Hvordan forbedre huden før 17. mai?

17. mai nærmer seg, bunaden skal på, pølser og is skal fortæres, men hvordan får du glødende og vakker hud før den store dagen?

Aller først må du finne ut hvilken hudtype du har og hvilke behov huden din har. Sliter du med rødhet, tørrhet, blankhet eller for store porer, eller ønsker du å redusere synlige rynker og få sminken til å sitte godt? Uansett hva ditt behov er, så er det viktig å etablere en god hudpleierutine både morgen og kveld.

Dobbelrens

Å rense ansiktet med både en oljebasert- og en vannbasert rens er et av tiltakene som kan føre til rask forbedring av huden. En oljerens bryter opp sminke, svette og talg, mens en vannbasert rens renser ut av porene, og fjerner det oljerensen ikke får bort. BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm er en skånsom oljerens som passer de fleste hudtyper. Med gode ingredienser som har en pleiende effekt, til og med på sensitiv hud, er dette en god oljerens å begynne med. En vannbasert rens som jeg anbefaler de fleste hudtyper er ACWELL Bubble Free pH Balancing Cleanser som rengjør huden samtidig som den gir huden spenst og fylde.

Skånsom eksfoliering

Det er en dårlig idé å skrubbe huden for mye rett før en viktig dag, spesielt om skrubben skaper hard friksjon mot huden din. Hvis du ønsker en sunn og glatt tekstur på kort tid anbefaler jeg noe som eksfolierer mildt men effektivt, slik som COSRX One Step Original Clear Pads. Disse padsene eksfolierer på en skånsom måte ved å skape minimal friksjon, men samtidig eksfoliere med BHA syre, som fører til en mer balansert hud med mindre urenheter. Om du heller foretrekker å kjenne partikler som eksfolierer på hudoverflaten anbefaler jeg en naturlig eksfolieringsmaske i steden for en med kunstige (mikroplast?) partikler, som  I’M FROM Mugwort Mask, som har små partikler av burot som ruller skånsomt på huden. Resultatet er klarere, mykere og glattere tekstur, uten en stram og ubehagelig følelse.

Behandlingssteget

Hvis du ikke har en hudpleierutine som du gjør morgen og kveld, og ikke har brukt produkter med aktive ingredienser før, anbefaler jeg at du starter med noe skånsomt, som kommer til å gi pleie og næring til huden din, i stedet for å jobbe aktivt med cellefornyelse. Aktive cellefornyende ingredienser kan overstimulere huden og føre til at man reagerer i en periode før det blir bedre. Det er dette som kalles skin-puring, som er en periode hvor huden bruker tid på å bli blir vant til produktet, og som kan resultere i kviseutbrudd. Derfor bør du fokusere på produkter som inneholder for eksempel centella asiatica som helbreder rød og irritert hud, samt virker som en antioksidant for næringsfattig og trøtt hud. COSRX Centella Blemish Ampoule er et godt alternativ enten du har flassete og rød hud eller uren og fet hud, denne behandler de fleste hudutfordringer. Et annet serum som hjelper sår og tynn hud til å bli tykkere og øker elastisiteten er COSRX Propolis Light Ampoule. Propolis er en vidunderingrediens som jobber med å styrke hudens naturlige barriere.

Fukt godt

Ikke glem å fukte godt, og gjerne legg på krem i flere omganger om du har tørr hud. For de med fet hud er I’M FROM Vitamin Tree Gel å anbefale, mens for de med dehydrert og stram hud er IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream en enestående fuktighetskrem som gir huden spenst og en ungdommelig glød.

Kviser?

Å ha en god hudpleierutine med dobbelrens, behandling og fukt er et godt utgangspunkt for å ta knekken på de fleste kviser og urenheter, men det skader aldri med litt ekstra hjelp. Kviselappene COSRX Acne Pimple Master Patch beskytter, behandler og reduserer kviser over natten. Hvis du ønsker å dekke over kvisene på selveste dagen kan du gjøre det med COSRX Clear Fit Master Patch som er tynnere enn Acne Pimple Master Patch og nesten usynlige på huden og under sminken.

Sheetmask!

Dette er et helt vesentlig steg om du ønsker å “preppe” huden før et event. En sheetmaske gir huden en eksplosjon av fukt og vitaminer. I tilfeller hvor jeg har hatt uren hud rett før jeg skal på en viktig hendelse, så har jeg sheetmasket hver eneste dag. Dette har hjulpet huden min til å forbedre seg på rekordtid. Om du ikke ønsker å bruke en sheetmaske hver eneste dag, så prøv å bruk en sheetmaske 2-3 ganger i uken. Vi har flere pakkeløsninger som er satt sammen slik at det blir enkelt å sheetmaske ofte.

Kort oppsummert

Å få strålende hud på 1-2-3 er ikke lett, men med noen enkle grep kan du forbedre huden din raskere enn du tror. Denne guiden er en pekepinn på hva du bør fokusere mest på før en stor dag som 17. mai. Rens godt, eksfolier/skrubb skånsomt, fukt med en god fuktighetskrem tilpasset din hudtype, og bruk en sheetmaske opptil hver dag. Lykke til og vit at du alltid kan kontakte oss og få en gratis personlig konsultasjon.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja