis du bruker produkter med glykolsyre (AHA). Glykolsyren kan føre til at c-vitaminet mister sin virkning. Bruk disse to ingrediensene til forskjellige tider på dagen, eller om hverandre annenhver dag.
  6. Har du sensitiv hud bør du vise forsiktighet når du bruker c-vitamin og andre syrer i din hudpleierutine. Bruk de ulike syrene om hverandre annenhver dag, for å unngå overstimulering og irritasjon.
  7. Bruker du et c-vitamin serum er et par dråper ved hver påføring tilstrekkelig. Ikke overdriv bruken.
  8. For en mer skånsom påføring, bland ditt c-vitamin serum sammen med en skånsom toner, serum eller fuktighetskrem.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja